Uusimmat

FlatOut-kehityspäiväkirja osa 1

29.10.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Törmäysmallinnus on kuin MatchBox-autojen vasarointia, kertoo Bugbearin 3d-taiteilija Ilari Lehtinen pelin kehityspäiväkirjassa, ja toivottaa FlatOut-pelistä kiinnostuneet tervetulleiksi tutustumaan pelin kehityksen taustoihin. Annamme suunvuoron Ilarille sen suuremmitta puheitta:

Olen Ilari Lehtinen ja työskentelen 3D-taiteilijana autotiimissä, eli suoraan tapahtumien keskipisteessä. Automallintajana aloitan sydäntäni lähellä olevasta aiheesta: autoista.

Saatuamme kaikkien FlatOutin autojen pohjatyön valmiiksi oli edessä vielä viimeisten yksityiskohtien virittäminen. Toisin sanoen, vielä elokuussa edessä häämötti pitkä lista bugeja ja tehtäviä asioita. Kun katselemme joskus ammoisina aikoina tekemiämme vanhempia malleja, huomaamme väkisinkin kaikenlaisia pieniä yksityiskohtia. Etumaskeista puuttui yksityiskohtia, pyöreät osat ovat liian neliskulmaisia tai jokin ei vain näytä siltä, miltä sen pitäisi. Tämä johtuu lähinnä kehitystyön aikana tapahtuneista väistämättömistä muutoksista, kuten pelimoottorin optimoinnista. Sen johdosta saimme käyttöömme hulppeat määrät polygoneja, joka taas tarkoitti sitä, että versioiden 5 ja 6 autot olivat huomattavasti aiempia yksityiskohtaisempia. Vanhoja autoja katsellessani mietin joskus missä vaiheessa matalien polygonimäärien käyttö oikeastaan katosikaan pelialalta…

Autojen mallintaminen FlatOutia varten oli pääasiassa helppoa hommaa. Käytännössä me vain sovitamme suunnittelemiimme ja mallintamiimme kehyksiin valmiin rungon ja moottorin. Kun autojen tekstuurit olivat valmiit testasimme koko komeuden pelissä. Jos auto käyttäytyi kunnolla siirryimme törmäysmallinnuksen kaltaisiin yksityiskohtiin. Se on pitkälti samanlaista kuin lapsena huvin vuoksi harrastettu MatchBox-autojen vasarointi, vasaran virkaa vain toimittavat erilaiset työkalut. Olemme vierailleet erään vakuutusyhtiön varastotiloissa katselemassa, miten metalli vääntyy ja käyttäytyy oikeissa kolareissa, jotta voimme mallintaa sen paremmin FlatOutissa. Tämän lisäksi autoihin on lisätty varjojen ja osumalaatikoiden kaltaisia yksityiskohtia.

On ollut erittäin kiinnostavaa seurata FlatOutista käytyjä keskusteluja erinäisillä foorumeilla, varsinkin nyt kun pelin ystävät ovat nähneet videokuvaa pelistä. Lähes jokaisessa keskustelussa joku on valittanut sitä, miten helposti autot hajoavat osiin. Autot hajoavat vanhoissa videoissa helposti siksi, että se paitsi helpotti työtämme, myös oli reilusti edellä pelin muita osa-alueita. Joten halusimme tietenkin esitellä sitä mahdollisimman näyttävästi. Lisäksi se antoi meille mahdollisuuden testata autojen törmäysmallinnusta. Lopullisessa versiossa autojen rungot tulevat olemaan kestävämpiä.

www.flatoutgame.com