UUSIMMAT

Yhteenveto

06.10.2016 10:12 | Juha Kokkonen

Yhteenveto

ios-10-0

iOS 10:n uudistuslista ei ole valtavan pitkä, mutta joukkoon on silti mahtunut muutama käytettävyyttä merkittävästi parantava muutos. Lukitusnäkymän, ilmoitusvalikon ja ohjauspaneelin toteutus on nyt entistä toimivampi, mutta suurin harppaus on tapahtunut Tänään-näkymässä, joka on saanut widgettituen.

Muokattavat widgetit mahdollistavat käyttäjää kiinnostavan keskeisen sisällön näyttämisen tehokkaan tiivistetyssä muodossa ja parhaimmillaan niiden hyödyntäminen tehostaa iOS-laitteen käyttöä todella paljon. Lisäksi on ilahduttavaa nähdä, että 3D Touch -toimintoja hyödynnetään entistä monipuolisemmin ja niitä voi jo hyödyntää melko intuitiivisesti.

Viestisovellus on kokenut melkoisen lisäominaisuustulvan, mutta monelle peruskäyttäjille näistä uudistuksista ei ole juurikaan käytännön hyötyä. Näyttölukituksen avaustapauudistus ei ole välttämättä kaikkien vanhempien iOS-laitteiden omistajien mieleen ja QuickType-näppäimistöominaisuudet laahaavat edelleen suomen kielen osalta jälkijunassa.

Kokonaisuutena iOS 10 ei tarjoa mitään mullistavia innovaatioita, mutta tehokäyttäjän kannalta käyttöliittymän parannukset ja uudet ominaisuudet saattavat tehostaa merkittävästi laitteen käyttöä.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Ulkoasun ja käyttöliittymän uudistukset
  3. Sovelluksiin tehdyt uudistukset
  4. Yhteenveto