UUSIMMAT

Näin Googlen ja Huawein Androidia koskevan yhteistyön päättyminen vaikuttaa Huawein ja Honorin puhelimien nykyisiin ja mahdollisiin tuleviin omistajiin

21.05.2019 10:17 | Muropaketin toimitus | 2

Google ilmoitti eilen, ettei se enää auta Huaweita Android-käyttöjärjestelmän kanssa, minkä vuoksi tulevien Huawei-laitteiden Android-käyttökokemus on vaarassa heikentyä merkittävästi. 

Huawei on sittemmin virallisessa tiedotteessaan vakuuttanut, että tällä hetkellä käytössä ja myynnissä olevat Huawei ja Honor -laitteet pysyvät Android-tuen kannalta ennallaan, kertoo GSMArena.

Näin ollen nykyiset Huawein ja Honor -laitteiden käyttäjät eivät välttämättä edes huomaa muutosta, sillä laiteilla pääsee jatkossakin Google Play -sovelluskauppaan ja niihin tarjotaan tietoturvapäivityksiä sekä muuta tukea. Myös Google on vahvistanut Twitterissä, että tuki nykyisille puhelimille jatkuu ennallaan.

Tiedotteessa puhutaan kuitenkin vain tietoturvapäivityksistä, joten on epävarmaa, saavatko Huawein nykyisetkään puhelimet Android Q -päivitystä.

Uusimman käänteen jälkeen Yhdysvallat myönsi Huaweille ja yhdysvaltalaisille yrityksille 90 päivän siirtymäajan, joka päättyy elokuun 19. päivänä. Siihen saakka Huawei saa ostaa yhdysvaltalaista teknologiaa nykyisten sekä jo sertifioitujen mallien huollon ja tuen turvaamiseksi, kertoo Reuters.

Mikäli Yhdysvallat ja Kiina eivät pääse erimielisyyksistään yhteisymmärrykseen, on tulevien Huawei-mallien kannalta tilanne varsin hankala.

Kuten kerroimme aiemmin, menettää Huawei Google Play -palvelut tulevista puhelimistaan, eivätkä Huawein laitteet saa enää Googlelta Androidin tietoturvapäivityksiä tai muuta teknistä tukea. Näin ollen Huawein tulevilla puhelimilla ei pääse enää Google Play -sovelluskauppaan eikä niillä voi käyttää esimerkiksi Google Mapsin tai YouTuben virallisia sovelluksia.

Saattaakin olla, että Huawei siirtyy käyttämään tulevissa laitteissaan Androidin sijasta omaa mobiilikäyttöjärjestelmäänsä, jota se on kehittänyt tämän kaltaisen tilanteen varalle.

Koska myös suuret yhdysvaltalaiset puolijohdevalmistajat katkaisivat kauppasuhteensa Huaweihin, voi koko Huawein laitetuotanto joutua ongelmiin. Huaweilta löytyy kuitenkin varastosta tarpeeksi osia ainakin kolmeksi kuukaudeksi.

Keskustelu

Tarkoittaako pääsy googlen play-kauppaan sitä, että jo asennetut sovellukset pysyvät ajan tasalla, mutta uusia appeja ei voi ladata, vai onko kaikki kuten ennenkin?

tth78

Tarkoittaako pääsy googlen play-kauppaan sitä, että jo asennetut sovellukset pysyvät ajan tasalla, mutta uusia appeja ei voi ladata, vai onko kaikki kuten ennenkin?

Googleplay kauppa, google play palvelut tarkoittaa että kauppa toimii ja palvelut pelaa.
Jos uskotaan nyky uutisiin ja että muutoksia ei tule, niin nyky tarjonnan osalta nuo pelaa, niin pitkään kun ovat muutenkin tuettuna, eli käytännössä tuotteen elinkaaren loppuun, elli tule jokin Tietoturva päivitys vaatimus jonka ulkopuolelle jääneet plokataan.
Mutta tilanne voi muuttua, jos yhteistyö/tuki kielto laajenee, ja seurauksena google vetää Huawei tuelta töpselin pois nykymalleiltakin, niin sitten lakaa nippu 3. osapuolenkin ohjelmia osittain tai kokonaan toimimasta, googlen omien ohjelmien ja playkapun lisäksi.

Muropaketin uusimmat