Uusimmat

Gameworld 2000 – Counter-Strike Pro SM-kilpailu

25.11.2000 18:02 Jukka O. Kauppinen

Jos osallistuit turnaukseen ja haluat kommentoida lähetä meille postia vaikkapa tästä.

eDome järjesti yhteistyössä IQ Median kanssa Counter-Strike Pro SM-kilpailut.

Ensimmäisen päivän tiukkojen karsintaerien matsien tulokset:

Apostrophe vs Afterlife – 17-3
Team7 vs Ewok – 14-6
iDLES vs Z – 1-19
Fury vs Gummybears – 11 – 9

Toisen päivän semifinaalin tulokset:

Apostrophe vs Fury – 17-3
Z vs Team7 – 16-4

Finaali:

Z vs Apostrophe – 25-15

10.000 markan pääpalkinnon pokkasi näinollen ennestäänkin vallitseva Suomen mestari – Clan Z. Onnittelut!

Kiitämme lämpimästi kaikkia osanottajia. Ruuhkasta huolimatta turnaus sujui mallikkaasti ja erityinen hatunnosto iDLESille jotka matkasivat miehekkäästi 600 kilometrin matkan osallistuakseen peliin.

Ottelujen tuomaroinnista vastasi erittäin ansiokkaasti Cute ry. Turnauksen päätuomarina toimi Oskari Saarenmaa (Pickett). Avustava päätuomari oli Heikki Pirilä (Warmoomin).

Karttoina pelattiin de_nuke, 2 kertaa kymmenen kierrosta. Toisen päivän semifinaalit pelataan myös 2 kertaa kymmenen kierrosta de_dust-kartalla. Finaali pelataan 4×10 minuutin erissä sekä de_nuke että de_dust-kartoilla

Kuvia ensimmäiseltä päivältä


Tiukkaa matsaamista eDomen standilla.

Apostrophe-klaani valmistautuu peliin.

Taistelu käynnissä.

Apostrophe voitti Afterlifen 13-7, ei ihme että hymy irtoaa herkästi.

Ewokit mättävät.

Ewokien Daimer pääsi kuvaan

Tuomarit ja eDomelaiset tarkkailevat.

Fury ottaa mittaa Gummybearsista.

Kuvia toiselta päivältä


Semifinaali käynnissä.

Yleisö seuraa tapahtumia todella tarkasti.

Joidenkin pelaajien mielestä ehkä liiankin läheltä.

Zetat kamppailevat finaalipaikasta Team7:n kanssa.

Apostrophe valmistautuu finaalitaistoon.

Kuten myös Clan Z.

Tasaväkistä rutistusta….

Mikä kuitenkin päättyi lopulta Z:n voittoon. Apostrophelaiset onnittelevat voittajia.

eDomen Mikron ja Jartza tutkivat pelin statistiikkaa.

Tuomarien selostus pelien kulusta

Pyysimme turnauksen tuomareita kirjoittamaan pelien kulusta – ja saimmekin heiltä upean, pikkutarkan kuvauksen molempien päivien pelien kulusta.

LAUANTAI:

Apostrophe 17 – Afterlife 3

Clanbase rankingin toista sijaa hallussaan pitävä Apostrophe lähti ennakkosuosikkina ja vei monen mielesta odotetusti voiton, joskin yllättävänkin selvin luvuin.

Team7 14 – Ewoks 6

Ewokit toivoivat paljon turnaukselta, mutta tie nousi pystyyn heti ensimmäisellä kierroksella hienosti pelanneen Team7:n otteassa selvähkön voiton. Ewokkien ala-arvoisen esityksen jälkeen Suomen Counter-Strike piirit saivat kokea valitettavan kolauksen klaanin hajotessa. Toivottavasti nämä taitavat pelaajat löytävät uudet klaanit. Suomessa ei ollut montaa Ewokkien tasoista klaania, ja olisi valitettavaa jos niin moni taitava pelaaja jäisi ulos klaanisodista.

iDLES 1 – Clan Z 19

Tässä ottelussa oli pientä Assembly2k messujen yhteydessä järjestettyjen edellisten Counterstrike-kilpailujen jälkiselvittelyn makua. Assembly2k:n turnauksen voittaja Clan Z sai vastaansa Clan iDLES:in, jota ei edelliseen turnaukseen oltu kutsuttu. Clan iDLES ei vielä Assemblyjen kutsuja lähetettäessa ollut osoittanut kykyjään klaanipeleissä. Klaani oli kuitenkin lähes välittömasti kutsujen lähdettyä noussut rakettimaisesti kohti Suomen Counter-Striken huippua. Assymblyjen aikaan iDLES oli Clanbasen ranking-listalla jopa korkeammalla kuin eräät turnaukseen osalistuneet klaanit. Nyt ensimmäisessä arvoturnauksessaan iDLES sai vastaansa todella kovatasoisen Clan Z:n, hallitsevan Suomen mestarin. Clan Z ei jättänyt mitään arvailujen varaan ja antoi varoituksen muille klaaneille, voittaen ensimmäisen kierroksen pelinsä pelottavin lukemin.

Fury 11 – Gummybears 9

Päivän ehdottomasti jännittävin ottelu. Jotkut pitivät jopa Fury – Z finaalia kaikkein todennäköisimpänä ennen tätä ottelua. Furyn teho ei kuitenkaan vastannut näita oletuksia. Todella jännittävän ottelun viimeinen fragi toi Furylle jatkopaikan semifinaaleihin.

Jatkoon sunnuntailla arvottiin otteluparit Apostrophe vs Fury ja Clan Z vs Team7. Lauantain pelit sujuivat pienten alkukankeuden jalkeen mukavasti. Pahempia ongelmia ei pelaajien omien kuulokkeiden, nappaimistojen tai hiirien kanssa ollut. Ainoa mieleenpainunut ongelma oli Clan Z:n Dedin nappaimiston ja hiiren yhteensopimattomuus koneiden kanssa. Nappaimisto toimi valilyontia lukuunottamatta moitteettomasti. Herrasmiehena Dedi ei moisesta lannistunut, vaan paatti pelata ottelun ilman tuota monelle niin tarpaallista nappainta. Hienosta asenteesta kiitokset Dedille. Uutta nappaimistoa ei tarvinut alkaa asentamaan ja ottelu alkoi ajoillaan.

SUNNUNTAI

Apostrophe 17 vs Fury 3

Lauantain otteluiden jälkeen Apostrophe oli selvä ennakkosuosikki. ”Apot” eivät jättäneet tässäkään ottelussa mitään kyseenalaiseksi. Selvä voitto ja paikka finaaliin. Tehoton Fury sai tyytyä jaettuun kolmanteen sijaan. Lahjakas, mutta valitettavan epä-äktiivinen Fury, tuskin voi olla mahdottoman pettynyt turnauksen kulkuun. Häviö ei tullut huonoa klaania vastaan. Fury kärsi pelissään pahoin yhden vielä edellisenä päivänä paikalla olleen pelaajan katoamisesta, jota jouduttiin sitten paikkaamaan kolmen kuukauden pelitauolla olleella varamiehellä.

Clan Z 16 – Team7 4

Ehka hieman tahmean alun jälkeen Clan Z:n tappavan varma tehokkuus alkoi purra. Kohtalaisen tasaisen ensimmäisen erän jalkeen ote oli ja pysyi Z:n hallussa. Team7 pelasi hyvän turnauksen. Jos pronssiottelu olisi pelattu olisi Team7 ollut siinä vahvoilla.

Finaali: Clan Z 25 – Apostrophe 15

Finaaliin lähdettiin erittäin jännittävistä asemista. Epäilemättä kaksi kovinta Suomen Counterstrike-klaania asettui todella tasaisista asemista pelaamaan mestaruudesta ja 10.000 markan palkinnosta. Kaksi edellistä kohtaamista oli päättynyt Apostrophen voittoon. Clanbasen johtaja Clan Z oli kuitenkin hallitseva Suomen mestari, joka erittäin pitkällä pelikokemuksella ja monen arvokisan käyneenä oli huomattavasti kokeneempi ja luultavasti rauhallisempi finaaliin lähtijöistä. Clan Z on ollut Quakeworld-ajoista lähtien Suomen menestyksekkäin 3D shooter-pelejä pelaava klaani. Kokemus ja varmuus ratkaisivatkin finaalin Z:lle.

Ensimmäinen erä jäätävin 10-0 luvuin Clan Z:lle. Huippuklaaneja vastaan noin iso ero on lähes mahdoton kiriä umpeen. Ensimmäiseksi pelattu dust-kenttä Z:lle 14-6. Apostrophe olikin nuke-kenttään lähdettäessä lähes mahdottoman tehtävän edessa. Heidän oli 20:sta kierroksesta voitettava 15 varmistaakseen mestaruuden. Jos voittoja olisi kertynyt vain 14 olisi jouduttu laskemaan myös yksittäiset tapot, joita enemmän kerännyt klaani olisi voittanut mestaruuden. Nuke-kenttä alkoi Apostrophen pelatessa Counter-terroristeja. He nousivat äkkiä 4-1 johtoon. Clan Z kuitenkin alkoi saada otetta peliin voittaen seuraavat kaksi kierrosta.

Ottelussa oli kuitenkin käynyt valitettava epäkohta. Pelikellon näyttäessa sekunnin peliaikaa viimeinen elävä terroristi löysi viimeisen piileskelevan counter-terroristin ja ampui hänet. Näin terroristien olisi kuulunut voittaa erä. Vaikka he saivatkin siitä pisteen niin sai myös vastapuoli, ajan loppuessa. Kilpailun päällystö hetken pohdittuaan päätyi seuraavaan ratkaisuun: oli selvää ettei counter-terroristien kuulu saada pistettä erästä, sillä heitä ei ollut erän loppuessa elossa. Koska pelasimme 10 erän otteluja, eikä meilla ollut _varmaa_ tietoa olisiko ottelu jatkunut yhdeksännen erän jälkeen, ja yksi erähän antoi nyt virheellisesti kaksi pistettä. Päätimme lisätä ottelun keston yhteentoista kierrokseen pelin ollessa käynnissä. Tata pelipalvelin ei kuitenkaan arvostanut. Palvelin kaatui, jättäen tuomariston hankalan tehtävän eteen: kuinka saada erälle tasapuolinen ratkaisu?.

Keskustelimme asiasta klaanien puhemiesten kanssa asiasta mutta he eivät päässeet yhteisymmärrykseen tasapuolisesta ratkaisusta. Päätimme pelata neljännen erän ensin ja tehdä sen aikana paatoksen kolmannen erän tuottamasta ongelmasta. Neljännen erän aikana tuomaristo päätti että kolmas erä pelataan kokonaan alusta. Muu ratkaisu olisi suosinut liikaa jompaakumpaa klaania, ja antanut liian paljon aihetta jälkipeliin jos lopputulos olisi ollut tiukka. Neljännen erän päättyessä tilanne oli 18-12. Clan Z tarvitsi enää 3 voittoa varmistaakseen mestaruuden. Jännitävän alun jalkeen Z:n pelätty rutiininomainen tehokkuus nousi huippuunsa.

Katsomon ihailevien kommenttien ja muutaman kierroksen jälkeen mestaruus olikin ratkottu. Jäljellä oli enää lopputuloksen kaunistelua, jota yleisö saikin seurata laajakankaalta, tuoreiden mestarien viimeistellessä loppuluvuiksi 25-15. Ottelun jälkeen vuorossa oli enää palkintojenjako, jossa Clan Z julistettiin Kaapelitehtaan päälavalla PRO-Suomen mestareiksi. IQ Median ja eDOME:n palkinnon heille ojensi, halausten saattelemana, iki-ihana Jaana Pelkonen. Toivomme tuomariston ja Cute ry:n puolesta, että turnaus sujui myös pelaajien ja katsojien mielesta hyvin. Ongelmitta tuskin koskaan selvitään, mutta toivomme syvästi, ettei jokin tuomariston päätöksistä jäänyt raastamaan kenenkään mieltä. Yritimme rajalliseen tietämykseemme nojautuen tehdä mahdollisimman oikeudenmukaisia päätöksia. Toivon että pääsimme edes lähelle tavoitettamme. Tuomariston puolesta haluamme vielä kiittää katsojia, turnauksen sponsoreita eDomea ja IQ Mediaa, seka tietenkin pelaajia mielestämme onnistuneesta turnauksesta.

Pikaisiin tapaamisiin Counterstriken merkeissä

Counterstrike PRO SM 25-26.11.2000
Oskari Saarenmaa (Pickett) – Päätuomari
Heikki Pirilä (Warmoomin) – Avustava päätuomari

Pelaajien mielipiteitä

Pyysimme pelaajilta kommentteja ja mielipiteitä turnauksesta. Ohessa muutama meille lähetetty mielipide. Yleensä ottaen muuallakin luetuista kommenteista on voinut havaita että pelaajia haittasi eniten muun messualueen tuottama meteli.

Hannu Oksa aka [T7]img: Yhteenvetona voisin sanoa sen, että koko hommasta jäi hyvä maku suuhun. Paha melu kuitenkin häiritsi. Otin hieman selvää asioista tuomaristolta, ja he sanoivat että musiikki hiljennetään matsien ajaksi ja ottelun sounditkin kuuluisivat PA-laitteista. Mutta siinä vaiheessa ei kyllä tullut mieleen että onhan siellä mahtipoppikset muillakin standeilla. Esim. Ewok-matsin terroroundissa ei tuskin kuullut yhtään mitään kovan teknopopituksen takia. Kyllähän kuulokkeitten kautta pelisoundit kuului mutta kommunikoiminen ilman täyttää huutoa rääkymättä oli aika mahdotonta. Kiitän silti syvästi eDomea ja iQ Mediaa turnauksen järjestämisestä. Kuten jo aikaisemmin sanoin, rahaa oli selvästi laitettu palamaan ja asioita oli mietitty todella laajalti etukäteen eikä ”katsotaan sitten paikanpäällä”-asenteella. Koneet olivat (kotona olevaan verrattuna) hyvät, majoitus oli (kuulemma, en itse yöpynyt kyseisessä paikassa) hyvä, missejäkin oli hommattu paikalle ja Jaana Pelkonen sekä eDomen standin salainen ase nro. 2 olivat erittäin übersexyjä.

Toivottavasti näemme vielä tulevaisuudessakin samanlaisia turnauksia nimenomaan Counter-Striken puitteissa, sillä in my opinion se on juuri se modi mikä on yleisönkin silmissä nautittavaa. Esimerkkinä voisi mainita n. 40-vuotiaan miehen joka tivaamalla vaati Z vs iDles peliä että ”mistä ihmeestä näin hienon pelin saa?”. No, pitihä se osote antaa.

iDLES / =i= Kane: Osallistuin turnaukseen idlesiä edustaen. Turnaus oli hyvin järjestetty ja muun muassa CS-pelaajien ”lounge” oli hyvä. Mutta isohkoa kritiikkiä pitää antaa itse pelaamistilanteesta, eli melusta ja paikasta, kun ei tahtonut edes kuulla omia askeliaan.