Testi: Honor 9X Lite -puhelin – Ehostamalla nuorennusta vanhempaa malliin

21.06.2020 19:00 Ilari Hauhia

Honor julkaisi loppukeväästä uuden Honor 9X Lite -mallin 200 euron hintaluokkaan. Puhelimen nimen ei kuitenkaan kannata antaa hämätä, sillä puhelimella on enemmän yhteistä vuonna 2018 ilmestyneen Honor 8X -mallin kanssa kuin viime vuoden lopulla esitellyn Honor 9X:n kanssa. 

200 euron hintaluokka on erittäin kilpailtu, sillä tarjolla on sekä eri valmistajien edullisia budjettimalleja että vanhempia korkempien hintaluokkien puhelimia, joita voi löytää alennusmyynneistä.

Hintaluokasta löytyvät esimerkiksi viime vuonna Muropaketin testissä käyneet Huawei P Smart Z ja Samsung Galaxy A40, Redmi Note 8 Pro ja Note 8T sekä Nokia 5.3 ja 6.2. Lisäksi kuten mainittua, voi kulloinkin käynnissä olevista alennusmyynneistä tehdä muitakin löytöjä samalla hintaa.

Honor 9X Lite muistuttaa teknisiltä ominaisuuksiltaan hyvin paljon Honor 8X:ää ja muutokset rajoittuvat lähinnä kameraan. Kuten Honor 8X:ssä, on myös Honor 9X Litessä Kirin 710 -suoritin, joka alkaa nykymittapuulla olemaan jo kohtuullisen hidas ja vanha. 6,5-tuumaisen näytön tarkkuus on 2340 x 1080 pikseliä. Keskusmuistia puhelimessa on neljä gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavua.

Puhelimen takaa löytyy 48 megapikselin pääkamera, jonka aukkoarvo on f1.8. Pääkameraa täydentää myös kahden megapikselin syvyyskamera. Sormenjälkitunnistin on sijoitettu puhelimen takakanteen. Puhelimesta ei tule kovin tuoretta vaikutelmaa myöskään ohjelmiston puolelta, sillä EMUI 9.1 -käyttöliittymä perustuu jo vanhenevaan Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversioon.

Honor 9X Liten 3750 milliampeeritunnin akkua voi ladata korkeintaan kymmenen watin teholla, eli puhelin ei tue pikalatausta. Lataus tapahtuu micro-USB-liittimen kautta, joka alkaa olemaan jo sekin vanhentunutta teknologiaa, sillä USB-C löytyy nykyään jo myös budjettiluokan puhelimista.

Honor 9X Liten myyntipakkauksesta löytyvät puhelimen lisäksi vain akkulaturi ja latausjohto.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja perusominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto