Uusimmat

eDome Bag of Maps vol 1

27.11.2000 13:24 Muropaketin toimitus

Oletko kyllästynyt jo virallisiin karttoihin mutta et tahdo löytää peliseuraa palvelimilta jotka pyörittävät pelaajien itse tekemiä karttoja? Counter-Striken sisältämät kartat ovat toki laadukkaita ja varmasti tekijöidensä silmäteriä mutta laatu ei tässä tapauksessa korvaa määrää. Niinpä joukko eDomelle tuttuja aktiivipelaajia päättivät lyödä viisaat päänsä yhteen ja testata tukun lupaavalta kuulostavia ’amatöörikarttoja’. Karttojen testaajat kiinnittivät huomionsa pelisessioiden aikana mm. kartantekijäin työn jälkeen, arkkitehtoonisiin ratkaisuihin sekä tekstuurien laadukkuuteen. Kuukauden intensiivisen ”laadusta tinkimättä” puurtamisen seurauksena syntyi eDome Bag of Maps vol 1: Counter-Strike karttapaketti.

Jokaisen kartan tehnyt artisti on antanut eDomelle suostumuksensa julkaisuun tässä karttapaketissa. Seuraavaksi Ylikessu kertoo hieman kartoista kuvien kera:

cs_apartment by Dead Maniac

Kartan tapahtumat sijoittuvat kerrostaloon jossa ilkeämieliset terroristit pitävät panttivankejaan. Kartan parhaita puolia ovat sen realistisuus, se kuvaa hyvin kuinka vaikeita asutuskeskustaistelu ja panttivankitilanteet ovat. Kurinalaisuutta ja loogisuutta vaativa kartta.

cs_motel by Maarten Bouwman

Kartassa on erittäin tyylikäs ja varsinkin arkkitehtuurisesti realistinen motelli. Kartassa on paljon pieniä yksityiskohtia jotka tekevät siitä tutustumisen arvoisen. Pelillisesti kartta on suoraviivainen mutta sen rakenteellisuuden tuoma monimutkaisuus antaa siihen varmasti perusmättöä suuremman ulottuvuuden.

cs_storm by [Hijack]MoCo

Tämä kartta on pienehkö, mutta tässä tapauksessa sitä ei voi laskea mitenkään miinukseksi. Kartta esittää pientä arabikylää jossa terroristit pitävat panttivankejaan. Nimensä mukaisesti tässä kartassa on varmasti paljon myrskyäviä tulitaisteluita ja ikkunassa lymyäviä terroristeja.

de_afghan by Gustavo

Tämä kartta on loistava esimerkki siitä miltä armeijan rakennukset ja kompleksit näyttävät. Varsinkin pitkät tunnelit ja niiden arkkitehtuuri tekee lähtemättömän vaikutuksen. Rakennelmien yksinkertaisuus ja tekstuurit sopivat hyvin yhteen. Tässä kartassa kannattaa sijoittaa tarkkuuskivääreihin.

de_heat by [Hijack]MoCo

Stromin tekijän toinen arabikylää kuvaava kartta. Pelkästään palmut ja kylän infrastruktuuri sopivat loistavasti tähän ympäristöön luoden realistisen tunnelman. Eikä sovi unohtaa loistavaa rakennetta joka mahdollistaa monia eri taktisia ja strategisia kuvioita.

de_lazy by Mazy

Tässä kartassa on jotain tuttua de_cbblesta mutta kartan omat erittäin hyvin ympäristöönsä sopivat tekstuurit vähentävät cbblemaisuutta. Suihkulähteet ja luurangot tuovat oman ilmapiirinsä. Loistavaa kenttäsuunnittelua vähintään yhtä loistavien tekstuurien kanssa tekevät tästä jo miellyttävän silmilleja cbblen tavoin tässäkin kartassa viihtyy pitkään.

de_luxor by AlexNo.1

Egypti, pyramidit ja sfinksit! Tämä kartta sijoittuu argeologisille kaivauksille Egyptiin. Jälleen todella loistavia ja realistisia arkkitehtuurisia ratkaisuja. Aiheeseen sopivat tekstuurit luovat tunnelman joka monista kartoista puuttuu. Huhutaan että kyseinen kartta julkaistaan myös tulevassa Hostile Intent modissa.

de_village by Albert Sola

Tekijän mukaan hän sai inspiraation tähän karttaan Dustista, Cbblesta ja Italysta. Kartta esikuviensa tavoin suoraviivainen ja rakenteeltaan yksinkertainen. Tekstuurit sopivat hyvin toisiinsa ja luovat sekä viljapaalien että puupinojen kanssa maalaistunnelmaa. Pienet yksityiskohdat muuttavat jo rakenteeltaan hyvän kartan loistavaksi.

Tämän kiistämättä erinomaisen karttapaketin voit imuroida osoitteesta: ftp://ftp.edome.net/online/kartat/bagofmaps_cs.exe (16Mt)

Uusia karttoja pääsette pelaamaan aluksi juuri paluun tehneen Kameelin Teheran palvelimella osoitteessa teheran.edome.net:27015

Mika Hyvönen & Sami Hohenthal