Uusimmat

Assembly alkoi torstaina

05.08.2004 10:35 Jukka O. Kauppinen

Maailman suurin ja tunnetuin nuorten tietotekniikkaharrastajien festivaali, ASSEMBLY 2004, pyörähti käyntiin 13. kertaa torstaina. Bittiväen odotetuimpaan kesätapahtumaan odotetaan yli 5000 tietokonedemoista ja –peleistä kiinnostunutta nuorta yli 20 eri maasta. Tänä vuonna on erityisesti panostettu AssemblyTV televisiolähetykseen, joka esitetään digilähetyksenä HTV:n kaapeliverkossa ja maanpäällisessä digiverkossa.

Viime vuosien aikana Assembly on säilyttänyt asemansa maailman suurimpana ja tunnetuimpana
nuorten tietokone- ja mediataiteen harrastajien kilpailutapahtumana eli ’demopartyna’. Nyt 13. kertaa järjestettävä tapahtuma kokoaa jälleen kerran yli 5 000 nuorta ympäri Helsinkiin ottamaan mittaa toisistaan ja tapaamaan muita alan harrastajia.

Assembly kokoaa nuoret tietokoneharrastajat neljän päivän mittaiseen rutistukseen Hartwall Areenan sisätiloihin. Vierailijat voivat nukkua tapahtumapaikalla ja heille on järjestetty 24h ruoka- ja majoitushuolto sekä suomalaiseen tapaan mahdollisuus saunoa koko tapahtuman ajan. Pitkän viikonlopun aikana nuoret paitsi kilpailevat keskenään, myös pelaavat ja tapaavat toisia alan harrastajia sekä kotimaasta että ulkomailta.

Kävijöille on myös tarjolla 3 500-paikkainen ZyXELin tarjoama nopea paikallisverkko, joka kytkeytyy Soneran tarjoamalla kuituyhteydellä internetiin. Lisäksi langattomat WLAN yhteydet ovat saatavilla tapahtuman osallistujille.

Tämän vuoden Assemblyssä on jatkettu panostusta tapahtuman televisioinnin ja internet-lähetyksen kehittämiseksi. Tapahtumasta tuotettava AssemblyTV näkyy koko pitkän viikonlopun ajan (TO-SU) suorana digilähetyksenä HTV:n kaapelikanavalla, maanpäällisessä digiverkossa Digitan Estradi-kanavalla kello 02-13, sekä laajana internet-jakeluna ympäri maailman. Viime vuonna AssemblyTV:n kokonaiskatsojamäärä oli noin 200 000 katsojaa, josta noin 30 prosenttia oli Suomen ulkopuolelta. AssemblyTV:n toteuttaa noin 70 nuoren alan harrastajan joukko, joka vastaa kaikesta tuotannosta aina studiosta lähestystekniikkaan saakka.

Assembly-tapahtuma alkoi muutaman alan nuoren harrastajan ideasta järjestää ohjelmoijakokoontuminen koulussa Kauniaisissa vuonna 1992. Vuosien varrella tapahtuma on kasvanut nykyiseen kokoonsa, kansainvälisesti arvostetuksi tietokoneohjelmoinnin ja mediataiteen ”MM-kilpailuiksi”, johon kaukaisimmat vieraat saapuvat USA:sta, Etelä-Afrikasta, Japanista ja Australiasta saakka.

Seuraa AssemblyTV:tä internetissä >>