Uusimmat

Gameworld 2000 messuilla

07.12.2000 17:49 Jukka O. Kauppinen

Pelimessut Helsingin Kaapelitehtaalla olivat todella vauhdikkaat ja hämmästyttävä menestys. Ennakkoon vaatimattomat odotukset vierailijoiden lukumäärästä, sekä järjestäjien että esillepanijoiden kannalta. Osa ei ollut lainkaan varma mahtaako paikalle vaivautua monikaan. ”Eihän pelit ketään kiinnosta” oli eräskin oletus. Väärin! Ensimmäisenä päivänä paikalla oli yli 6200 vierailijaa. Yhteensä messuille saapui päälle 11.000 ihmistä, mikä sekä näkyi että tuntui.

Lautanaina ovet jopa jouduttiin sulkemaan tunniksi noin kello 14 kun tungos sisällä alkoi käydä ahdistavaksi. Tässä vaiheessa ovella oli jo toistakymmentä metriä pitkä jono. Tunnin aikana ahtaus ehti hiukan helpottaa mutta ovien avauduttua jonoa riitti yli 200 metriä!

Sisään päässyttä väkimassaa viihdytti ja neuvoi parhaansa mukaan 21 näytteilleasettajaa. Uutuustuotteiden ja ohjelmanumeroiden ohella vierailijoita lahjottiin myös erilaisilla ilmaistuotteilla. Esimerkiksi eDome jakoi yli 3000 eDome-hiirimattoa – ja Activisionin/LucasArtsin pelejä esitellyt Egmont huomasi lauantaina ovien sulkeuduttua 40:n pelijulisteen kadonneen osaston seiniltä innokkaimpien pelureiden kasseihin.

Counter-Strike Pro SM-mestaruuskisat

eDomen ja IQ Media järjestivät messuilla yhteistyössä Suomen ensimmäisen klaanipelaamisen ammattilaisturnauksen. Kahdeksan Suomen parasta Counter-Strike -pelin joukkuetta, mukaanlukien hallitseva Suomen mestari, kutsuttiin paikalle kamppailemaan virallisesta mestaruustittelistä. Tulokset ja peliraportteja löydät eDomen Counter-Strike Pro SM-mestaruuskilpailu-sivulta.

PlayStation 2

PlayStation 2 julkaistiin juuri messuja edeltävänä päivänä. Niinpä sekä alkuperäinen PlayStation että myös PlayStation 2 olivat näkyvästi mukana pelimessuilla. Lue PlayStation 2-messuraportti kuvineen päivineen.

Voit myös tutustua koostamaamme puolen minuutin PlayStation 2-julkistusvideoon: Matalaresoluutioinen mpeg (2,1Mt) – Korkearesoluutioinen mpeg (5Mt)

Miss Internet

Messujen molempina päivinä olivat myös Miss Internet 2000-kilpailun osanottajat paikalla. Tytöt muun muassa pelasivat pelejä, tanssivat ja muutoinkin kosiskelivat yleisöä pyrkiessään voittamaan tittelin. Kurkista Miss Internet 2000-raporttia kuvien kera.

Kuvareportaasi


eDomen osastolla tiirattiin tarkoin Counter-Strike Pro-SM kisaa.

Näkymä eDomen osastolta sisällekäynnille päin.

Pääkäytävällä riitti tohinaa.

Pelikan osastolla sai tyydyttää pelihimonsa perusteellisesti.

Kuten pelaamalla Crisis Zonea.

Tai jatkuvan ruuhkan keskeltä pilkottavaa Star Wars Raceria.

eDomen messupartneri IQ Media panosti voimakkaasti Gunman Chroniclesiin.

Gunmanin esiversiota pystyi kokeilemaan neljällä koneella.

Ota hyvä paita. Kovimmin huutaneet saattoivat saada esimerkiksi Zeus, Gunman tai eDome-paidan.

Paikalla oli myös Egmont.

Joka esitteli muun muassa Tony Hawk’s Skateboarding 2-peliä.

Toptronicsinkaan teltassa ei juuri mahtunut hengittämään…

Multimediakauppa Dosen myymälässä riitti pelejä ostettavaksi.

PC-Superstorelta sai ostaa jos jonkinlaista laitetta kotiinviemisiksi – jos mahtui sisään.

PC Superstore esitteli Creativen uutta MP3-soitinta.

Sanura Suomen nurkkauksessa sai tutustua uuteen Saitekin rattiin ja VIXin ajotuoliin.

Ja Thrustmasterin vekkuliin lumilautailu- peliohjaimeen.

Microsoftin uusin joystick oli myös näytillä.

Mahtaneeko tämä Lara olla varttuneempana kaimansa veroinen?

Messujen uutuuspelejä

Yritykset esittelivät messuilla uutuuksiaan:

Dose: Insane

Egmont: Monkey Island 4, PlayStationin Spiderman – ja tulikuumana erikoisuutena PlayStation 2:n Orphen: Scion Of Sorcery.

IQ Media: SWAT 3 ja Diablo 2 ovat jo hiukan aiemmin nähtyjä tuotoksia. Sitävastoin PC:n huippu-uutuudet Star Trek Deep Space Nine: The Fallen, Zeus, ruotsalaisen UDS:n Sno-Cross Extreme ja etenkin Sierran Gunman Chronicles vetivät ympärilleen pelaajia. PlayStationillä nähtiin kuumaa kamaa Thunder Tanksin, Army Men: Land Sea Airin ja Action Man: Destruction X:n muodossa.

Toptronics: Grand Prix 3, Crimson Skies, NHL 2001, Metal Gear Solid, Red Alert 2, Driver 2, Resident Evil 3. Ja kuumina uutuuksina Giants ja Sacrifice PC:lle, Timesplitters PS2:lle.

Kaikkia pelejä pääsi kokeilemaan pelin edustajan osastolla – jos vain malttoi jonottaa. Kiinnostuneita näet riitti ylenmäärin.

Lisäksi messuilla järjestettiin runsaasti erilaisia pelikilpailuja. Muun muassa MoonTV:n demoamaa PlayStation 2:n Unreal Tournamentilla peluutettiin tiukka kahden pelaajan deathmatch-pudotuskilpailu.

Lisäksi päälavalla otettiin rankasti miehestä mittaa – eri myymälöissä järjestettyjen karsintojen jälkeen pelaajat astelivat messuyleisön eteen kilpailemaan muun muassa seuraavissa peleissä: Tony Hawk’s 2, F1 2000, Driver 2, Tekken Tag Tournament, Ridge Racer Type V ja Ground Control. Omalla osastollaan kotimainen pelistudio Housemarque puolestaan usutti pelikansaa lumilautailemaan kilpaa itse pelitekijöiden kanssa – parhaan tuloksen tekijälle oli luvassa lumilauta.

Näytteilleasettajien muisteluita

Kyselimme messujen jälkeen näytteilleasettajilta millaiset muistot messuilta jäivät. Ohessa kolmen paikalla olleen yrityksen edustajien mielipiteitä:

Toptronics: messut ylittivät kaikki odotuksemme. Kaikki messumateriaali meni ja ei piisannutkaan ja lopuksi jaoimme myös ständit pois. Jouduin myös luovuttamaan oman PS2 t-paidan suoraan päältäni innokkaalle pelaajalle. Kaikki siis meni ja kannatti! Ensi vuonna olemme varmasti mukana, viisaampana, isompana ja innovatiivisempana.

Peliteltta-idea miellytti pelaajia, mutta ei niinkään meitä vanhempia näytteilleasettajia. Osastomme oli taatusti messujen kuuminta kamaa ja nuorison orastavat hormoonit tuoksuivat. Teltassamme nähtiin jopa semmoinen ihme, että nuori mies suostui ottamaan trendikkään pipon pois päästään. Toppatakista ei tietojeni mukaan luopunut kukaan.

Housemarque: messut meni onneksi kohtalaisen pienellä kömmähtelyllä. Joitain ongelmia oli, mutta ne saatiin ratkottua. Kumman moni standilla kävijä ei tiennyt että Housemarque on suomalainen pelifirma. Kyselivät: ”onko tämä suomalainen peli? Ai on? Onko tämä suomalainen firma? Ai on? Onko se kokonaan suomalainen firma? Jaa että on…? Siis ei ole ulkomaalaista omistajaa? Ei vai? no onkos tässä pelissä mitään ulkomailta ostettua? Eikö? Siis se on varmasti tehty kokonaan suomessa?” AUH!

Myös todella moni standilla vierailija oli kiinnostunut Housen peliohjelmointikurssista. Kyselivät siitä ja että tuleeko niitä jatkossakin ja että järjestetäänkö myös graafikoille peligrafiikka kursseja.

Sanura Suomi: ainakin näin maahantuojan näkövinkkelistä katsottuna messut olivat aikalailla onnistunut juttu… Meidän osastollemme oli parhaimmillaan jopa tunnin jono kokeilemaan tuota Vix-penkkiä :-)) Isistä ja lähinnä pojista koostunut yleisö oli innostunut kokeilemaan ko. tuotetta ja kuuluipa seasta ”muminaa”, että täytyypä kirjoittaa joulupukille! Suurimpana plussana täytyy yleisön puolesta sanoa se, että vaikka välillä ruuhka oli aikamoinen, niin kaikki jaksoivat odotella vuoroaan tosi kiitettävästi ilman suurempia soraääniä!

Olimme siis osana Dosen osastoa ja kauppakin kävi ihan mukavasti – DVD-kaukosäädin ja PS2 Chili-padi olivat ne ostetuimmat tuotteet… Suurimpana tavoitteenamme oli nimenomaan esitellä tuota Vix-penkkiä, uutta Saitekin RX400 PS2/PS1-rattia, sekä Thrustmasterin Freestyler surffilautaa ja ainakin kiinnostuneita riitti! Hauskaa oli se, että jopa Iltalehti ja Jyrkin Molli-Olli vierailivat ständillämme ;-) Kaiken kaikkiaan täytyy sanoa, että olimme erittäin positiivisesti yllättyneitä siitä, että messut olivat noin suuri menestys – joten oma satsauksemme kyllä aivan varmasti oli vaivan arvoinen!

eDome pelimessuilla


eDome tarjosi lauantaina yleisölle muutakin viihdettä.

dA JoRMaS

Soitteli kotimaista teknoa.

dA JoRMaSin Vesuri.

Kuuntele dA JoRMaSin GameWorld 2000 -keikka oman kotisi rauhassa:
20 minuuttinen MP3 (25,5Mt)
Sama .mp3 zipattuna (25,4Mt)

Muista käydä myös dA JoRMaSin kotisivuilla.

Lauantain käynnisti toinen eDomen messuille värväämä artisti: Tero. Tero soitteli ehtaa C-64 –musiikkia mutta valitettavasti esitystä ei saatu nauhalle JoRMaSien tapaan. Teron musisointiin voi kuitenkin ottaa makua näistä MP3-kappaleista:

Cappucino (2Mt)
Hyvää päivää! (2,3Mt)
Inst-Del (2Mt)
Kaapu (0,7Mt)
MOS6581….125mk (2,7Mt)
Orava (2,8Mt)
Song of the Day (2,6Mt)
Sotku (2,8Mt)
Tieteiskuvitelma (5,8Mt)
Turska (1,5Mt)

Kaikki yllämainitut mp3:t yhtenä zip-tiedostona (23,8Mt)
Lisää Teron C=64 -tyylittelyä löydät MP3.comista.


Osa eDomen iskuryhmästä.


Yli 3000 eDome-hiirimattoa löysi uuden kodin.

eDomen salainen ase.


Vielä perjantaina messuilla oli hiljaista ja rauhallista.
Vain osastonrakentajien ahkera napsutus kuului.

Messuille osallistuivat eDomen lisäksi seuraavat yritykset:
Dose Multimediakauppa, Egmont Interactive, Electronic Arts, Elisa ommunications/Kolumbus, Fujitsu Siemens, Gamedog, Helsinki Media Company / elit-lehti, Hewlett Packard, Housemarque, IQ Media, Euromedia, Microsoft, Moon Tv, PC-SuperStore, PELIKA.net, PlayStation / Tech Data Finland, Saunalahti.fi / Jippii Group, sunpoint.net, Tilt ja Toptronics