Testi Lenovo Legion Duel -pelipuhelin – Toista näin ainutlaatuista puhelinta pelaajalle on vaikea kuvitella

01.02.2021 20:00 Aleksi Herttua

Kun pelaaminen on ykkösasia, katse kannattaa siirtää valtavirtamalleista pelipuhelimiin. Suorituskyvyn lisäksi tarjolla on nimittäin pelaamiseen keskittyviä lisäominaisuuksia.

Lenovo Legion Duel -pelipuhelin ammentaa yrityksen oppeja PC-pelimaailmasta. Kaikki on mietitty pelaaminen edellä, mikä puhelimen kokoluokassa vaatii poikkeuksellista suunnittelua. Legion Duel ei ole siis siro, kevyt eikä halpa.

Testiin valikoitunut malli sisältää 512 gigatavua tallennustilaa ja 16 gigatavua keskusmuistia. Hinta nousee näin 1099 euroon, mutta edes keskusmuistista ja tallennustilasta nipistämällä ei saa kuin satasen pois hinnasta.

Lähes yhtäläisillä spekseillä Legion Duel kilpailee suoraan Asus ROG Phone 3:en kanssa, mutta samaan hintaluokkaan sisältyy paljon aivan tavanomaisia huippumalleja kuten OnePlus 8 Pro, Samsung S20 Ultra ja iPhone 12 Pro.

Monen huippumallin tavoin Legion Duel sisältää 5G-yhteyden, oled-näytön ja suorituskykyisen järjestelmäpiirin. Kun puhelimen käytössä ei ole täytynyt miettiä ohutta muotoilua, komponenteista yritetään repiä entistä enemmän irti. Värivaihtoehdot ovat puna- tai sinimusta.

Myyntipakkaus sisältää puhelimen lisäksi läpinäkyvän muovikuoren, pikaoppaan, 3,5 millimetrin kuulokeadapterin USB-C-liitäntään sekä 90 watin pikalaturin. Pakkauksen räväkkä muotoilu sopii peliteemaan, eikä avaamisessa voi välttyä yllätykseltä. Mutta ei siitä enempää.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus, näyttö ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja pelaaminen
  4. Yhteenveto