Samsung valmistelemassa huippuluokan simpukkapuhelinta

28.07.2017 09:59 | Muropaketin toimitus

Simpukkapuhelimilla on edelleen vankka sijansa etenkin vanhemman kansan sydämessä. Samsung aikoo tuoda simpukat uuteen aikaan, mutta simpukkavallankumous saanee odottaa loppuvuoteen.

Koodinimellä SM-W2018 tunnettu läppäpuhelin on jo sertifioitu Kiinan telehallintoviranomaisen TENAA:n toimesta. TENAA:n tietojen mukaan laitteessa olisi kuitenkin vain Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri. PhoneArena puolestaan tietää kertoa lopullisesta mallista löytyvän tämän vuoden huippupiiri Snapdragon 835. keskusmuistia on reippaanlaiset kuusi gigatavua ja tallennustilaa 64 gigatavua.

Perusominaisuuksiltaan kyseessä on siis ehdoton lippulaivamalli. Puhelimesta on selvästi tulossa vuoden 2016 lopussa julkaistun SM-W2017 -mallin korvaaja. Kuten edeltäjänsäkin, uutuus on varustettu kahdella 4,2 tuuman näytöllä. Ainakin viime vuoden mallissa toinen näytöistä on sijoitettu simpukan sisälle ja toinen päälle. Rohkeaa tuplanäyttöä simpukan sisällä on siis varmaankin turha odottaa. Tähän viittaa myös laitteen vuotaneen ohjekirjan kuva.

Molempien näyttöjen tarkkuudeksi huhutaan 1920 x 1080 pikseliä, takakameran tarkkuudeksi 12 megapikseliä ja etukameran tarkkuudeksi viisi megapikseliä. Akun kapasiteettikin on jo vuotanut, se on 2300 milliampeerituntia. Akun saa ladattua langattomasti.

Laitteen julkistusajankohdasta ei ole varmuutta, laitteen edeltäjä julkaistiin vasta aivan vuoden lopulla, mutta PhoneArena odottaa tämän vuoden simpukkapelastajaa julkaistavaksi jo pian.