Uusimmat

Delfiini ja tiikeri mieluisimmat

15.11.2001 23:10 Jukka O. Kauppinen

Keskiviikkona 14. marraskuuta julkaistun Microsoftin Zoo Tycoon-eläintarhapelin tiimoilta on tehty suomalaisille nuorille tutkimus Suomen Gallupin toimesta. Tutkimuksessa on selvitelty mitkä eläimet mahtavatkaa olla suosituimmat nuoremman kohdeyleisön keskuudessa. Lopputuloksena suomalaiset tytöt pitävät eläintarhan elämistä eniten delfiinistä, kun taas pojat suosivat tiikeriä.

Zoo Tycoon pelissä astutaan eläintarhanjohtajan toimeen, ja yritetään rakentaa mahdollisimman monipuolinen ja viihtyisä eläintarha, niin eläinten itsensä kuin vierailijoidenkin kannalta. Samalla myös kassavirrat on pidettävä liikkeellä ja mieluiten tuottavalla tavalla.

Suomen Gallupin kysely tehtiin 9-15 -vuotiaiden suomalaisten nuorten keskuudessa. Tulosten mukaan suosituimmiksi eläimiksi nousivat delfiini, tiikeri, apina, pantteri ja hevonen. Tytöt suosivat erityisesti delfiiniä; jopa 29 % äänestäneistä nostivat sen ykkössuosikikseen. Poikien suursuosikki oli taas tiikeri 12 % osuudellaan. Muita tyttöjen suosikkeja olivat myös hevonen (11 %), Kani (9 %) ja tiikeri (9 %), kun tiikerin jälanjäljissä asteli myös apina (11 %), delfiini (10 %) ja toinenkin kissaeläin – pantteri (10 %).

”Zoo Tycoonissa on jotain kaikille; ainoana rajana on pelaajan mielikuvitus ja eläinten sekä asiakkaiden tarpeet. Peli laajentaa entisestään Microsoftin korkealaatuista pelivalikoimaa ja odotamme siitä joulunpyhien suursuosikkia”, Microsoftin PC Games -osaston johtaja Stuart Moulder kertoo.

Lue lisää Zoo Tycoonista eDomen Zoo Tycoon-esikatselusta