Uusimmat

E3-messujen mielenkiintoisimmat pelit

19.05.1999 00:33 Jukka O. Kauppinen

Poimimme seitsemän mielenkiintoisinta peliä viime viikolla järjestetyiltä Electronic Entertainment Expo -messuilta ja esittelemme ne nyt lyhyesti.

Starlancer

Chris Robertsin (mm. Wing Commanderit) perustaman Digital Anvilin ensimmäinen peli, Starlancer, esiteltiin E3-messuilla. Starlancer on taisteluun keskittyvä avaruussimulaattori, jossa USA, Neuvostoliitto (!), Britannia ja Kiina kamppailevat lähitulevaisuudessa avaruuden hallinnasta. Pelattavuus on koetettu saada pelissä mahdollisimman pelkistetyksi, ja niinpä alukset ohjautuvat Starlancerissa suorastaan epätavallisen sutjakkaasti (lue: epärealistisesti). Chris Roberts kertookin, että pelissä on pyritty siirtämään 2. maailmansodan ilmataistelujen kiivas henki scifi-ympäristöön.
Starlancerista on saatavilla lyhyt esittelyvideo (1 MB).

Diablo II

Blizzard EntertainmentinDiablo II on varmasti yksi tämän hetken odotetuimpia pelejä. Tämän vuotisilla E3-messuilla Blizzard esitteli ensi kertaa pelin kaikki viisi hahmoluokkaa, Amazonin, Paladinin, Necromancerin, Sorceressin ja Barbarianin. Jokainen pelin hahmoluokista pystyy pelin edetessä oppimaan kolmekymmentä erilaista taikaa ja erikoistaitoa. Barbarianilla näitä ovat mm. Crushing Blow, Howl ja Stun.
Peli on jaettu kolmeen ”näytökseen”, hieman samaan tyyliin kuin alkuperäisen Diablon luolasto oli jaettu neljään eri teemaan. Ensimmäisessä näytöksessä seikkaillaan Sightless Eyen luostarissa ja sen ympäristössä, toisessa näytöksessä taas kompataan Lut Gholein aavikkokaupunkia ja viimeisessä, kolmannessa, näytöksessä taas päästään ihmettelemään Kurastin trooppista valtakuntaa. Niinpä siis Diablo II ei rajoitu pelkkään luolien koluamiseen, kuten edeltäjänsä.
Hieman yllättäen sprite-grafiikkaa käyttävä Diablo II tukee myös 3D-kortteja, joiden kanssa pelin grafiikkaan tulee huomattavasti parempi syvyysvaikutelma sekä merkittävä parannus framerateen ja valaistusefekteihin.
Diablo II:sta on saatavilla esittelyvideo (28 MB).