Uusimmat

Global Warfare – maailmanlaajuista sodankäyntiä

25.06.2001 00:39 Jukka O. Kauppinen

YK vastaan terroristit

Moninpelimodifikaatio Global Warfare tuo luokkapohjaista taistelua Half-Life-vanhusta piristämään. Nykyaikaan sijoittuva modi tarjoaa talvi- ja aavikkokampanjan pelattavaksi. Aavikkokampanjassa lähi-idän taistelut ovat kiihtyneet ja Yhdistyneet Kansakunnat ovat ajautuneet mukaan palauttaakseen rauhan ja järjestyksen. Talvikampanjassa pelastetaan kylmissä maisemissa alasammuttua pilottia kapinallisjoukkojen asuttamasta linnakkeesta.

Hahmoluokkia

Pelitehtävät vaihtelevat vihollisjoukkueen helikopterin tai APC:n tuhoamisista ilmaiskuihin, räjäytystehtäviin ja aluevaltauksiin. Pelihahmoina toimivat sotilas, radiomies, lääkintämies, pioneeri sekä tarkka-ampuja. Sotilaan erikoisase on jalustoilla varustettu M2-konekivääri, joka pitää asentaa maahan tuelle. Radiomies voi valita kolme eri automaattikivääriä sekä GPS-laitteen ja laser-osoittimen kohteiden maalaamiseen. Lääkintämies parantaa joukkuetovereita ja suolaa vihollisia SPAS-haulikolla. Pioneeri on räjähdysexpertti, joka käyttää miinoja ja aikaräjähteitä. Kaikkien vihaama tarkka-ampuja napsii vihollisia PSG1:llä tai Drugunovilla. Varusteet kannattaa valita tarkkaan, sillä ylimääräinen paino hidastaa.

Vihollisten helikopterit tuhotaan Stinger-ohjuksilla ja panssaroidut joukkojenkuljetusvaunut LAW-raketeilla, joita löytää omasta tukikohdasta. Sotilaiden käyttämä M2-kk syö ammuksia kuin heinää ja vaatii lisätäydennystä kotikolon kätköistä. Toisten tukikohtien spammiä on vaikeutettu, sillä joukot siirretään kuljetuskoptereilla taistelukentälle. Tarkka ohjus tai raketti estää vihollisten siirtymiset hetkeksi aikaa ja helpottaa näin ollen omien tavoitteiden toteuttamista.

Kampanja modifikaatiossa?

Global Warfaren tehtävät ovat yksittäisiä taisteluja suuremman mittakaavan sodassa. Ensimmäisessä betassa molemmat joukkueet aloittavat Jerusalemissa halliten neljää aluetta. Voittamalla taistelun saadan vallattua vastustajan alue ja edettyä hiljalleen kohti kampanjan voittoa.

Tehtävät

Aluevaltauksessa tehtävänä on hallita karttaa ja pakottaa vihollinen perääntymään. Kaappausalueella pitää olla 10 sekuntia saadakseen valtauksen suoritettua. Jokaisella tasolla on viisi valloituspistettä, jotka pitää omia järjestyksessä.

Räjäytystehtävissä pioneerin on mosautettava C4:llä vihollisen kohde taivaan tuuliin. Puolustavan joukkueen on suojattava kohdetta 15 minuutin ajan. Mikäli katala vihollinen onnistuu asentamaan räjähteen, voi puolustava pioneeri koittaa purkaa sen 50 % onnistumismahdollisuudella.

Ilmaiskuissa hyökkääjien on maalattava kohde A10-pommittajalle, joka tuhoaa sen onnistuneen tulikomennon päätteeksi. Radiomies käyttää joko lasertähtäintä 30 sekunnin ajan tai asentaa GPS-paikantimen kohteeseen.

Tiedustelutehtävissä nyysitään vihollisten dokumentteja ja palataan niiden kanssa omalle laskeutumispaikalle. Jotkut asiakirjat voivat olla kassakaapin suojissa, jolloin pioneeri mosauttaa räjähteellä lukot muusiksi. Puolustajien ei ole mahdollista poimia jo liikkuneita asiakirjoja. Joissakin tiedustelukartoissa yksi pelaajista ylennetään kenraaliksi ja vain tämä voi liikutella salaisia dokumentteja, jolloin muiden pelaajien tulituki on elintärkeää.

Aseet ja tulevaisuus

Peli mallintaa parisenkymmentä eri asetta ja laitetta, joita ovat muun muassa: Beretta 92F, AK-74, Colt M16 A2, FAMAS, H&K G36, Enfield SA80, H&K PSG1, SPAS, Drugunov, H&K MP5 K A 4PDW vaimentimella, M2-kk, sirpalekranaatti ja jalkaväkimiinat. Modifikaatio vaikuttaa erittäin lupaavalta, ainoastaan Half-Lifen ikä alkaa jo vähitellen painamaan. Ensimmäisiä botteja alkaa myös putkahdella esiin, joten pelaaminen tulee onnistumaan tulevaisuudessa myös yksinpelinä tietokonetta vastaan. 52 megaisen Windows-clientin voi imuroida täältä. Toistaiseksi eDomelle ei ole tulossa Global Warfare -servereitä.