Uusimmat

Testi Logitech G333 -nappikuulokkeet – Tarjolla kohtalaista äänenlaatua budjettiluokkaan

19.05.2021 20:00 Ilari Hauhia

Logitechin G333 -nappikuulokkeet eivät ole kovin kalliit ja ne kulkevat helposti mukana matkassa. Toisaalta kääntöpuolena äänenlaatu jää korkeintaan kohtalaiselle tasolle, eivätkä napit oikein pysy kunnolla korvissa. 

Markkinoille ilmestyy jatkuvalla syötöllä langattomia nappikuulokkeita, kun taas perinteisiä johdollisia nappikuulokkeita tuntuu näkyvän enää havemmin. Logitech G333 luottaa kuitenkin edelleen johtojen yksinkertaisuuteen. Perinteisellä designillä on pystytty myös säästämään kustannuksissa ja 49,99 euron suositushinnalla myytävät nappikuulokkeet eivät ole erityisen kalliit varsinkaan verrattuna moniin langattomiin vaihtoehtoihin. Suunnilleen samasta hintaluokasta löytyvät muun muassa Sonyn MDR-EX650AP -kuulokkeet.

Muropaketin testiin toimitetut testikuulokkeet on brändätty League of Legendsin K/DA-teeman mukaisesti. Myyntipakkausta lukuun ottamatta K/DA-teema näkyy kuitenkin vain sinimustavalkoisessa väriyhdistelmässä ja kuulokkeiden johtojen yhtymäkohdassa sijaitsevassa K/DA-logossa. Näin G333 K/DA -nappikuulokkeet sopivat myös sellaiselle käyttäjälle, joka ei ole erityisen kiinnostunut League of Legendsistä.

Yleiskuva

Logitechin G333 -nappikuulokkeet ovat in-ear-malliset. Mukana on kolmet silikoniset sovittimet, joista voi valita itselleen mieluisan kokoisen vaihtoehdon. Kuten yleensäkin in-ear-mallisten kuulokkeiden kohdalla, on sopivalla sovittimella suuri merkitys sen suhteen, kuinka hyvältä tai huonolta nappikuulokkeet kuulostavat. Lisäksi sovittimen koko vaikuttaa siihen, pysyvätkö nappikuulokkeet korvissa.

Omalla kohdallani yhdetkään mukana toimitetuista vaihtoehdoista eivät sopineet korviin erityisen loistavasti. Bassotoisto jäi niillä vaisuksi, eivätkä kuulokkeet pysyneet kunnolla paikallaan. Onneksi in-ear-mallisten nappikuulokkeiden sovittimia voi usein vaihtaa kuulokkeista toisiin, joten pystyin vaihtamaan Muropaketin testissä aiemmin käyneiden OnePlus Buds Z -kuulokkeiden omiin korviin sopivat sovittimet G333-kuulokkeiden sovittimien tilalle.

Logitech G333 -kuulokkeiden sovittimissa ei siis sinällään ole mitään vikaa, vaan niiden sopivuus tai sopimattomuus riippuu täysin koekäyttäjästä ja korvien muodosta. Ulkoisia ääniä Logitech G333:t eristävät vain vähän, joskin ulkoisen hälyn voi toki peittää musiikin alle jos volyymia nostaa tarpeeksi.

Logitech G333 sovitteet

Logitech G333 -kuulokkeet tarjoavat kaksi kaiutinelementtiä, joiden koot ovat 5,8 millimetriä ja 9,2 millimetriä. Kyseessä on melko harvinainen ratkaisu, varsinkin kun puhutaan budjettiluokan nappikuulokkeista. Siitä huolimatta paremmillakaan sovittimilla Logitech G333 -kuulokkeiden äänet eivät yltäneet varsinkaan kalliimpien verrokkien tasolle.

Esimerkiksi Muropaketin testissä aiemmin käyneiden langattomien OnePlus Buds Z -kuulokkeiden sekä Epos GTW 270 -nappien äänenlaatu on parempaa verrattuna G333 -nappeihin. Erityisesti Logitech G333 -nappien bassotoisto on paremmillakin sovittimilla hieman vaisua, eivätkä ylä-äänet ova selkeimmästä päästä. Omassa hintaluokassaan G333 -napit pärjäävät kohtalaisen hyvin, jos uusia kuulokkeita etsii tiukalla 50 euron budjetilla.

Ainakaan omalla kohdallani Logitech G333 -kuulokkeet eivät oikein pysyneet päässä, riippumatta käytetyistä sovitteista. Lenkkikuulokkeiksi napit eivät  soveltuneet lainkaan, sillä Logitech G333:t eivät pysyneet kunnolla korvissa edes kävellessä, juoksemisesta puhumattakaan. Jo pelkässä arkikäytössäkin oli omat haasteensa ja kuulokkeiden asettelua korvissa sai korjata jatkuvasti.

Tuotepakkauksen sisältö

Itse pidän langallisten nappikuulokkeiden kohdalla siitä, että johto vedetään korvan ylitse, mikä yleensä pitää kuulokkeet paremmin paikoillaan. Tällainen design on tuttu varsinkin monista liikkuville ihmiselle tarkoitetusta nappikuulokkeista. Logitech G333 -kuulokkeiden tapauksessa johto lähtee korvassa olevasta kuulokkeesta suoraan alaspäin. Hallintapainikkeita kaapelissa ei ole.

Logitech G333 KDA -kuulokkeiden myyntipakkausta koristaa League of Legends -hahmo Ahri. Myyntipakkaukseen kuuluvat itse kuulokkeiden ja sovittimien lisäksi näppärä kantopussukka sekä USB-C-adapteri. USB-C-adapterin avulla kuulokkeet voi liittää myös sellaisiin puhelimiin, joissa ei ole 3,5 millimetrin audioliitäntää. Applen puhelimien käyttäjät joutuvat kuitenkin hankkimaan oman adapterinsa, jos Logitech G333 -kuulokkeita aikoo käyttää iPhonen kanssa.

KDA Logo

Hyvänä puolena Logitech G333 -kuulokkeet toimivat monenlaisissa pelitilanteissa. 3,5 millimetrin liittimellä ja USB-C-sovittimella ne sopivat esimerkiksi tietokoneeseen, Android-mobiilipelaamiseen ja ne voi liittää PlayStationiin, Xboxiin tai Nintendo Switchiin. Varsinkin Nintendo Switchin tai puhelimen kohdalla on kätevää, että kompaktit pelikuulokkeet kulkevat helposti mukana itse pelilaitteen kanssa.

Kokonaisuudessaan Logitech G333 -nappikuulokkeet ovatkin harkinnen arvoinen vaihtoehto kohtuuhintaisia nappikuulokkeita etsivälle käyttäjälle – varsinkin mikäli helppo kuljetettavuus on tärkeä prioriteetti.

Hyvää

  • Kohtuullinen hinta
  • Mukana tuleva USB-C-adapteri

Huonoa

  • Pysyvät kehnosti korvissa
  • Korkeintaan kohtalainen äänenlaatu

Tekniset tiedot Logitech G333 K/DA

  • Hinta: 50 €
  • Tyyppi: in-ear
  • Kaiutinelementtien koot: 5,8 mm ja 9,2 mm
  • Liitin: 3,5 millimetrin audioliitäntä + USB-C-sovitin
  • Taajuusvaste: 20 – 20 000 kHz
  • Pakkauksessa: Kuulokkeet, USB-C-sovitin, korvasovitteet,  kantopussi, turvallisuusohje

LUE MYÖS: Testi | Täysin langattomat OnePlus Buds Z -kuulokkeet – ”Halpismalli” pesee jopa kalliimman sisarmallinsa

LUE MYÖS: Testi | Langattomat Epos GTW 270 Hybrid -pelinappikuulokkeet – Peliäänien viive ei vaivaa, mutta myös yksi selvä puute tekee käytöstä hankalaa

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat