Testissä Samsung Galaxy Note Edge

03.04.2015 16:14 | Juha Kokkonen

Samsungille viime vuosi oli tuloksellisesti lähes katastrofaalinen, mutta siitä huolimatta se onnistui julkaisemaan myös useampia mielenkiintoisia mobiililaitteita. Tällaisia olivat mm. loppukesästä testatut AMOLED-näytölliset Galaxy Tab S -taulutietokoneet sekä syyskuun alussa esitellyt Galaxy Note 4 ja Note Edge -älypuhelimet. Poikkeuksellisen Note Edgestä teki sen näytössä käytetty kaareva reuna, joka oli ensimmäinen laatuaan kaupallisissa älypuhelimissa.

Galaxy Note 4:n myynti alkoi Suomessa lokakuun lopulla ja se testattiin TaskuMurossa vuoden lopulla, mutta pienemmissä erissä valmistettavaa Note Edgeä jouduttiin lopulta odottelemaan pitkälle kuluvan vuoden puolelle, kunnes ensimmäiset kappaleet saapuivat kauppoihin helmikuun lopulla. Loppusyksystä oli jopa hetken epäselvää saadaanko Edgeä lainkaan Suomen markkinoille, mutta nykyisellään puhelimen saatavuus tiettyjen jälleenmyyjien kautta on hyvä. Samsungin suositushinta Note Edgelle on 899 euroa, eli 100 euroa enemmän kuin Note 4:lle. Muropaketin hintavertailun mukaan laite irtoaa maalis-huhtikuun taitteessa edullisimmillaan 799 euron hintaan.

Koska tutustuimme Galaxy Note 4:ään kattavasti jo joulukuun alussa ja se eroaa Note Edgestä pääpiirteissään vain näytön osalta, keskitymme tässä artikkelissa lähinnä näytön toteutukseen ja ominaisuuksiin.

 

Note Edgen pakkauksen ulkoasu ja sisältö ovat identtiset Note 4:n pakkauksen kanssa. Vaaleanruskea pakkaus on valmistettu kierrätyspaperista ja painatukset on tehty soijamusteella. Mukaan on pakattu pikaohjeet, takuutiedot, oheislaiteopas, vaihtokärkiä S Pen -kosketuskynään, nappikuulokkeet mikrofonilla, vaihtopehmusteita kuulokkeisiin, muoviselle kelalle kierretty micro-USB-kaapeli sekä verkkovirtalaturi, joka tukee pikalatausta yhdeksän voltin jännitteen avulla.

 

Sisältö

  1. Testissä Samsung Galaxy Note Edge
  2. Ulkokuori ja tekniset ominaisuudet
  3. Kaarevareunainen näyttö ja sen toiminta, Kamera ja kuvanlaatu
  4. Vertailua Note 4:ään ja Galaxy S6 edgeen, Käyttökokemukset & Yhteenveto