Pikakokeilussa Honor Magic 2 -lippulaivapuhelin – Honorin lippulaivassa on vetovoimaa

30.12.2018 19:00 | Osku Kannisto

Magic 2 on Honorin lippulaivapuhelin, jota ei ainakaan toistaiseksi ole otettu Suomessa myyntiin. Muropaketti otti kuitenkin Magic 2:n kokeiltavaksi ja innostui siitä.

Honor Magic 2 esiteltiin lokakuun lopussa Kiinassa. Se on seuraaja muutaman vuoden ikäiselle Magic-mallille, jota ei Euroopan markkinoilla nähty. Kyseessä on merkin todellinen lippulaiva, joka on erityisesti Kiinan hintansa (noin 450 euroa) puolesta todella mielenkiintoinen puhelin.

Ulkoisesti Magic 2 täyttää lippulaivapuhelimen kriteerit. Lasinen kuori on viimeistelty näyttävällä liukuvärityksellä. Pyöristetyissä reunoissa on kapeat listat, joiden ansiosta puhelimesta saa varman otteen yhdelläkin kädellä. Kaikki kolme painiketta on sijoitettu puhelimen oikeaan laitaan, SIM-korttipaikkojen jäädessä sileään vasempaan laitaan.

AMOLED-näyttö on kooltaan 6,39 tuumaa. Sen tarkkuus on 2340 x 1080 pikseliä, eli kuvasuhde on 19,5:9. Pikselitiheys on 403 ppi. Väritoiston laajuudeksi luvataan täydet sata prosenttia DCI-P3:sta. Erikoisuutena näytössä ei ole lainkaan lovea, joten se kattaa lähes koko puhelimen pinta-alan. Tämän mahdollistaa puhelimen etukameroiden sijoitus. Ne ilmestyvät esiin liu’uttamalla puhelimen alakansi yläkannen alta.

Magic 2 -puhelimen sydämenä sykkii Huawein IFA:ssa esittelemä, seitsemän nanometrin viivanleveyteen perustuva Kirin 980 -suoritin. Sitä on aiemmin käytetty vain paljon testimenestystä keränneessä Huawei Mate 20 Pro -puhelimessa.

Kirin 980 koostuu kahdeksasta ytimestä, jotka ovat tarkemmin 2 x 2,6 gigahertsiä (Cortex-A76), 2 x 1,92 gigahertsiä (Cortex-A76) ja 4 x 1,8 gigahertsiä (Cortex-A55). Näytönohjaimena on Mali-G76 MP10. Keskusmuistia testipuhelimesta löytyy ruhtinaallisesti kahdeksan gigatavua ja tallennustilaakin kiitettävät 256 gigatavua.

Käyttöjärjestelmänä Magic 2:ssa on Android 9.0, jonka päällä pyörii Huawein EMUI 9.0.0 -käyttöliittymä. Testilaitteen tietoturvapäivitykset oli päivätty lokakuulle.

Varsinaisen myyntipakkauksen sisällöstä ei ole varmuutta, koska puhelin ei ole myynnissä Suomessa, ja toimitetusta pakkauksessa oli lähinnä itse puhelin. Magic 2:n ilmoitetaan tukevan Huawei Mate 20 Pron tapaan huippunopeaa 40 watin pikalatausta (10V/4A), jolla akun saa puolilleen varttitunnissa ja 85 prosentin varaukseen puolessa tunnissa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttö
  3. Kamerat
  4. Suorituskyky
  5. Yhteenveto