Uusimmat

Testi Langattomat Epos GTW 270 Hybrid -pelinappikuulokkeet – Peliäänien viive ei vaivaa, mutta myös yksi selvä puute tekee käytöstä hankalaa

10.02.2021 19:00 Ilari Hauhia

Epos GTW 270 Hybrid -nappikuulokkeet on suunnattu pelaajille, jotka haluavat nauttia täydestä langattomuudesta mutta myös alhaisesta ääneen viiveestä. 

Testiin otettujen Epos GTW 270 Hybridien erikoisuutena 199 euroa maksavat kuulokkeet voi yhdistää äänilähteeseen joko Bluetooth 5.1 -yhteyden tai alhaisemman latenssin aptX Low Latency (aptX LL) -yhteyden avulla. Alhaisen latenssin yhteyksiä varten kuulokkeiden mukana tulee USB-C-liittimellä varustettu lähetin, joka yhdisetään äänilähteeseen.

Pelaajille suunnattuja nappikuulokkeita löytyy kyllä markkinoilta jo valmiiksi. Esimerkiksi Razer Hammerhead True Wirelessit (n. 100 €) maksavat kuitenkin vain puolet Epos GTW 270 Hybridien hinnasta. Razerin, tai kovin monen muunkaan valmistajan, nappikuulokkeet eivät kuitenkaan tarjoa alhaisen latenssin aptX LL -yhteysvaihtoehtoa.

Epos GTW 270 Hybridit kilpailevat 199 euron hintansa puolesta muun muassa Applen AirPods Pro (n. 210 €) – ja Sonyn WF-1000XM3 True Wireless NC (n. 150 €) -nappikuulokkeiden kanssa. Kuulokkeista on saatavilla myös ilman lähetintä oleva GTW 270 -versio, jonka hinta on 169 euroa.

Epos GTW 270 Hybridien myyntipakkaus sisältää nappikuulokkeet, lähettimen ja sen jatkojohdon, latauskotelon, latausjohdon, vaihtoehtoiset silikonisovitteet sekä lähettimen silikonisuojan, ohjekirjan sekä muita lappusia.

In-ear-mallinen sovitevalikoima on rajattu kolmeen vaihtoehtoon ja ne kaikki tuntuvat hieman pieniltä. Itselläni isoimmat sovitteet sopivat isoihin korviini kohtalaisesti, mutta eivät täydellisesti. Mukana tulleilla sovitteilla Epos GTW 270 Hybridit eivät oikein halunneet pysyä korvissa.

Kuulokkeiden käyttömukavuus riippuu huomattavasti sovitteista, kuten aina in-ear-mallisten nappien kohdalla. Onneksi sovitteet ovat usein vaihdettavissa, joten mikäli kotoa löytyy jo valmiiksi itseä miellyttävät sovitteet, voi ne vaihtaa mukana tulevien silikonien tilalle. Itse vaihdoin tilalle OnePlus Buds Z -nappien silikonit, jotka miellyttävät itseäni enemmän. Niiden avulla äänenlaatu parani, eivätkä Epos GTW 270 Hybridit enää tippuneet korvista edes juoksulenkillä.

LUE MYÖS: Testi | Täysin langattomat OnePlus Buds Z -kuulokkeet – ”Halpismalli” pesee jopa kalliimman sisarmallinsa

Ulkoisesti Epos GTW 270 Hybridit ovat perustyylikkäät. Niitä säilytetään metallisessa säilytyskotelossa, joka tuntuu kädessä laadukkaalta ja jonka läppä sulkeutuu tiukasti magneetin avulla. Ikävä kyllä lähettimelle kotelossa ei ole tilaa, vaan se täytyy kuljettaa mukana erikseen. Yhdellä latauksella kuulokkeet tarjoavat noin viiden tunnin edestä kuunteluaikaa ja ne voi ladata latauskotelosta kolmesti. Pikalatauksen avulla vartin lataus kotelossa antaa noin tunnin edestä kuunteluaikaa.

Epos GTW 270 Hybridit eivät sisällä aktiivista vastamelutoimintoa. Ominaisuuden puute on harmillinen, kun ottaa huomioon nappikuulokkeiden korkeahkon hinnan. Onneksi kuulokkeet vaimentavat melua passiivisesti hyvin, vaikka Bose QuietComfort Earbudsien kaltaista ulkomaailman hälyltä eristäytymistä ne eivätkään mahdollista.

Epos GTW 270 Hybridien kiinnostavin ominaisuus on tietysti se, kuinka hyvin alhaisen latenssin aptX LL -yhteydet toimivat pelikäytössä.

Kuulokkeiden yhdistäminen äänilähteeseen on helppoa. USB-C-lähetin työnnetään kiinni äänilähteeseen ja yhteys muodostuu automaattisesti. Lähetin toimii PC:n, PlayStation 4:n, Android-laitteiden ja Nintendo Switchin kanssa, mutta ei Xboxien kanssa.

Apuohjelman käyttö ei ole pakollista, mutta PC:lle on saatavilla Epos Gaming Suite -niminen ohjelma. Sen avulla on mahdollista hallita EQ-taajuuskorjaimia sekä 7.1-tilaääntä. Jos näitä ominaisuuksia kaipaa, on ohjelman asentaminen hyvä idea

Testipeleinä toimivat kilpailulliset Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive ja Valorant, joissa pienestä viiveestä pitäisi olla ainakin paperilla eniten hyötyä. Alhaisen latenssin yhteys toimi pelatessa luvatusti, eikä viivettä ole huomattavissa. Toisaalta ainakaan itse en kuitenkaan huomannut merkittävää eroa aptX LL -yhteyksien ja Bluetooth 5.1:n latenssin määrässä, enkä kokenut valitun yhteyden vaikuttavan merkittävästi pelikokemukseen.

Kenties lähempänä ammattilaistasoa pelattaessa alhaisen latenssin merkitys kasvaisi vielä suuremmaksi. aptX LL -yhteyksiä käytettäessä Epos GTW 270 Hybrid -kuulokkeissa on kuitenkin suuri puute, sillä nappikuulokkeiden mikrofonia ei voi silloin käyttää. Mikrofoni lienee suurimmalle osalle kilpailullisista pelaajista tärkeämpi ominaisuus kuin marginaalisesti pienempi viive äänessä.

Toki Epos GTW 270 Hybridien kaverina voi pelikäytössä käyttää erillistä pöytämikrofonia. Siinä tapauksessa helposti mukana kulkevien pelinappikuulokkeiden idea kuitenkin vähän kärsii. Muutenkin lienee todennäköistä, että pelaamisen hyvin tosissaan ottavat kilpapelaajat käyttävät mieluummin korvien päälle asettuvia pelikuulokkeita kuin nappikuulokkeita.

Mikrofonin puutteesta ei toki ole haittaa, jos pelaa yksinpelejä. Silloin alhaisella latenssilla saavutettava etu on kuitenkin usein niin marginaalinen, ettei siitä ole juuri etua Bluetooth 5.1 -yhteyksiin verrattuna. Mediatoistossa hyvin tarkkasilmäiset saattavat huomata huulisynkan osuvan kohdalleen paremmin aptX LL -yhteyden välityksellä, mutta ero Bluetoothiin on edelleen pieni.

Kuulokkeiden äänenlaatu on hyvä, vaikkakin Epos GTW 270 Hybridien tuottama ääni on varsin bassovoittoinen. Bassovoittoisuudesta huolimatta myös ylä-äänet kuulostavat kohtalaisen kirkkailta ja hyviltä, joskaan kalliimpien Bosen QuietComfort Earbudsien tasolle äänenlaatu ei yllä.

Epos GTW 270 Hybridien ääniala on laaja. Bassovoittoisuuden vuoksi erityisesti EDM-musiikki sopii hyvin napeille, mutta yhtä lailla myös muut genret kuulostavat näiden kuulokkeiden kautta kuunneltuina hyviltä.

Kuuntelutestissä Epos GTW 270 Hybridit edustavat suunnilleen samaa tasoa kuin vain 59 euroa maksavat OnePlus Buds Z -nappikuulokkeet, jotka tosin kuulostavat hintaisikseen napeiksi erinomaisilta. Epos GTW 270 Hybrid -kuulokkeiden mikrofoni edustaa perustasoa ja esimerkiksi puhelukäyttöön sen laatu on riittävä.

Kokonaisuudessaan Epos GTW 270 Hybridit ovat laadukkaat nappikuulokkeet, joiden hinta tuntuu kuitenkin turhan kovalta. Alhaisen latenssin aptX LL -yhteys on kiinnostava lisä, mutta käytännössä sen ero Bluetooth 5.1:een on viiveen suhteen pieni. Lisäharmina nappikuulokkeiden mikrofonia ei voi käyttää aptX LL -yhteyden ollessa käytössä.

Epos GTW 270 Hybrid -kuulokkeiden äänenlaatu on hyvä, mutta jo huomattavasti halvemmallakin voi ostaa vastaavaa äänenlaatua tarjoavat langattomat nappikuulokkeet. Ylipäätään 200 euron hintaluokassa kuulokkeilta toivoisi enemmän ominaisuuksia, kuten aktiivista vastamelutoimintoa.

Hyvää

 • Tuki alhaisen latenssin aptX LL -yhteydelle
 • Latauskotelon ulkoinen olemus

Huonoa

 • Hinta suhteessa ominaisuuksien määrään
 • aptX LL -yhteyden ollessa käytössä ei voi käyttää nappikuulokkeiden mikrofonia
 • Mukana tulevien silikonisovitteiden pieni koko

Tekniset tiedot EPOS GTW 270 Hybrid

 • Hinta: 199 €
 • Yhteys: Bluetooth 5.1 SBC/AAC
 • Taajuusvaste: 20 – 20 000 kHz
 • Kuulokkeiden akunkesto: yhdellä latauksella 5 h
 • Kuulokkeiden latausaika: 2 h – 15 minuutin latauksella tunti kuunteluaikaa
 • Latauskotelon latausaika: 1h 45 min – Latauskotelolla kuulokkeisiin voi ladata 15 h lisäkuunteluaikaa
 • Nappikuulokkeiden paino: 6,5 grammaa
 • Pakkauksessa: Kuulokkeet, latauskotelo, korvasovitteet, latauskaapeli, USB-C-lähetin, turvallisuusohje, ohjekirja
 • Muuta: tuki EPOS Gaming Suite -sovellukselle, roiskesuojaus hikeä ja säätä vastaan

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat