UUSIMMAT

Testissä Samsung Galaxy Tab S3 – Parasta Android-luokkaa 

08.08.2017 18:00 | Kai Taipale | 3

Tabletit eivät ole ottaneet niin paljon tuulta purjeisiinsa, kuin niiltä odotettiin. Apple onnistui heti viimeistelemään iPadinsä toimivaksi ja laadukkaaksi kokonaisuudeksi, mutta Androidille vastaavaa saatiin odottaa pitkään. Samsung Tab S3 pääsee lähellä, mutta riittääkö se?

Samsung onnistui tuomaan Galaxy Tab S3:n lievänä yllätyksenä tämän vuoden Mobile World Congress -tapahtumaan. Se julkaisi uuden tabletin aikaan, jolloin huippuversiot Android-tableteista ovat harvassa.

Samsung Galaxy Tab S3:n hinta nousee 699 euroon WiFi-versiolla, ja jos mukaan haluaa vielä LTE-yhteydet, niin se vaatii vielä sadan euron lisäsijoituksen. Käytännössä siis Samsung on hinnoitellut mallinsa kilpailemaan suoraan Applen iPad Pro -sarjan 64 gigatavun WiFi-version kanssa, sillä sen hinta on 749 euroa. Omppumallit päivittyivät juuri kesäkuussa, joista pienemmän mallin näytön koko on nyt vajaan tuuman Samsungia isompi eli 10,5 tuumaa.

Android-kilpailijoita ei oikeastaan täysin samassa hintaluokassa ole. Lenovon Yoga Tab3 Pro ja Asuksen uusi ZenPad 3S pääsevät lähelle, mutta nekin ovat sadasta kahteen sataan euroa halvempia. Myös Samsungin edeltäjä eli Tab S2:n New Edition -versio on sekin edellä mainittujen kilpailijoiden kanssa samassa hintaluokassa.

Samsung Galaxy Tab S3:n myyntipakkaus noudattaa Samsungin tutuksi tekemää linjaa. Galaxy-sarjalaisena se on mustanpuhuva, koristeenaan vain merkki- ja mallilogot. Pakkauksesta löytyy tabletin lisäksi pikalataukseen kykenevä latauslaite, pikaopas sekä S-Pen-kynä.

Testissä käymme läpi Samsung Galaxy Tab S3:n olemuksen, ominaisuudet, käyttöjärjestelmän, suorituskyvyn ja akkukeston.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus
  3. Tekniset ominaisuudet, näyttö ja kamera
  4. Käyttöjärjestelmä ja kynä
  5. Testit ja akkukesto
  6. Yhteenveto
Keskustelu

Katsoin laitteen teknisiä tietoja ja itseäni ajatellen suurin pettymys laitteessa oli näytön resoluutio, joka on 2048 x 1536px.
Entisen nettituttavani mukaan hänen Samsung Galaxy TabPro:n näytön tarkkuun on merkittävästi isompi, ollen 2560 x 1600px.
Jos itse haluaisin vaihtaa laitteeni uuteen, kaipaisin näytöltää em. laitteen tasoa.

https://muropaketti.com/mobiili/testissa-samsung-galaxy-tab-s3-parasta-android-luokkaa/4/

"Samsungin vakiovarustukseen kuuluvan S Pen -kynän kärjen paksuus on 0,7 millimetriä. Se käyttötuntuma on hieman nulju, eli piirtäessä aivan ehdotonta tarkkuusvaikutelmaa kynä ei itsestään anna. Käytössä sillä kyllä osuu siihen mihin haluaa, mutta kynänkärjen liikuttaminen ruudulla ei suunnanmuutoksissa ole aivan tarkkaa."

Tuo kuvaus ei kyllä innosta laitetta hankkimaan. Testistä ei käynyt ilmi, voiko käden laskea näytön päälle tilanteessa, jossa kynä on kädessä. Näinhän voi tehdä iPad Pro ja MS Surfacen kanssa. Jos paljasta kättä ei voi laskea näytön päälle ilman, että aiheutuu tahattomia toimintoja, laite ei tämänkään takia innosta ostamaan.

Oikeastaan vain etsin laitetta, jonka näytön resoluutio on käyttötarkoitukseeni riittävä. Osaan tehdä tavallisesta tabletista kyllä omaan käyttööni riitävän hyvän laitteen tekemällä itse eräitä apuneuvoja.

Eipä se näytön resoluutio nyt ihan kaikkea merkkaa, siihen kun vaikuttaa tuuma koko ja moni muukin asia.

Minulla on tuohon resoluutiopainotukseen oma syyni. Haluan kuvaruutukaappauksia, jolloin mitä parempi resoluutio, sitä parempi. Periaatteessa Androidille on saatavissa joillekin selaimille kuvaruutukaappauksia, jotka ulottuvat näkyvän kuva-alan ulkopuolelle (kaikkia en saanut toimimaan). Näytön vasemman alareunan yli vyöryviä kuvakaappauksia ei voi kuitenkaan luoda, jos selain näyttää Flash, PDF tai maggioHTML5App -tekniikoilla toteutettuja sivuja (todennäköisesti koskee muitekain erikoistekniikalla toteutettuja sivuja).

Tab 3 resoluutio riittäisi juuri ja juuri.

Tabletin koko riittää käyttötarkoitukseeni. Resoluution ohella minulle tärkeää kynän kaikinpuolinen toimivuus:
1) kosketustuntuma näytön ja kynän välillä – ei saa olla tahmea eikä liukas
2) kirjoitustuntuma, joka ei saisi olla nulju ja kynän tulee istua käteen hyin
3) kirjoitustuntuma liittyen siihen, voiko kättä voi pitää näytön päällä
4) liikeseuranta
5) tarkkuus
6) ääni
7) kärjen paksuus

Kohdista 2), 4) ja 5) en testin pohjalta saanut kovin hyvää kuvaa ja kohtiin 1) ja 3) en saanut testin perustella vastausta.

Minusta laitteen ostossa ei ole mitään järkeä kun iPad 9,7 2018 on saatavissa Apple Pencil. Jos haluaa piirtää, iPad on mielestäni parempi valinta, vaikka ongelmaton sekään ei ole.

Muropaketin uusimmat