Uusimmat

Arvostelu: Wanking Simulator on surkea ”runkkauspeli”, jonka tekijöille selibaatti voisi tehdä hyvää – Vuoden 2020 kammottavin julkaisu on varmasti tässä

18.03.2020 09:00 Ilari Hauhia

Provosoivasti nimetty Wanking Simulator on herättänyt suurta kiinnostusta Muropaketin lukijoissa alkuvuoden aikana. Uhrauduimme testaamaan puolestanne, millaisesta seikkailusta on kyse – ja nyt olette kiitollisuudenvelassa koko loppuelämänne ajan! 


Julkaisupäivä: 19.3.2020
Studio: MrCiatsku
Julkaisija: Ultimate Games
Saatavilla: PC (Windows)
Pelaajia: 1
Ikäraja: 18
Peliä pelattu arvostelua varten: ”neljä todella tuskaista tuntia”


Wanking Simulator lupaa suuria, sillä pelin kuvauksen mukaan kyse on ”kaikkien aikojen parhaasta runkkauselämyksestä”. Kaikki lähtee taustatarinasta, joka on vähintäänkin omaperäinen.

Pelaaja ohjaa Wanking Simulatorissa Winston Gayta, jonka koti päätyi takavarikkoon, koska naapureiden mukaan hän on liian kovaääninen itsetyydyttäjä. Nyt Gay aikoo laittaa koko Gay Bayn kylän katumaan tekosiaan kostamalla kaikille häntä vääryydellä kohdelleille ihmisille, joihin näköjään lukeutuu käytännössä jokainen kylän asukki.

Aivoihin sattuu jo nyt, ja tämä on vasta alkua.

Aloitetaan tärkeimmästä.

Kaikki tämän jutun avanneet haluavat totta kai tietää, millaista runkkaamista Wanking Simulator tarjoaa. On ikävä tuottaa pettymys, mutta Wanking Simulator on varmasti maailman huonoin (ja ainoa?) itsetyydytyssimulaattori.

Kuten kerroimme jo aiemman pikatestin yhteydessä, tarkoittaa ”kaikkien aikojen paras runkkauselämys” kehittäjän mukaan sitä, että pelaaja voi painaa caps lockia, jonka jälkeen kuulokkeista alkaa kuulua hyvin intensiivistä tumputusääntä. Jos kuulokkeita ei laita päähän, ei mikään pelissä viittaa siihen, että itsetyydytys olisi käynnissä, sillä edes pelihahmon penis ei vilahda ruudulla kertaakaan.

Runkkaamisen olisi voinut toteuttaa niin monella omaperäisemmällä tavalla, että pelikehittäjien osaamattomuus suorastaan suututtaa.

Mutta mitä ihmettä Wanking Simulatorissa sitten tehdään, jos lapaseen vetäminen on kerran niin pahasti paitsiossa?

Vastaus: Riehutaan ja sekoillaan.

Riehuminen ja sekoilu ei sinällään ole välttämättä huono asia. Esimerkiksi muutaman vuoden takaisessa Goat Simulatorissa lähinnä sekoillaan, ja kyse on silti varsin onnistuneesta hiekkalaatikosta. Wanking Simulatorissa sekoilu puolestaan aiheuttaa lähinnä päänsärkyä.

Edellä mainitun runkkausnappi caps lockin voi jättää pohjaan, jonka jälkeen pelaaja voi juosta ympäri kylää ja lyödä ja potkia kaikkea vastaan osuvaa. Tällöin pelihahmo runkkaa tekemälleen tuholle ja ruudun oikeassa ylänurkassa näkyvä pistesaldo kasvaa.

Välillä vastaan osuvien ihmisten päälle voi roiskia myös maagista siemennestettä.

Jee…?

Tämä voi vielä ajatuksena kuulostaa jollekin hauskalta, mutta sitä se ei ole. Möyhyäminen vastaa viidessä minuutissa Unityn valmismateriaaleista kokoon kasattua demoa, jonka päälle on lyöty klikkejä vetävä nimi. Eikä tämä liene kovin kaukana todellisuudesta. Siitä huolimatta, että peli näyttää järkyttävältä, pyörii se myös jostain syystä tolkuttoman huonosti.

Mutta ei tässä vielä kaikki.

Ikävä kyllä Wanking Simulatorissa on myös tarina. Kuten arvion alussa sivuttiin, pelissä Winston Gay lähtee vetämään Gay Bayn asukkaita turpaan. Tarinan edetessä heitetään epäsoveliasta homoläppää, mennään hakkaamaan lisää kylän asukkeja ja runkataan.

Välillä siellä täällä räjähtelee asioita.

Ja sitten taas runkataan.

Sitä en tiedä, miten tarina päättyy, sillä eihän tätä paskaa pysty pelaamaan muutamaa tuntia pidempään vaikka kuinka yrittäisi.

Aiemmin ilmaiseksi julkaistuun demoon verrattuna kokoversiossa on uutta lähinnä se, että nyt Wanking Simulatorin aiheuttamalle päänsärylle on asetettu päälle vielä hintalappu ja ”tarina” on pidempi. Aiempi demo keräsi Muropaketin testissä jo nolla tähteä, joten tässä kohtaa ainoa vaihtoehto on antaa Wanking Simulatorin kokoversiolle miinustähtiä – ja vieläpä täydet viisi sellaista.

Wanking Simulator on kokonaisuudessaan suuri pettymys. Koska peli osoittautui Muropaketin äänestyksessä Doom Eternaliakin odotetummaksi seikkailuksi, olisi kunnon runkkauselämykselle selvästi kysyntää. Mutta toivo elää ja ehkäpä viimeistään kehittyneempien VR-lasien myötä ilmestyvät pelit tarjoavat kansalle vihdoin sitä, mitä se janoaa.

WANKING SIMULATOR

”Ei. Älä edes vitsillä.”

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat