Uusimmat

ECTS 2000: Star Trek: Away Team

04.09.2000 19:42 Muropaketin toimitus

Activision on panostamassa Star Trek-peleihin tosissaan. Elite Forcen lisäksi Trek-pelien julkaisuputkessa on mm. Jagged Alliancea ja Commandos: Behind the Enemy Linesiä mukaileva Star Trek: Away Team.

Ei mihinkään Trek-sarjaan erityisesti sijoittuva Away Team päästää pelaajat komentamaan Tähtilaivaston erikoisjoukkoja, jotka tuhoamistehtävien lisäksi pääsevät mm. vakoilu-, pelastus- ja suojeluhommiin. Maksimissaan kuudesta agentista koostuva iskuryhmä kootaan jokaista tehtävää varten erikseen, pelaajan joutuessa päättelemään, onko tulevassa tehtävässä enemmän käyttöä sotilaille, insinööreille vaiko lääkintäupseereille. Tämän lisäksi pelaaja pääsee kehittämään joukoilleen uusia aseita ja varusteita, kuin Microprosen X-Comeissa ikään.

Sinänsä mielenkiintoiselta vaikuttavaa Away Teamia kuitenkin rasittaa jo tässä vaiheessa pahasti se, että kentissä ei ole lainkaan korkeuseroja. Rakennukset koostuvat siis kaikki vain yhdestä kerroksesta, ja talojen katolle ei pääse kiipeämään. Toisaalta puutetta korvaa pelin kehittynyt aistien mallinnus, jonka ansiosta viholliset (ja pelaajan ohjaamat agentit) reagoivat paitsi näkemäänsä (line-of-sight) niin myös kuulemaansa, mikä tuo uuden merkityksen mm. hiipimiselle ja äänenvaimennetuille aseille.

Star Trek: Away Teamin julkaisuajankohdaksi Activision ilmoittaa vuoden 2001 helmi-maaliskuun.

Tuomas Honkala