UUSIMMAT

Esittely ja käyttöönotto

07.10.2018 16:57 | Antti Voutilainen

Esittely ja käyttöönotto

Valmistajana L33t Gaming on varmasti monille kohtuullisen tuntematon. Se selittyy sillä, että valmistaja keskittyy ainoastaan pelituoleihin, pelipöytiin ja muihin pelaamisympäristön tuotteisiin. Sama pätee moneen muuhunkin pelituolien valmistajaan, joista tutuin lienee kotimainen Ulti-mat.

L33t Gaming -tuolin ulkomitat ovat 92 x 55 x 54 senttimetriä. Painoa tuolille kertyy 21 kilogrammaa. Valmistajan ilmoittama painorajoitus istuimelle on 125 kilogrammaa.

Tuoli on kangasverhoiltu. Sen vihreä väritys tulee käytännössä saumojen ompeleista, joissa käytetty lanka on vihreää. Osissa tuolin istuinosaa ja selkänojaa on myös keinonahkaa. Tuolin mukana tulee myös erillinen ristiselkä- ja niskatyyny.

Käyttäjä voi säätää tuolin korkeutta, mikä on tietenkin vähintä, mitä tuolilta voi odottaa. Vaahtomuovitäytteisten käsinojien korkeus on myöskin säädettävissä itselleen sopivaksi. Kolmantena säätökohteena on selkänoja, jonka kulmaa voi kallistaa suurimmillaan 180 asteen kulmaan.

Säädettäviin osiin voidaan laskea myös niska- ja ristiselkätyynyt, jotka saa halutessaan poiskin. Ristiselkätyynyn korkeuden saa määritettyä itselleen sopivaksi. Niskatyynyllä ei ole niin suurta liikkumavaraa.

Käyttömukavuudesta huolehtii istuinosan ja selkänojan muistivaahtomuovipehmustus. Pehmustuksen kerrotaan hajauttavan lämpöä, joka on varsin tervetullutta ainakin kesähelteissä. Istuinosa ja selkänoja muodostavat kourumaisen rakenteen. Vastaavaa rakennetta käytetään melkein kaikissa pelituoleissa, joten sen puolesta Elite v3 ei muodosta poikkeusta.

Tuolin myyntipakkaus on verrattaen hillitty, samoin tuotteen markkinointiteksti. Tuolin ei luvata tuovan ylimääräistä menestystä pelaamiseen, vaan ainoastaan tarjoavan mukavuutta pelatessa.

Tämän lupauksen L33t Gaming Elite v3 onnistui lunastamaan.

Tuolin osat olivat pakattu varsin esimerkillisesti. Metalliosat olivat kääreissä siinä määrin, etteivät ne pystyneet naarmuttamaan toisiaan eikä piemmillä osilla ollut uhkaa rikkoutua muiden painon alla.

Tuolin kokoaminen oli nopea ja helppo toimenpide. Mukana toimitettu ohjelappunen kertoi kaiken oleellisen kokoamisesta ja mukana toimitettavista osista. Huomion arvoista on, että ohjelappunen on hyvin piilotettu istuinosan alapuolelle. Ohjetta joutuikin hetken haeskelemaan.

Tuoli oli myös paketoitu esimerkillisesti. Kuljetuksessa mikään osa ei ollut hangannut tai kolhinut muita osia.

Kokoonpanon ehdottomasti hankalin osuus oli selkänojan kiinnittäminen. Toimenpidettä hankaloitti sen suorittaminen yksin, sillä selkänojan paikallaan pitäminen ja ruuvien samanaikainen kiristäminen vaati kärsivällisyyttä.

L33t Gaming Elite v3:n mukana toimitettava kuusiokoloavaimen ja ristipääruuvimeisselin yhdistelmä oli huono. Erityisesti kuusiokoloruuvien kiristäminen oli työlästä työkalun suuresta koosta johtuen. Istuinosan pohjaan kiinnitettävissä ruuveissa pohjan ulokkeet olivat tiellä, kun ruuveja kiristi. Ongelma tuli kierretyksi omasta työkalupakista löytyvällä kuusiokoloavaimella.

Kokoamisessa epäilyksiä tuolin käyttökestävyydestä herätti lähinnä selkänojan kiinnitys ja istuinosan liittäminen jalkaosaan. Selkänoja kiinnitetään istuinosaan neljällä ruuvilla ja se tuntuu äkkiseltään vaatimattomalta kiinnitykseltä. Selkänojan runko tuntuu kuitenkin varsin jämerältä, joten pelko lienee aiheeton.

Istuinosan ja jalkaosan kiinnitystä ei käytännössä ole. Istuinosa painetaan jalkaosaan, tarkemmin kaasujousen päälle. Tästä herää epäilys, että istuinosa voi irrota kantaessa. Ravistelutesti kuitenkin osoitti, että jalkaosa on tiukasti kiinni eikä huoli ollut aiheellinen.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Esittely ja käyttöönotto
  3. Käyttökokemukset
  4. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat