UUSIMMAT

Motorola esitteli uuden Moto g 5G:n, Poliisi hakkeroi rikollisten kommunikointiverkon, Testissä Intel Core i9-10900K -prosessori sekä MSI MEG Z490 Unify -emolevy – ja viikon 28/2020 muut tärkeimmät tekniikkauutiset

12.07.2020 21:14 | Muropaketin toimitus

Muropaketin toimitus kokosi samalle sivulle kaikki viikon 28/2020 merkittävimmät ja mielenkiintoisimmat tekniikka-aiheiset uutiset.

Tällä viikolla on tapahtunut muun muassa seuraavaa:

Motorola julkaisi Moto g 5G -puhelimen isolla akulla ja 90 hertsin näytöllä alle 400 euron hintaluokkaan

Motorola jatkaa keskiluokan puhelinmalliston kasvattamista. Tällä kertaa on luvassa 5G-yhteyksiin kykenevä malli, jossa on kuitenkin 90 hertsin näyttö, neljä takakameraa, kaksi etukameraa ja suurikapasiteettinen akku. Hintaa on silti edullisimmillaan 349 euroa.

Poliisi hakkeroi rikollisten käyttämän huipputurvallisen kommunikointiverkon – satoja pidätetty valtavassa operaatiossa

Ranskan ja Hollannin poliisi, Britannian vakaviin rikoksiin erikoistunut viranomainen NCA sekä Europol onnistuivat isossa lainvalvontaoperaatiossaan. Tämän mahdollisti pitkäkyntisten käyttämän tietoverkon hakkerointi tiettävästi maaliskuussa. Tietojen keruu alkoi huhtikuun alussa.

Testi: Intel Core i9-10900K -prosessori ja MSI MEG Z490 Unify -emolevy

Intelin uusi prosessorisukupolvi on aina mielenkiintoinen tapaus. Luvassa on jälleen lisään potkua, mutta myös uusia ominaisuuksia – tällä kertaa myös uusi prosessorikanta. Tutustuimme näihin uudistuksiin Intel Core i9-10900K -prosessorin ja monipuolisen MSI MEG Z490 Unify -emolevyn myötä.

Kokeilu: Harman Kardon Citation MultiBeam 700 -soundbar – Toimii myös musiikilla

Soundbar-kaiutin on helppo tapa kohentaa television omaa äänentoistoa. Erityisesti tilaäänen keskittyvissä kaiuttimissa ääni voi tuntua keinotekoiselta, eikä sellaisella kuuntele musiikkia ilokseen. Otimme kokeiltavaksi tuoreen Harman Kardon MultiBeam 700 -soundbar-mallin. Se osoittautui yllättävänkin musikaaliseksi tuotteeksi.

Twitter lopettaa rasistisina pidettyjen tietotekniikkatermien käytön

Twitter päivittää yrityksen sisällä käytettyä terminologiaa. Osan siitä on todettu olevan loukkaavaa tai rasistista.

Muropaketin uusimmat