Uusimmat

TOP 15: Listasimme vuoden 2020 surkeimmat pelit – Wanking Simulator, Airplane Mode, Disintegration…

25.12.2020 17:01 Muropaketin toimitus

Wanking Simulator ja Airplane Mode tähdittävät vuoden 2020 kehnoimpien pelijulkaisujen listaamme.

Jokaiseen vuoteen mahtuu ala-arvoisia tai ihan vaan epäonnistuneita pelejä, eikä 2020 ole mikään poikkeus. Listasimme vuoden ajalta 15 peliä, jotka ovat saaneet Muropaketin kriitikoilta heikoimmat arviot. Listan pelien arvosanat vaihtelevat 0-2 tähteä välillä, poikkeuksena kärkipaikalle harvinaisille miinuspisteillä kohonnut tekele.

1. Wanking Simulator on surkea ”runkkauspeli”, jonka tekijöille selibaatti voisi tehdä hyvää – Vuoden 2020 kammottavin julkaisu on varmasti tässä

”Aiempi demo keräsi Muropaketin testissä jo nolla tähteä, joten tässä kohtaa ainoa vaihtoehto on antaa Wanking Simulatorin kokoversiolle miinustähtiä – ja vieläpä täydet viisi sellaista.”

2. Airplane Mode on pahinta mitä lentomatkustamiselle on tapahtunut sitten koronapandemian puhkeamisen

“Airplane Mode on tylsä ja potentiaalinsa viemäriin ulostanut simulaattoriviritelmä, jonka matkustamosta kannattaa pysytellä kaukana.”

3. Edna & Harvey: The Breakoutissa paetaan mielisairaalasta kompuroiden – ”En tiedä, kenelle tämä peli on tarkoitettu”

”Edna & Harvey: The Breakout ansaitsee jäädä pienen yleisön kulttisuosikiksi. En tiedä miksi ja kenelle tämä uusittu versio on edes tehty.”

4. Remasteroitu Star Wars Episode I: Racer on ylihelppoa nostalgiakarkkia ja haaskattu mahdollisuus

”Hyvä ajotuntuma ei korvaa sitä, että Episode I: Racer tarjoaa liian vähän haastetta ja niukasti pelattavaa.”

5. Crysis päivitettiin PlayStation 4:lle huonolla menestyksellä – ”Turha ja buginen peli, miksi kukaan tuhlaisi tähän aikaansa?”

”Jos Crysisin pariin haluaa palata, kannattaa se todennäköisesti tehdä tehokkaalla PC:llä. En keksi mitään syytä, minkä vuoksi konsolipelaajien kannattaisi tuhlata aikaansa tämän parissa, kun tarjolla on niin paljon parempaakin räiskintää.”

6. Dread Nautical on malliesimerkki siitä, kuinka pahasti metsään Twin Peaksilla ja Lovecraftilla ratsastava roolipeli voi mennä

”Lupaavista aineksista huolimatta Dread Nautical on mielenkiinnoton kokemus, josta et parin päivän jälkeen muista enää yhtään mitään.”

7. Disintegration ei ole mikään uusi Halo – Edes moninpeli ei pelasta kesän odotetuimpiin kuuluvaa räiskintää

”Harmillisesti kovat odotukset Disintegrationin yksinpelin suhteen päätyivät romukoppaan. Elämyksellisen kampanjan sijaan saatiinkin hengetön kapinallistarina, joka ei onnistu sytyttämään missään vaiheessa.”

8. Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice on paha pettymys – Panomiehen puuhat eivät tällä kertaa naurata

”Kokonaisuutena Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice on valtaisa pettymys. Jos edellinen peli ei ole tuttu, voi olla, että Wet Dreams Dry Twice toimii vallan mainiosti, mutta jatko-osana se on odotettua heikompi.”

9. The Complex on enemmän elokuva kuin peli – Toisaalta ihan sama mitä se on, koska hullukaan ei maksa edes 13 euroa tästä Netflixiin kuuluvasta tekeleestä

”Koko teoksen keskinkertaisuus ei olisi niin paha asia, jos The Complex ei olisi erikseen ostettava elokuvapeli, jolta löytyy hintaa 12,99 euroa. Esimerkiksi Netflixin valikoimasta tämän voisi katsoa ja ohittaa olankohautuksella, mutta leffalipun verran kustantavan interaktiivisen elokuvan pitäisi tarjota vähän jotain muuta kuin totaalista tusinatavaraa.”

10. Hunting Simulator 2 simuloi aitoa metsästyskokemusta vähän liiankin tarkasti

”Kokonaisuudessaan Hunting Simulator 2 on niche-peli, jota on vaikea suositella keskimääräiselle pelaajalle. Suurin osa pelaajakunnasta todennäköisesti tylsistyy hitaaseen haahuiluun nopeasti.”

11. Darwin Project haluaa olla uusi Fortnite – ja juuri siksi se jää vain muutaman illan iloksi

”Darwin Project näyttää ja tuntuu kaikin puolin Fortniten karsitummalta versiolta, eikä se jaksa viihdyttää muutamaa iltaa pidempään. Siksi on vaikea nähdä, miksi omaa aikaansa tuhlaisi ennemmin tähän kuin Epicin menestystarinaan.”

12. Hermothan tässä menee – 7th Sector yhdistää Oddworldin ja Insiden, mutta lopputulos ei vakuuta

”7th Sector on lopulta melkoinen pettymys, etenkin siksi, että visuaalisesti peli on kuitenkin vakuuttavaa jälkeä. Sitä voi suositella varauksella pulmapelien suurimmille ystäville, jos kaikki kehutut klassikot on jo tullut koluttua läpi.”

13. Amazon julkaisi räiskintäpeli Cruciblen pahasti keskeneräisenä – etenkin yhden ominaisuuden puute haittaa pelaamista pahasti

”Räiskintää ja MOBA-genreä yhdistelevä Crucible yrittää vähän kaikkea, mutta ei onnistu oikein missään.”

14. Vihdoinkin myös PS4:lle julkaistu John Wick Hex -peli ei tee oikeutta Keanu Reevesin toimintasankarille

”John Wick Hex ei tunnu John Wick -peliltä, vaikka taktisten toimintapelin perusidea onkin todella hyvä.”

15. Fuser aiheuttaa päänsärkyä – Uusi musiikkipeli on samaan aikaan tajuttoman hyvä ja älytön kalkkuna

”Pelimekaniikat toimivat erinomaisesti, ja jopa visuaalista puolta voi muokkailla monella tapaa mieleisekseen pelihahmoa ja lavaefektejä myöten. Mutta kun pelissä yrittää edetä, on se liian usein turhauttavaa. Ja Harmonixin alleviivaama ”luovuus” on turhan usein kuin maalaisi oksennuksella elementtitalon seinään – kiistatta luovaa, mutta lopputulos tuskin miellyttää ketään.”