Uusimmat

Kamera, suorituskyky ja akkukesto

01.10.2020 20:00 Ilari Hauhia

Kamera ja suorituskyky

Honor 9A:ssa on 13 megapikselin pääkamera, jonka aukkoarvo on f1.8. Sitä täydentävät viiden megapikselin laajakulmakamera sekä kahden megapikselin syvyyskamera. Kamerat ovat kokonaisuudessaan melko kehnoja.

Pääkameran ottamat kuvat eivät aina onnistu edes päivänvalossa. Kuvat ylivalottuvat helposti ja kontrastit voivat olla miten sattuu. Myöskään yksityiskohdat eivät tallennu kuviin kovin hyvin. Yksittäisten kuvien ottaminen on hidasta ja kuvat tärähtävät helposti. Ongelmista huolimatta kärsivällinen kuvaaja voi saada Honor 9A:lla riittävän hyviä kuvia esimerkiksi sosiaalisen median käyttöä varten. Täytyy myös muistaa, että kyse on edelleen 149 euron puhelimesta, jolta ei voi edes odottaa kovin erinomaista kameraa.

Laajakulmakamera ei tee juuri sen parempaa jälkeä, vaan samat ongelmat vaivaavat myös sillä otettuja kuvia. Lisäksi kuvissa on nähtävissä tynnyrivääristymää, mikä on toki tyypillistä lähes kaikille laajakulmakameroille.

Hämärässä hyvien kuvien ottaminen on vähemmän yllättäen niin ikään hankalaa. Jos puhelimen saa pidettyä täysin paikoillaan ja valoa on tarjolla edes hieman, voivat kuvat vielä onnistua joten kuten, mutta esimerkiksi liikkuvien kohteiden kuvaaminen on käytännössä mahdotonta. Honor 9A:n kahdeksan megapikselin etukameralla voi ottaa nopeita selfieitä esimerkiksi Snapchatia varten ja siihen käyttöön kameran suorituskyky on riittävä.

Videokuvauksen saralla Honor 9A kykenee 1080p-resoluutioon 30fps nopeudella. Videon laatu on still-kuvien tavoin korkeintaan keskinkertaista.

Honor 9A:n suorittimena toimii MediaTeki Helio P22, joka lanseerattiin alun perin jo vuonna 2018. 12 nanometrin prosessilla valmistettu järjestelmäpiiri onkin tuttu useista budjettiluokan puhelimista ja se koostuu neljästä 2,0GHz kellotaajuudella toimivasta ARM Cortex-A53-ytimestä ja neljästä 1,5GHz kellotaajuudella toimivasta ARM Cortex-A53-ytimestä. Graafisesta suorituskyvystä vastaa PowerVR GE8320.

Honor 9A:n verrokkilaitteiksi valittiin noin 200 euron hintaluokkaan asettuvat Honor 9X Lite ja Huawei P Smart Z ja noin 300 euron hintainen Motorola One Hyper. Verrokkilaitteet olivat Honor 9A:ta hieman kalliimpia, mutta testitulosten perusteella lisäeuroilla sai huomattavasti lisää suorituskykyä.

Yleistä suorituskykyä mittaavassa PCMarkissa Honor 9A jää selvästi muiden laitteiden jalkoihin.

Muistien nopeutta testaavassa Androbenchissa Honor 9A on jälleen keskimäärin testijoukon viimeinen, joskaan erot Honor 9X Lite ja Huawei P Smart Z -malleihin eivät ole kovin suuria.

Niin ikään yleistä suorituskykyä testaavassa Antutussa Honor 9A:n rajallinen suorituskyky tulee hyvin ilmi ja erot hieman kalliimpiin Honor 9X Lite ja Huawei P Smart Z -malleihin ovat merkittäviä, Motorola One Hyperistä puhumattakaan.

Kuten Geekbenchin akkutestistä voi huomata, on akkukesto Honor 9A:n selvästi paras puoli. Laitteen 5000 milliampeeritunnin akku kestää helposti päivän ja hieman maltillisemmalla käytöllä kaksikin päivää. Jos puhelinta ei käytä kuin silloin tällöin, voi akusta tiristää virtaa jopa kolmeksi päiväksi. Akun lataaminen tapahtuu 10 watin teholla microUSB-liittimen kautta ja lataus tyhjästä täyteen kestää reilut kaksi tuntia.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus, ominaisuudet ja käyttöliittymä
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat