Uusimmat

Ennakkokatsaus

08.05.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Onimusha 3 (PS2)

Onimusha 3 kertoo tarinaa kahdesta miehestä. Toinen on vanha samurai-tuttumme Semanosuke ja toinen ranskalainen poliisi Jacques. Yllättäen miekkoset huomaavat vaihtaneensa paikkaa ajassa. Semanosuke siirtyy nykypäivään ja Jacques 1500-luvun loppuun. Miekkosten vastustajina ovat jo tutuksi tulleet Genma-demonit, joita pistellään kasaan oikein urakkapalkalla.

Jacquesin ja Semanosuken tekemiset vaikuttavat vastapuoleen ja osa pelin puzzleista ratkeaakin vain näiden kahden yhteistyöllä. Uutena hahmona nähdään myös Ako-keiju, joka kykenee kulkemaan ajan halki ja toimimaan eräänlaisena linkkinä sankareidemme välillä. Peruspelaaminen on säilynyt Onimusha 3:n edeltäjien tapaisena, mutta toki pieniä muutoksia on tehty. Onimusha 3 tarjoaa siis sellaista poikki ja pinoon -meininkiä ja teknisesti peli tuntuisi olevan laadukkaasti toteutettu.

Resident Evil 4 (GC)

Maailman tunnetuimman kauhupelisarjan seuraava osa kantaa järjestysnumeroa neljä. Se ei tosin ole neljäs Resident Evil –peli, sillä laskuja sotkevat mm. Code Veronica ja Resident Evil 0.

Joka tapauksessa luvassa on jälleen uusi kauhuseikkailu. Tällä kertaa Capcom ei kuitenkaan aio turvautua vanhoihin, tuttuihin ratkaisuihin, vaan pelisarjaa on lähdetty uudistamaan entistä pelottavampaan suuntaan. Tähän on pyritty mm. osumiin erittäin monipuolisesti reagoivilla vihollisilla. Teknisellä puolella kauhutunnelmaa on tiivistetty parantamalla pelituntumaa ja siirtämällä kamera pelihahmon taakse, jolloin pelaaja pääsee katselemaan päälle käyviä hirviöitä samasta kuvakulmasta kuin sankarikin.

Pelin päähenkilö on sarjan kakkos-osasta tuttu Leon S. Kennedy, joka on edellisen seikkailunsa jälkeen ylennetty turvallisuuspalvelun agentiksi. Hän lähtee jäljittämään kaapattua presidentin tytärtä ja päätyy syrjäiselle maaseudulle, jossa kaikki paikalliset tuntuvat olevan fanaattisen murhanhimon vallassa.

Resident Evil 4 julkaistaan Gamecubelle vuonna 2005.

Galleon (Xbox)

Galleon on ehtinyt käydä viimeisen viiden vuoden aikana lävitse monimutkaisen kehityskaaren. Alun perin sen oli määrä olla yksinomaan PC-julkaisu. Paria vuotta myöhemmin kuvioihin ilmestyi Gamecube ja pian sen jälkeen Xbox. Pelin kehitystyön venyessä entisestään sen ensimmäinen julkaisija Interplay tuskastui koko projektiin ja myi sen Sci:lle. Nyt Galleonin on tarkoitus ilmestyä kesäkuun alussa yksinomaan Xboxille.

Pelillisesti tämä kiertolainen on merirosvo-aiheinen toimintaseikkailu, johon on haettu inspiraatiota mm. Errol Flynn- ja Kung Fu –elokuvista. Sen päähenkilö on kapteeni Rhama Sabrier, joka yrittää löytää maailman mahtavimman aseen ennen sen joutumista asiattomien käsiin. Seikkailun aikana hänen seuraansa lyöttäytyy myös kaksi muuta pelattavaa hahmoa.

Ensituntuman perusteella pitkä kehityskaari on kerrankin kannattanut. Galleonin kontrollit ovat kohdallaan ja kamerasysteemi välttää useimmat kolmiulotteisten seikkailupelien ongelmat. Lisäksi pelimaailmassa voi liikkua todella vapaasti ja hahmoilla on kiitettävä määrä näyttäviä erikoiskykyjä ja hyökkäyksiä.

— Mikko Matilainen