Testissä Samsung Galaxy Tab S3 – Parasta Android-luokkaa 

08.08.2017 18:00 Kai Taipale

Tabletit eivät ole ottaneet niin paljon tuulta purjeisiinsa, kuin niiltä odotettiin. Apple onnistui heti viimeistelemään iPadinsä toimivaksi ja laadukkaaksi kokonaisuudeksi, mutta Androidille vastaavaa saatiin odottaa pitkään. Samsung Tab S3 pääsee lähellä, mutta riittääkö se?

Samsung onnistui tuomaan Galaxy Tab S3:n lievänä yllätyksenä tämän vuoden Mobile World Congress -tapahtumaan. Se julkaisi uuden tabletin aikaan, jolloin huippuversiot Android-tableteista ovat harvassa.

Samsung Galaxy Tab S3:n hinta nousee 699 euroon WiFi-versiolla, ja jos mukaan haluaa vielä LTE-yhteydet, niin se vaatii vielä sadan euron lisäsijoituksen. Käytännössä siis Samsung on hinnoitellut mallinsa kilpailemaan suoraan Applen iPad Pro -sarjan 64 gigatavun WiFi-version kanssa, sillä sen hinta on 749 euroa. Omppumallit päivittyivät juuri kesäkuussa, joista pienemmän mallin näytön koko on nyt vajaan tuuman Samsungia isompi eli 10,5 tuumaa.

Android-kilpailijoita ei oikeastaan täysin samassa hintaluokassa ole. Lenovon Yoga Tab3 Pro ja Asuksen uusi ZenPad 3S pääsevät lähelle, mutta nekin ovat sadasta kahteen sataan euroa halvempia. Myös Samsungin edeltäjä eli Tab S2:n New Edition -versio on sekin edellä mainittujen kilpailijoiden kanssa samassa hintaluokassa.

Samsung Galaxy Tab S3:n myyntipakkaus noudattaa Samsungin tutuksi tekemää linjaa. Galaxy-sarjalaisena se on mustanpuhuva, koristeenaan vain merkki- ja mallilogot. Pakkauksesta löytyy tabletin lisäksi pikalataukseen kykenevä latauslaite, pikaopas sekä S-Pen-kynä.

Testissä käymme läpi Samsung Galaxy Tab S3:n olemuksen, ominaisuudet, käyttöjärjestelmän, suorituskyvyn ja akkukeston.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus
  3. Tekniset ominaisuudet, näyttö ja kamera
  4. Käyttöjärjestelmä ja kynä
  5. Testit ja akkukesto
  6. Yhteenveto

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat