Tumblr myytiin WordPressin omistajille polkuhinnalla

13.08.2019 19:31 | Muropaketin toimitus

Yahoo osti sosiaalisen median blogipalvelu Tumblrin vuonna 2013 1,1 miljardilla dollarilla. Nyt Tumblr on vaihtanut jälleen omistajaa alle kolmen miljoonan dollarin kauppahinnalla.

Verizon osti Yahoon vuonna 2017 eikä Tumblr ilmeisesti kiinnostanut Verizonia. Nyt Tumblr on myyty WordPressin omistavalle Automatticille alle kolmella miljoonalla dollarilla, eli palvelun arvo koki valtavan romahduksen, kertoo Wall Street Journal.

”Olemme löytäneet Automatticista loistavan yhteistyökumppanin, jonka asiantuntemuksen avulla Tumblr ja sen käyttäjät voivat päästä kokemaan tulevaisuudessa uusia ja innostavia mahdollisuuksia”, totesi Verizon Median toimitusjohtaja Guru Gowrappan.

Tumblr oli vuosia sitten hyvin suosittu sosiaalisen median palvelu ja blogisivusto, mutta Yahoon ja Verizonin omistuksessa sen suosio kääntyi laskuun. Viime joulukuussa Verizon päätti poistaa kaiken aikuisviihdesisällön palvelusta, mikä johti entistä suurempaan käyttäjäkatoon. Automattic ei kuitenkaan aio palauttaa aikusviihdesisältöä palveluun tulevaisuudessakaan.