Uusimmat

Kehittäjien riski kannatti: Syksyn indiehitti Cuphead on myynyt jo yli kaksi miljoonaa kopiota

21.12.2017 20:49 Muropaketin toimitus

Studio MDHR:n perustajat ottivat Cupheadia kehittäessään valtavan riskin, joka kaikeksi onneksi tuotti tulosta. Nyt syksyn kenties paras indiepeli on myynyt jo yli kaksi miljoonaa kopiota.

Cuphead oli pitkäaikainen projekti, jonka jokainen myötätuntoinen pelifani halusi menestyvän. Indiestudio MDHR:n perustajat jättivät päivätyönsä, kiinnittivät omat asuntonsa ja riskeerasivat kaiken, jotta he voisivat keskittyä luomaan oman unelmapelinsä.

Useita vuosia kestänyt kehitystyö päättyi tänä syksynä, mutta panostus kannatti. Tuloksena oli uniikki teos, joka sai kiitosta sekä pelaajilta että kriitikoilta. Muropaketin arvostelussa Cuphead keräsi täydet viisi tähteä viidestä.

Vaikka hyvin korkealla vaikeustasolla varustetun indiepelin voisi kuvitella soveltuvan vain tiukasti määrätylle kohdeyleisölle, on Cuphead ollut valtava taloudellinen menestys. Studio MDHR:n mukaan Cuphead on ehtinyt myydä jo tuplaplatinaa eli yli kaksi miljoonaa kopiota. Suosion vuoksi kehittäjät ovatkin luvanneet, että Cuphead tulee saamaan tulevaisuudessa myös jatkoa, tavalla tai toisella.

Muropaketin uusimmat