UUSIMMAT

Testi: Honor 20 Pro -puhelin – Näyttävyyttä, käytettävyyttä ja kameroita kohtuuhintaan

12.11.2019 20:00 | Osku Kannisto

Honor 20 Pro -puhelin tuo lähes luksushenkeä ylempään keskihintaluokkaan. Sen näyttävyys, käytettävyys ja kameravarustus haastavat tuplasti kalliimmat lippulaivapuhelimet tosissaan.

Honor 20 Pro hurmaa viimeistelyllään, sillä lasinen 3D Triple Mesh -viimeistely tekee puhelimen takakannen todella tyylikkääksi. Puhelin heijastaa valoa Phantom Black- tai testin Phantom Blue -värityksen pohjalta näyttävästi reunojen värityksen taipuessa kohti mustaa. Värit ovat selkeä piristys puhelinten perusvärivalikoimaan.

Puhelimen sisuskalut ovat Honorin emoyritys Huawein parhaimmistoa. Järjestelmäpiirinä on HiSilicon Kirin 980. Keskusmuistia puhelimessa on mahtavasti kahdeksan gigatavua ja tallennustilaa mukavat 256 Gt.

Puhelimen kameravarustus on erinomainen, varsinkin huomioiden hinnan. Neloiskamera, pääkameran 48 megapikselin tarkkuus sekä huikea f1.4-valovoima yhdistettynä optiseen kuvanvakautukseen on kombinaatio, jolla pärjää pitkälle.

Honor 20 Pro on Suomessa hinnoiteltu muuta Eurooppaa aggressiivisemmin 499 euroon. Se sijoittuu mukavasti esimerkiksi OnePlus 7T:n ja ZTE Axom 10 Pro -mallien taakse, mutta haastaa niiden lisäksi myös Huawein, Nokian ja Samsungin saman hintaluokan puhelimet. Honor itse ilmoittaa 20 Pro -mallin haastavan myös reilusti kalliimmat Applen, Huawein ja Samsungin lippulaivapuhelimet.

Varustus on nykytyylin mukaisesti varsin hillitty. Paketista löytyy kuulokesovitin USB-C-latausliitäntään, mistä voi päätellä, ettei fyysistä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää enää löydy. Pikalaturin teho on 22,5 wattia.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttö ja kokemukset
  3. Kamerat
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto