UUSIMMAT

Testi | Samsung Galaxy S21 Ultra – Tuttu ja turvallinen, mutta samalla yksinkertaisesti luokkansa paras

16.02.2021 20:00 | Kai Taipale

Samsungin puhelinmalliston alkuvuoden kohokohta on uusi S-mallisto. Tällä kertaa painopiste on laitettu uudelleenmuotoiltuun kyhmyyn. Näyttävä se onkin, mutta parasta on kuitenkin uuden huippumallin yleinen käytettävyys.

Samsung aikaisti tänä vuoden ensimmäisen huippupuhelimen julkistuksen jo tammikuun 14 päivään. Tuolloin valmistaja julkaisi upouuteen Galaxy S21 -mallistoonsa kolme uutta malliversiota: Edullisimmaksi malliksi saatiin Galaxy S21, jossa on 6,2-tuumainen näyttö. Pykälää isompi ja edistyneempi versio on Galaxy S21+, jossa käytetään 6,7 tuuman näyttöä. Niiden hinnat alkavat 879 ja 1079 eurosta. Myyntiin puhelimet ehtivät aivan tammikuun viimeisinä päivinä.

Muropaketin testiin otettiin versio suoraan malliston huipulta eli Galaxy S21 Ultra, josta on tarjolla kaksi eri muistiversiota. Muistia on joko 12 tai peräti 16 gigatavua, ja tallennustilaa 128, 256 tai 512 gigatavua. Edullisin malli on hinnaltaan 1299 euroa, mutta testissä oleva 16 + 512 gigatavun versio maksaa jo muhkeat 1479 euroa.

Hintansa puolesta kilpailijat tulevat Applen iPhone 12 Pro -mallistosta tai taittuvanäyttöisten mallien osastosta, kuten vaikkapa Motorola Razr 5G tai Samsung Galaxy Z Flip 5G.

Suorimmat Android-kilpailijat löytyvät valmistajan omasta mallistosta Galaxy Note20 Ultran muodossa, mutta myös vaikkapa vanhemman OnePlus 8 Pro- tai juuri julkaistun Xiaomi Mi 11 -mallin voi nähdä kilpailevan samoista ostajista. Ilman Googlen palveluja pärjääville myös Huawei P40 Pro 5G on yksi vaihtoehto.

Myyntipakkauksesta ei löydy enää kuulokkeita tai latauslaitetta, vaan sellainen pitää hankkia erikseen tai vaihtoehtoisesti hyödyntää jo olemassa olevaa laturia. Puhelimen mukana tuleekin käytännössä vain USB-C-kaapeli sekä käyttöohjeet.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto