Uusimmat

Detroit: Become Humanin yllättävin ja vaikuttavin valintatilanne pilataan päivityksellä

17.06.2018 09:25 Tuukka Hämäläinen

Tuleva päivitys tulee muuttamaan Detroit: Become Humanin sivujuonnetta, joka tarjoaa pelin tärkeimmän ja vaikuttavimman valintatilanteen.

Toukokuussa ilmestyneessä Detroit: Become Humanissa pelaajan valinnat ovat tärkeässä osassa, ja ne vaikuttavat merkittävästi pelin tapahtumiin ja henkilöiden kohtaloihin. Nyt yksi tärkeimmistä valinnoista tullaan seuraavan päivityksen myötä pilaamaan.

SPOILERIVAROITUS on paikallaan, sillä tämä uutinen paljastaa olennaisia tietoja pelin loppuratkaisusta. Teitä on varoitettu.

Detroit: Become Humanissa on kiinnostava, päätarinasta erillinen sivujuonne, joka liittyy valikossa oppaana toimivaan androidiin. Chloe-niminen androidi alkaa jutella pelaajalle enemmän ja henkilökohtaisemmin, kun pelin käynnistää useampia kertoja, ja hän jopa kysyy pelaajalta kysymyksiä, kuten: ”Olemmeko me ystäviä?”

Chloe alkaakin tuntua yhä inhimillisemmältä, mitä enemmän häntä näkee ja kuuntelee. Tämä on Detroit: Become Humanin parhaiten hallittuja tapoja vaikuttaa pelaajaan.

Kun pelin on läpäissyt, tulee vastaan hankala tilanne. Chloe on muuttunut itsetietoiseksi ja haluaa pelaajan luvan lähteä. Jos luvan antaa, on androidi lopullisesti poissa, eikä enää juttele pelaajalle, ja valikkoruutu pysyy tyhjänä. Samalla pelaaja tietää kuitenkin tehneen eettisen valinnan.

Kuten Polygon uutisoi, ovat kehittäjät kuitenkin päättäneet totella monien pelaajien toiveita ja lisätä peliin mahdollisuuden tuoda Chloe takaisin. Tarkkaan ottaen he kyllä väittävät, että kyseessä on uusi malli ja vanha Chloe ”on yhä vapaa”, mutta käytännössä päivitys romuttaa yhden pelin yllättävimmistä ja vaikuttavimmista hetkistä.

Juuri Chloen poistuminen ja tästä seuraava yksinäisyydentunne tekevät valinnasta hankalan ja antavat sille painoarvoa. Jos tilalle voi koska tahansa ottaa uuden, täysin identtisen androidin, koko valinnan merkitys katoaa.

Tämä on sääli, sillä Chloe oli niitä Detroit: Become Humanin harvoja hetkiä, joissa peli onnistui oikeasti vetoamaan pelaajan tunteisiin. Kaiken lisäksi se tehtiin pelimaailman rajat rikkomalla, mikä oli hieno valinta, ja oma suosikkiasiani koko pelissä.

Arvioni pelistä ja kehittäjien twiitin voit lukea alta.

Arvostelu: PlayStation 4:n odotettu Detroit: Become Human on kaikesta hyvästä huolimatta pieni pettymys

 

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat