Testi: Motorola Moto g 5G Plus -puhelin – 5G-yhteydet edullisesti ja muutenkin paljon vastinetta rahalle

19.08.2020 21:00 | Kai Taipale

Motorola jatkaa keskiluokan puhelinmalliston kasvattamista. Tällä kertaa on tarjolla 5G-yhteyksiin kykenevä malli, jossa on kuitenkin 90 hertsin näyttö, neljä takakameraa, kaksi etukameraa ja suurikapasiteettinen akku. Hintaa on silti edullisimmillaan 349 euroa.

Suomessa puhelimien myyntitilastoissa näkyy selvästi se, että monet pyrkivät valitsemaan puhelimen luokasta, jossa ominaisuuksien ja hinnan suhde on kunnossa. Käytännössä puhutaan siis enintään 400 euron hintaluokasta. Tällä rahalla saa jo monia hyviä ominaisuuksia, kuten ison ja riittävän laadukkaan näytön, mukavasti tehoa, kohtuullisesti tallennustilaa ja käyttökelpoisen kameran.

Tähän luokkaan sijoittuu myös nyt testissä oleva Motorola Moto g 5G. Se ei millään osa-alueella edusta puhelimien huippua, ja kompromisseja on jouduttu tekemään. Kokonaisuus on kuitenkin ominaisuuksien valossa todella kova luu, sillä testilaitteen 349 hinnalla saa 5G-valmiin laitteen, ison 90-hertsisen näytön, isokapasiteettisen akun ja monipuolisen kameran.

Testin perusversiossa muistia on nykymittapuulla niukasti, neljä gigatavua, eikä 64 gigatavun tallennustilakaan ole ruhtinaallinen. Jälkimmäistä voi tosin laajentaa muistikortilla. Puhelimesta on saatavilla myös 6+128 gigatavun versio, joka maksaa vain 50 euroa enemmän. Tehokäyttäjän kannattaa valita se, mutta monet pärjäävät perusversiollakin.

Moto g 5G Plus -puhelinmallissa käytetään Qualcommin Snapdragon 765 -mobiilialustaa. Puhelimen 5G-yhteyksistä vastaa saman valmistajan X52-modeemi.

Motorola Moto g 5G Plus tuli myyntiin heinäkuun 8. päivä. Sen ehkä kovin kilpailija, Muropaketin testissä aiemmin käynyt OnePlus Nord, saapui kauppoihin vajaata kuukautta myöhemmin. Kovan vastuksen tarjoaa myös Samsung uusilla A-sarjan malleilllaan, kuten A51 ja A71. Myös Huawein ja Honorin mallistoista löytyy hintaluokkaan useampia malleja. Uudempi tulokas Suomen markkinoilla on Xiaomi, jonka valikoimista löytyy myös järkihintaisia malleja, kuten Mi 10 Lite 5G.

Myyntipakkaukseen kuuluu itse puhelimen lisäksi 20-wattinen TurboPower-latauslaite, USB-A-USB-C-kaapeli, silikonikuori ja käyttöohjeet

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus, ominaisuudet ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto