Uusimmat

Battlefield 1943 pintaa syvemmältä – haastattelussa Digital Illusions

17.07.2009 15:20 Antti Mutta

Juuri julkaistun ja kotvanen sitten arvostellun Battlefield 1943 -pelin takaa löytyy pitkä liuta pelejä ja paljon historiaa. Onhan kyseessä tuorein osa erääseen kaikkien aikojen suosituimmista nettiräiskinnöistä.

eDome sai haastateltavakseen pelin tuottaja Gordon Dyken.

Onko oikein kutsua Battlefield 1943:a uudeksi versioksi alkuperäisestä Battlefield 1942:sta?

Se on paremminkin alkuperäisen inspiroima kuin uusi versio siitä. Battlefieldimäisyys on kokoajan vahvasti läsnä. Toisen maailmansodan ajanjakso vangitsee tämän parhaiten, kun haluamme keskittyä Battlefield-tuokioiksi kutsumiimme hetkiin.

FPS-verkkopelin julkaiseminen Xbox Live Arcadessa ja PlayStation Networkissä on todella iso juttu. Miten päädyitte tähän?

Meille se ei ollut iso juttu, vaan paremminkin täydellinen vaihtoehto helposti lähestyttävän Battlefield-pelin julkaisuun. Lisäksi olemme DICEllä aina kiinnostuneita uusista tavoista julkaista huippupelejä, emmekä pelkää uusia bisnesmalleja, jos näitä vaaditaan.

Luuletteko, että Battlefield 1943 asettaa uudet normit moninpelaamiselle Live Arcadessa ja PlayStation Networkissä?

Toivottavasti. Olisi mainiota, jos mahdollinen menestyksemme vaikuttaisi muihinkin peleihin.

Jos pelinne on menestys, luuletteko jaksoissa ilmestyviä moninpelejä julkaistavan tulevaisuudessa enemmän?

En voi luvata mitään DICE:n puolesta, mutta luultavasti muutkin kiinnostuvat ajatuksesta, jos BF1943 osoittautuu suosituksi.

Battlefield 1943 eroaa usealla tavalla 1942:sta, eikö vain? Kertoisitteko uusista terveys- ja ammusjärjestelmistä?

Näistä ei saa likimainkaan oikeata kuvaa tässä, mutta tavoitteenamme oli keskittyä tehokkaammin joukkueiden liikkumiseen taistelukentällä ja näin päästä lähemmäs Battlefieldien perimmäistä jujua. BF-veteraanit ovat ottaneet muutokset hyvin vastaan.

Mitenkäs on hahmoluokkien laita? Näitähän on ilmeisesti nyt vain kolme?

Pitää paikkansa. Karsimme määrän kolmeen tärkeimpään ja parhaiten varusteltuun luokkaan, ja keskityimme näiden kykyihin ja välineisiin. Esimerkiksi scout on erikoistunut pitkänmatkan taisteluun ja vakoiluun, infantry lähitaisteluun ja maakulkuneuvojen demobilisointiin ja rifleman taitaa keskimatkan sotimisen ja jalkaväen tuhoamisen.

Miten varmistitte hahmoluokkien välisen tasapainon säilymisen, kun karsitte niiden määrää?

Karsimisen ansiosta tasapaino käy itse asiassa simppelimmin ja selkeämmin ilmi pelaajalle. Näin ollen voi sanoa, että olemme sataprosenttisen varmasti saaneet pidettyä BF1942:sta tutun tasapainon yllä ja jopa parantaneet sitä.

Mukana ovat kaikki kolme alkuperäistä karttaa, vai mitä? Oletteko muokanneet näitä lainkaan?

Itse asiassa meillä on neljä alkuperäistä karttaa, jotka pohjautuvat oikean maailman vastineisiin Wakella, Iwo Jimalla, Guadalcanalilla ja Korallimerellä. Jälkimmäinen avautuu vasta, kun verkkopelimatsien kokonaistappoluku saavuttaa 43 miljoonan. Lisätietoja tästä haasteesta löytyy BF1943:n kotisivuilta, osoitteesta www.battlefield.com/1943.

Battlefield: Bad Company asetti uuden riman sille, kuinka paljon ympäristöä voi tuhota. BF1943 käyttää samaa teknologiaa, joten voimmeko kenties odottaa samankaltaista, tai ehkä jopa huikeampaa, hävitystä?

Takuuvarmasti tätä on tiedossa, sillä käyttämämme Frostbite-pelimoottori on paljastanut vanhoista kunnon BF1942-kentistä aivan uusia puolia. Myös rakennukset voi nyt hävittää maan tasalle.

Mitenkäs on kulkuneuvojen kanssa? Ilma ja –maakulkuvälineitä on hyvä valikoima, mutta miten on merellä liikkumisen laita?

Julkaisuhetkellä mukana on lentotuki- ja laskeutumisaluksia sekä hävittäjiä.

Mikä ihme on Bomber Shack?Voitteko kertoa hieman miten se oikein toimii?

 Bomber Shackiin mennään sisään kuten mihin tahansa ajoneuvoon, mutta sillä ohjataan kokonaista pommikonejoukkoa.  Koska pommituslentoja on samaan aikaan ainoastaan yksi, vaatii reitin suunnittelu tarkkaa ajoitusta ja melkoisesti taitoa. Kun räjähdematto on kaadettu vihollisen niskaan, pelaaja poistetaan Bomber Shackista. Uutta pommitusta pääsee toteuttamaan kun tietty, varsin pitkä, aika on kulunut.

Alkuperäiseen Battlefield 1942:een julkaistiin laajennuksia ja roppakaupalla modeja. Ilmestyykö BF1943:een ladattavaa sisältöä, esimerkiksi lisää alkuperäisen pelin karttoja?

Lisäsisällön suhteen ei ole vielä selkeitä suunnitelmia. Mitä karttoihin tulee, mielestäni melkeinpä jokainen 1942:n kenttä voitaisiin päivittää uuteen peliin. Nämä olivat niin erinomaisia, että ne ovat edelleen Battlefield-pelien parhaimmistoa.

 

Lisää Battlefield 1943:sta voit lukea tänään ilmestyneestä arvostelustamme:

Arvostelu: Battlefield 1943 (PC, PS3, 360)

Vuonna 2002 ruotsalainen Digital Illusions julkaisi toiseen maailmansotaan sijoittuvan Battlefield 1942:n, joka sai kiitosta ympäri maailmaa. Menestys vaikutti todennäköisesti ratkaisevasti siihen, että julkaisijajätti Electronic Arts osti firman. Sen jälkeen Battlefield-sarjan räiskinnöistä onkin nautittu monessa muodossa.

Uusimman Battlefieldin kohdalla ruotsalaiset yllättävät. Sarjan nimellinen jatko-osa Battlefield 1943 on nimittäin saatavilla vain digitaalisena latauksena konsoleiden ja tietokoneen nettikaupan kautta Battlefield Heroesin tapaan. Pienestä koosta huolimatta peli on täynnä hurjia tilanteita ja yllätyksiä.

 

Tekijä: Digital Illusions CE
Julkaisija: Electronic Arts
Saatavilla: PlayStation 3, Xbox 360,
Tulossa: PC, syyskuu 2009
Pelaajia: 2-24
Pelin kotisivu: http://www.battlefield1943.com
Antti Mutta

 

Lue myös

Demigod (PC)

Ensikosketus: Order of War – Square Enixin sotastrategia osa 1

Ensikosketus: Order of War – Square Enixin sotastrategia osa 2

Overlord 2 (PC, PS3, 360)

Punch-Out!! (Wii)

Trials HD – ensikosketus riemukkaaseen kotimaiseen prätkäpeliin

Xbox Live Arcade -pelit testissä (osa 8)