Uusimmat

Yleiskatsaus laitteeseen

08.05.2015 12:49 Pekko Lainiala

One M9:n etupuoli on tyylikkään näköinen kokonaisuus. Alaosaan on sijoitettu toinen kaiuttimista sekä HTC:n logo ja yläosaan 4 megapikselin kamera sekä toinen eteenpäin suunnatuista kaiuttimista. Mitoiltaan One M9 on 144,6 x 69,7 x 9,6 millimetrin kokoinen ja painoa laitteelta löytyy 157 grammaa. Verrattuna viime vuoden malliin paino on pudonnut 3 grammaa ja fyysiset mitat ovat pienentyneet joitakin millejä. Käytännössä M8:lla ja M9:llä ei ole juurikaan huomattavaa kokoeroa. One M9:ää myydään Suomessa joko hopeanvärisenä (kultaisilla reunoilla varustettuna) tai asemetallin harmaana.

Yleiseltä tuntumaltaan laite tuntuu todella jämäkältä. Laitteen alumiininen ulkokuori on valmistettu yhtenäiseksi, joten se ei taivu eikä nitise kevyesti taivuteltaessa. Puhelimen reunoilta löytyy pieni ”kynnys”, jonka ansiosta se tuntuu pysyvän paremmin kädessä, mutta toisaalta edellä mainittu kynnys tuntuu hieman ikävältä verrattuna viime vuoden mallin käsituntumaan. Positiivisena huomiona M9 tuntuu vähemmän liukkaalta edeltäjäänsä nähden. Etupuolella näyttöä ympäröivä osa on kultaiseen ”kynnykseen” saakka valmistettu muovista.

Laitteen takapuolelle on sijoitettu HTC:n logo sekä 20 megapikselin takakamera. Kameran linssiryhmää varjeleva safiirista valmistettu suojalasi on edeltävistä malleista poiketen neliön muotoinen eikä pyöreä. Kameran vierestä löytyy vielä kaksois-LED-salama, mutta muutoin takapuoli on todella pelkistetty.

5-tuumainen Super LCD -näyttö toimii 1920×1080 pikselin resoluutiolla, joten pikselitiheys on kiitettävät 441 PPI:tä. Näyttö on katselukulmiltaan ja väreiltään mukavan näköistä katseltavaa, mutta näytön kirkkaus jättää toivomisen varaa. Allekirjoittanut käyttää yleensä puhelimissaan asetusta, jossa kirkkaus muuttuu automaattisesti eri olosuhteiden mukana. HTC One M9:n tapauksessa näin asetettuna näytön kirkkaus ei tuntunut riittävältä etenkään sisätiloissa. Tästä turhautuneena kirkkaus jouduttiin usein asettamaan siten, että se oli manuaalisesti säädettynä asteikon yläpäähän (joka ainakin teoriassa taas johtaa heikompaan akkukestoon). Näyttöä suojaamassa on Gorilla Glass 4 -lasi.

Suorityskyvyn taustalla on Qualcommin Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri neljällä Cortex-A53-ytimellä ja neljällä Cortex-A57-ytimellä. Grafiikkaohjaimena on Adreno 430, keskusmuistia löytyy 3 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 32 Gt (laajennettavissa MicroSD-kortilla). Laite tukee myös pikalatausta, mutta jostain syystä One M9:n mukana toimitetaan normaali laturi pikalaturin sijasta. Akku on kooltaan 2840 milliampeerituntia ja se ei ole irrotettavissa.

Vasemmalta kyljeltä löytyy paikka Nano SIM -kortille. Oikealle kyljelle on sijoitettu MicroSD-kortipaikka, äänenvoimakkuuden näppäimet sekä virtanäppäin. Virtanäppäin eroaa äänenvoimakkuuden näppäimistä siten, että sen pinnalla on rosoinen selvästi sormiin tuntuva kuvio.

Laitteen alapäätyyn on sijoitettu Micro USB -liitin sekä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Yläpäädystä löytyy kaukosäädinkäyttöä varten infrapunasensori.

 

Sisältö

  1. Testissä HTC One M9
  2. Yleiskatsaus laitteeseen
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä & käyttöliittymä (Android 5.0.2 Lollipop + HTC Sense 7)
  5. Käyttökokemukset, suorituskyky ja akkutestit
  6. Loppuyhteenveto