Uusimmat

Testissä Polar M600: ”Markkinoiden paras Android-pohjainen älykello urheilukäyttöön”

03.10.2016 12:21 Juha Kokkonen

polar-m600-androidwear-1-040816

Suuremmat valmistajat ovat pitäneet tämän vuoden puolella hieman matalampaa profiilia uusien Android Wear -älykellomallien suhteen ja sen sijaan markkinoille on ilmestynyt malleja useammalta muotibrändiltä sekä pienemmältä nimeltä. Näiden joukkoon lukeutuu suomalainen Polar, joka esitteli Android Wear -pohjaisen M600-mallinsa elokuun alussa. Polar mainostaa M600:tta urheiluälykellona, joka tarjoaa parhaat puolet molemmista – Android Wearin monipuolisuuden sekä Polarin urheilukellojen kattavat urheilutoiminnot.

Älykellomarkkinat ovat olleet tänä vuonna pienessä suvantovaiheessa ja myyntimäärät laskusuunnassa. Toistaiseksi ranteessa kulkevasta pikkutietokoneesta ei ole tullut odotusten mukaista hittiä, joka ei ole ihme, sillä valmistajat eivät ole onnistuneet sisällyttämään tuotteisiinsa tarpeeksi hyödyllisiä ominaisuuksia ja laitteiden akunkesto ei ole tyydyttänyt monia käyttäjiä.

Suuremmille käyttäjämassoille aktiivisuusrannekkeet ja yksinkertaisia älytoimintoja sisältävät urheilukellot ovat olleet helpommin lähestyttävä tuoteryhmä, sillä ne tarjoavat konkreettisemmin hyödynnettävissä olevia ominaisuuksia. Älykellojen kuntoilu- ja terveystoiminnot ovat sen sijaan olleet toistaiseksi enemmän tai vähemmän vajaavaisia, joka ei ole ainakaan helpottanut niiden suosion kasvua.

Polarin M600 tuli saataville yrityksen verkkokauppaan elokuussa sekä valikoitujen jälleenmyyjien kautta syys-lokakuussa. Sen suositushinta on 349,90 euroa.

Tutustumme tässä artikkelissa Polar M600:n fyysiseen toteutukseen, teknisiin ominaisuuksiin, Polarin urheiluominaisuuksiin sekä testijaksolla kerääntyneisiin käyttökokemuksiin.

polar-m600-1 polar-m600-2

Polar M600 myydään lähes kuutiomaisessa pahvirasiassa, jonka yhdessä kyljessä on kellon paljastava ikkuna. Pakkauksessa on melko paljon tyhjää tilaa, sillä kellon lisäksi mukana toimitetaan ainoastaan pikakäyttöopas eri kielillä (myös suomeksi), takuuehdot sekä USB-liitäntäinen erikoismallinen latauskaapeli.

Sisältö

  1. Esittely & pakkaus
  2. Laitteen fyysiset ja tekniset ominaisuudet
  3. Ohjelmisto
  4. Käyttökokemukset, akunkesto ja loppuyhteenveto