Uusimmat

eDomen kymmenen joululahjavinkkiä (1999)

13.12.1999 17:19 Jukka O. Kauppinen

Mitä pukinkonttiin kannattaa laittaa tänä jouluna? eDome vinkkaa parhaat lahjat!SWAT 3: Close Quarters Battle (PC)

SWATit ovat Karhu-ryhmää vastaava yksikkö Amerikan poliisivoimissa, joka saa hoidettavakseen kaikkein vaarallisimmat poliisitehtävät. Tälläisiä tehtäviä ovat esimerkiksi panttivankitilanteet ja aseistautuneiden rikollisten pidättämisen. Sierra Studiosin uudessa SWAT 3: Close Quarters Battlessa pelaaja on yhden tälläisen SWAT-ryhmän johtaja.
Vaikka SWATit ovatkin raskaasti aseistettuja, pelin päämääränä ei ole suinkaan rikollisten hengiltä ampuminen, vaan pidättäminen ja oikeuden eteen toimittaminen. Siinä vaiheessa jos pelaaja joutuu aloittamaan ammuskelun, on jotain jo ehtinyt mennä pahasti pieleen.
SWAT 3 tarjoaa mielenkiintoisen ja takuulla erilaisen räiskintäpelikokemuksen. Valitettavasti siinä ei ole moninpeliä.
SWAT 3:n demo (44 MB) on imuroitavissa eDomesta.

Hinta: 279,- (Dose)


Sony DVP-S525D DVD-soitin

DVD-soitin alkaa olla jokaisen elokuvia kotonaan katsovan pakko-ostos. Videonauhojen kanssa kelailu alkaa tuntua työltä ja kuvanlaatu muistuttaa mummon vanhaa matkatelevisiota, kun on kerran päässyt DVD-elokuvien makuun. DVD:n kuvan- ja äänenlaatu tuo kotiin elokuvateattereiden tunnelman.
Sonyn keskihintaisessa mallissa on Dolby Digital- sekä MPEG-dekooderit sisäänrakennettuna, lisäksi tarvitaan vain 5.1-sisääntulolla varustettu vahvistin ja elokuvateatterimainen monikanavainen ääninautinto on valmis. Sony on myös ainoita sisäänrakennetulla dekooderilla varustettuja soittimia, joka osaa bassonohjauksen oikein – jos et omista subbaria, bassotehostekanava (LFE) ohjataan pääkaiuttimiin. DTS-äänijärjestelmälle on myös digitaaliulostulo. Laite soittaa DVD-levyjen lisäksi myös audio CD:t sekä video CD:t. Teknisiltä suoritusarvoiltaan laite on erinomainen.

Hinta: 3595,-
Sega Dreamcast

Markkinoiden tämän hetken ainoa 128 -bittinen konsoli ja toistaiseksi kovinta rautaa mitä kaupasta parilla tonnilla saa. Pelejä alkaa olla meillä Suomessakin ihan kelpo määrä, joten anna polygoneille kyytiä joulun lomapäivinä ja tökkää Segan viimeisin teknologinen ihme telkkarisi jatkoksi!

Hinta: 1790,- (Stockmann)


Sega Rally 2 (DC)

Ja ettei uusi konsolisi lojuisi nurkassa tyhjän panttina, kannattaa kylkeen hommata hieman adrenaliinia erittävää autourheilua. Maailmankuulun hallipelin konsolikäännös, joka löytyy vain Dreamcastille. Peli sisältää 12 uutta rataa ja 11 uutta autoa, sekä kasapäin kuraa ja kumin ulvontaa. Virittele autosi parhaaseen iskuun ja ole itse oma Tommi Mäkisesi.

Hinta: 359,- (Stockmann)Final Fantasy VIII (PSX)

Playstationin toistaiseksi näyttävin roolipeli on pysytellyt myyntilistojen kärkisijoilla pitemmän aikaa. Neljän CD:n paketissa riittää pelattavaa, jos nyt ei loppuiäksi niin melkoisen pitkäksi aikaa kuitenkin. Uusittu taistelusysteemi antaa lukuisia vaihtoehtoja hahmojen taitojen yksilöintiin, eikä tarina jätä ketään kylmäksi. Muinaisen velhottaren henki uhkaa alistaa koko maailman tyrannistisen ikeensä alle ja sellainenhan ei käy päinsä. Pelasta maailma, tee se jo tänään!

Hinta: 379,- (Dose)

   

 


Tekken 3 (PSX)

Ongelmien ratkomisen alkaessa kyllästyttää, on aika siirtyä kehään ottamaan erää ja rentoutua. Namcon pelihitti Tekken 3 on juurikin oikea väline moiseen, vaikka onkin jo hieman iäkkäämpi julkaisu. Aikaa siihen saa silti kulumaan varsin kiitettävästi tylsinä joulupyhinä, kun kauppaankaan ei pääse. Pätki tietokonevastustajalta taisteluhalut tantereelle, tai näytä kaverillesi kumpi käskee ja minkä takia. Pelien väkivaltaisuuden ollessa tapetilla tämä on täydellinen tapa purkaa hitaasti kuluvien lomapäivien ja kaupallisuuden aiheuttamaa ahdistusta turvallisesti oman kodin seinien sisäpuolella.

Hinta: 159,- (Dose)
Diamond Rio 500

Kun kannettavaan MP3-soittimeen kerran tottuu, ei paluuta kömpelöihin CD-soittimiin enää ole. MP3-soittimet ovat suurinpiirtein C-kasetin kokoisia ja painoisia ja toimivat yhdellä ainoalla AA-paristolla jopa kymmenenkin tuntia. Koska MP3-tiedostojen soittaminen ei vaadi laitteelta liikkuvia osia, ei äänentoistoon tule häiriöitä kovassakaan liikkeessä.
Diamondin Rio 500 -soitin on suositun Rio PMP 300 -soittimen parannettu painos. Sen uusia ominaisuuksia ovat nopea USB-väyläliitäntä, kookkaampi LCD-näyttö ja tuplasti suurempi 64 megatavun muisti (joka on laajennettavissa 96 megatavuun).
Rioa hankkiessa saa kuitenkin varautua aikamoiseen etsimiseen, sillä sitä tuodaan Suomeen hyvin pienissä erissä, jotka myydään yleensä nopeasti loppuun.

Hinta: 1995,- (PC Superstore)


Sidewinder Force Feedback Wheel (PC)

Autopeli ilman rattiohjainta ja polkimia on kuin akvaario ilman kaloja. Rattiohjainta hankkiessa ei kuitenkaan kannata tyytyä halpismalleihin, vaan vaatia parasta. Ja parasta tässä tapauksessa edustaa lukemattomia testejä voittanut Microsoftin Force Feedback Wheel.
Ohjaimen mukana toimitetaan Microsoft Monster Truck Madness 2 ja Cart Precision Racing pelit.

Hinta: 995,- (PC Superstore)Supreme Snowboarding (PC)

Kotimaisia pelejä ilmestyy harvoin, mutta ne ovat lähes poikkeuksetta aina hyviä. Housemarquen lumilautailupeli Supreme Snowboarding ei ole poikkeus. Siinä on kaikki kohdallaan: upea grafiikka, menevä musiikki ja huippuunsa hiottu pelattavuus.
Pelistä löytyy kolme erilaista ympäristöä, joissa on yhteensä yhdeksän erilaista mäkeä. Snoukkaamaan pääsee kolmessa eri lajissa, joita ovat tavallinen nopeuskilpailu sekä temppuihin ja tekniikkaan painottuvat Big Air ja Half-Pipe.
Supreme Snowboarding tukee maksimissaan seitsemän pelaajan moninpeliä, mutta vain lähiverkossa. Pelin demo (45 MB) on imuroitavissa eDomesta.

Hinta: 289,- (Dose)


3D Blaster GeForce Annihilator Pro

Koskaanhan ei ole paras hetki hankkia uutta 3D-kiihdytintä – nopeampia ja parempia malleja kun on aina tulossa, jos vain jaksaa muutaman kuukauden odottaa. Mutta jos lisäpotkua 3D-grafiikkaan todella etsii, niin Nvidian GeForce 256 -piiriin ja nopeisiin DDR-muisteihin pohjautuvat näytönohjaimet ovat tällä hetkellä parasta mitä markkinoilta löytyy. GeForcen tukema Transform & Lighting -kiihdytys – kunhan se vain alkaa peleissä yleistymään – tuo grafiikkaan valtavan nopeuslisän, ja mahdollistaa jopa kymmenientuhansien polygonien samanaikaisen näyttämisen ruudulla.
Creative Labs on osoittautunut luotettavaksi korttivalmistajaksi, ja sen 3D Blaster GeForce Annihilator Pro -kiihdytin on varmasti GeForcea etsivälle hyvä valinta. Toisaalta muiden valmistajien, kuten Asusin tai Guillemotin, GeForce-kortit tuskin ovat yhtään Annihilator Prota heikompia vaihtoehtoja.

Hinta: 2095,- (PC Superstore)