Testi Samsung Galaxy S21 ja Galaxy S21+ -puhelimet – Ne pienemmät tehopakkaukset

02.04.2021 10:00 Samuli Herttua, näyttömittaukset Aleksi Herttua

Vaikka Samsungin S-malliston johtotähtenä toimiikin Galaxy S21 Ultra, johon yhtiö on lyönyt kaiken osaamisensa yhteen arvokkaaseen pakettiin ja antanut paikan parrasvaloissa, ei edullisempia ja pienikokoisempia Galaxy S21- ja Galaxy S21+ -sisarmalleja ole syytä unohtaa tai vähätellä.

Muropaketin testiin saapuivat molemmat Samsung Galaxy S21 sekä Samsung Galaxy S21+ -mallit samassa upeassa Phantom Violet -värissä. Puhelimet on varustettu pienemmällä 128 gigatavun tallennustilalla, mutta ovat saatavilla myös 256 gigatavun versiona. Pienemmän S21:n hinnat alkavat 879 eurosta, ja S21+:n hinta nousee 1079 euroon. Testin aikana suurimman osan ajasta käytössä oli S21, ja myös testivalokuvat ovat tallennettu kyseisellä puhelimella.

Sekä Galaxy S21 että Galaxy S21+ nauttivat monista samoista ominaisuuksista kuin lippulaivamalli, kuitenkin kompaktimmassa sekä halvemmassa paketissa.

Hintojen puolesta S21 ja S21+ kilpailevatkin lähes kaikkien uusien lippulaivapuhelimien kanssa. Lähimmät kilpakumppanit löytyvät pienemmän S21:n tapauksessa esimerkiksi Sony Xperia 5 II:stä, josta löytyy lähes samankokoinen näyttö. Myös Applen uusi iPhone 12 on erittäin osuva vastus Samsung Galaxy S21:lle.

S21+:n isompi näyttö sekä korkeampi hinta nostavat rimaa entisestään, ja kilpailijoiksi voisi tällä hetkellä laskea myös aiemman OnePlus 8 Pro tai juuri julkaistun 9 Pro’n. Myös Huawei P40 Pro sekä Motorola Edge+ ovat laskettavissa S21+:n kilpailijaksi.

Tänä vuonna isoimmat muutokset puhelimissa ovat keskittyneet ulkoiseen habitukseen, mutta myös pinnan alle on tehty pieniä viilauksia. Samalla molempien mallien myyntipaketit on nipistetty minimiin, eikä paketista löyty enää perinteistä laturia tai kuulokkeita. Puhelimien lisäksi paketeissa on mukana ainoastaan USB-C -kaapeli sekä nippu käyttöohjeita.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto