Uusimmat

Assembly’2k kuvareportaasi

09.08.2000 17:22 Jukka O. Kauppinen

Yhdeksättä kertaa järjestetty Assembly-tapahtuma (www.assembly.org / www.assembly2k.net) kokosi jälleen tänä vuonna ennätysyleisön. Yli 4000 demoscene-, peli- ja mikroharrastajaa kokoontui Helsinkiin Hartwall Areenalle neljän päivän mittaiseen tapahtumaan kohtaamaan kavereitaan ja vertaamaan taitojaan erilaisissa kilpailuissa.

Vuosien aikana Assembly on kasvanut mittavasti. Vuonna 1992 Kauniaisissa demoharrastajien vuotuinen päätapahtuma kokosi noin 700 vierailijaa. Sittemmin Assembly kasvoi ja lähti kukoistamaan yhä mittavammin, kun järjestäjät havaitsivat sille olevan kysyntää ja tapahtuman kasvattamisen potentiaalin. Niinpä hardcore-demomiesten underground-henkeä huokunut kokoontuminen on muuttunut kaiken mikrokansan festivaaliksi, jossa niin pelaajat kuin ohjelmoijat, graafikot, muusikot ja muut mikrotaiteilijat kohtaavat saman katon alla.

Tervetuloa eDome Game Worldiin

PKen tästä portista käy…aikalla oli tietenkin myös eDome. eDome Game World tarjosi hallin uumenissa ympärivuorokautisessa käytössä olleen peliluolan, jossa Quake 3 ja CounterStrike-pelaajat turnasivat SM-tittelistä.

eDomen väkeä: X-Factor (joka vastasi Assemblyn tv-lähetysten sujuvuudesta), Jartza (eDomen tuottaja) ja Zeta (konsolitoimittaja). Kahdessa muussa kuvassa Mikron ja Ode säätävät CounterStrike-palvelimia kuntoon.

eDome Game World oli näin rauhallinen ennen Assemblyn ovien aukeamista.

Mutta pian partyn alkamisen jälkeen väkeä riitti ympäri vuorokauden.

Näin rauhalliselta Assembly näytti ennen ovien aukeamista. Järjestäjiä löytyi vielä kiiruhtamasta käytävillä muun muassa korjaamassa verkon ongelmia.

Tapahtuman alettua ei kulunut montakaan tuntia kun sali oli täyttynyt.

Todella vaikuttavaksi party-ympäristö muuttui päävalojen sammuessa. Satojen monitorien valo antoi hallille tyylikkään vaikutelman.

Assemblyssä oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa erityinen panostus aktiivisiin demosceneläisiin. Vain vip-vieraille tarkoitettu Oldskool-alue oli varattu viime vuosien voittajille ja pitkään demoscenessä mukana olleille ryhmille. Alueella ei juuri pelattu vaan läsnäolijat pakersivat ahkerasti demojen, musiikkien ja muiden tuotosten parissa.

Saimme kuvaan myös Assemblyn pääjärjestäjät, Pehun ja Abyssin. Pehu palasi hetkeksi vanhoihin aikoihin istumalla hetken lipunmyyntikojussa.

Pehu myy lippuja.Ensimmäisenä päivänä Abyss riensi potkulaudallaan kriisitilanteesta toiseen.

Näkymiä Areenan sisältä. eDome oli näkyvästi esillä suurella valkokankaan alareunaan sijoitetulla julisteellaan.

ASM-TV asusti Areenan viidennessä kerroksessa, Taivaassa. Kiirettä riitti kun lähetysten vieraat ilmoittivat sairastumisestaan 20 minuuttia ennen haastattelua tai ohjelmat viivästyivät, peruuntuivat ja muuttuivat. Hatunnosto ja suurkiitokset näin jälkikäteen kaikille urakkaan osallistuneille, mahtoiko monikaan tekijöistä saada minkäänlaista yöunta koko neljän päivän aikana.

Ovien auettua väkimäärä koneineen ruuhkautti kaikki sisäänkäynnit.

Musta Lordikaan ei jaksa jahdata kapinallisia ilman lomaa. Assembly kokosikin yhteen monenlaisia ihmisiä.

Kaikki kilpailut eivät tapahtuneet sisätiloissa. Perinteiset outdoor-kompot eli ulkoilmassa harrastettavat urheilukisat vetivät muutaman sata henkeä raittiiseen ulkoilmaan. Onneksi sade oli sentään lakannut parikymmentä minuuttia aiemmin. Osallistuminen vaati paneutumista sillä jalkapallokenttä oli varsin kaukana, Messukeskuksen takana.

 

Jalkapallossa riitti vauhtia ja meininkiä. Eikä aina kovaääniseltä tuomaroinnin kritiikiltäkään säästytty.

Quake III starttasi eDomen peliturnaukset. Kaikkia turnauksia valvoi ja tuomaroi Cute r.y., jotka vetivätkin koko nelipäiväisen peliputken läpi kunnialla. Kuvien punapaitaiset herrat ovat Cutelaisia valvomassa pelien sujuvuutta.

 

Quake III:n ensimmäisen karsintaerän jälkeen oli CounterStriken vuoro. Kuvissa Vector ottaa mittaa Furystä tuomarien ja eDomelaisten tarkkaillessa.

 

Kameel valmistautui ensimmäiseen otteluunsa Ewokseja vastaan huolella pitäen taktiikkapalaverinkin.

Peliturnausten tilanne lauantaina.

Sunnuntai-aamuna CounterStrike-turnaus oli ehtinyt finaaliin. Klaanit Z ja Ewoks kävivät kovan kamppailun mestaruusvaltikasta. Viimeisissä kuvissa voittajien epämääräisiä ilmeitä.

Tulokset

Eräkohtaiset tulokset löydät tältä tulossivulta.

CounterStrike:
Voittaja: Z. Finaalipeleissä oli vastassa Ewoks, jonka Z oli voittanut jo semifinaaleissa. Ewokkien olisi siis pitänyt päihittää Z kaksi kertaa voittaakseen turnauksen. Ensimmäinen ottelu menikin Ewokin nimiin erätuloksin 8-3 ja 13-6. Toisessa Z kuitenkin ryhdistäytyi ja vei vuorostaan molemmat erät 8-1 ja 7-3. Semifinaalitappionsa jälkeen Ewoks oli päässyt mukaan finaaliin voittamalla (4-3,7-4) System Fault:in, joka puolestaan oli löylyyttänyt Kameelia8-1 ja 5-3.

Quake III:
Semifinaaleihin pääsivät Noble Zetorista (klaanilla ei sivuja tällä hetkellä) ja Fifi, Zunam, ja T-Moe Ars Moriendista. Noble ja Fifi olivat voittajien bracketissä. T-moe oli voittanut häviäjien bracketissä Ratin ja Zunam Morphin. Semifinaaleissa Fifi voitti Noblen ja Zunam T-Moen, joka putosi jatkosta. Kun Zunam vielä voitti Noblen, olivat finalistit selvillä. Tiukassa finaaliottelussa Fifi voitti lopulta Zunamin erin 2-1.

Otteluja livenä

Kokeilimme myös modernien digitaalikameroiden ihmeellisiä ominaisuuksia ja saimme siepattua tapahtumista muutaman mpeg-muotoisen videopätkän. Videoilla on kullakin pituutta 15 sekuntia ja kokoa noin 1,4 Mt. Kannattaa säätää mikron äänenvoimakkuus mahdollisimman voimakkaalle.

CounterStrike-karsintakierros

CounterStrike finaali – Ewoks video 1
CounterStrike finaali – Ewoks video 2
CounterStrike finaali – Z video 1
CounterStrike finaali – Z video 2

Voittajan kommentti – äänessä Muranen/Z

Jollakulla lukijoistamme tuntuu olevan vaikeuksia katsoa videoita. Sähköpostiosoitteen puuttuessa on kuitenkin vaikea vastata ja tutkia mikä ongelma voisi olla, muilla kun ongelmaa ei esiinny. Kannattaisi muistaa ettei sähköpostiosoite-kenttä ole palautelomakkeessa turhan takia.

Yksi eDomen arvontaan osallistujista jäi kameran uhriksi. Reipas läjä pelejä, tavaraa ja t-paita pitävät neidin lukijanamme varmaan vastaisuudessakin. Ja palkintoja riitti muillekin, kuten oikeanpuoleinen kuva osoittaa. Partyn pääjärjestäjä Pehu nojailee kärryyn joka on täynnä voittajille omistettua arvotavaraa.

CounterStrike-kilpailun voittajat saivat viiden minuutin kuuluisuutensa noustessaan tv-kameroiden loisteeseen lavalle.

Voittajan on helppo irvistellä. CounterStriken Suomen Mestari – Clan Z.

Jukka O. Kauppinen