Uusimmat

Gooseman, Counter-Striken isä

25.11.1999 00:00 Jukka O. Kauppinen

Counter-Strike on varmasti yksi suosituinpia 3D-räiskintämodeja tällä hetkellä. Kyselimme Goosemanilta, mieheltä Counter-Striken takana, modin menneisyydestä, nykytilasta ja tulevasta. Ja vähän muustakin.

eDome:Kuinka Counter-Strike sai alkunsa? Mistä saitte idean modiin?

Gooseman: Aloitimme modin tekemisen puolisentoista vuotta sitten. Kaikki sai alkunsa omasta kiinnostuksestani aseisiin ja tosimaailman terrorismiin… ja ihmisiin jotka taistelevat terrorismia vastaan.

eDome:Kun julkaisitte ensimmäisen version Counter-Strikestä, olisitteko uskonut kuinka suosituksi modi lopulta tulisi?

Gooseman: Osasin kyllä odottaa että modi keräisi ihan kohtuullisen fanipohjan, mutta silti yllätyin kuinka suureksi modin suosio lopulta kasvoi. Onhan se ihan kiva tietää.

eDome:Kuinka paljon väkeä on mukana tekemässä Counter-Strikeä tällä hetkellä? Mistä eri osa-alueista kukin huolehtii tiimissänne?

Gooseman: Kartantekijät tulevat pelaajien keskuudesta, joten tekijätiimimme on siksi jo hyvin dynaaminen. En voi painottaa sitä kuinka tärkeitä hyvin tehdyt kartat ovat! Meillä on myöskin useita hyviä tekstuurintekijöitä, jotka ovat läheisessä yhteistyössä karttaväen kanssa – ja tulokset puhuvat puolestaan (esim. de_dustin kohdalla). Mitä ohjelmointipuoleen tulee, niin itse hoidan sen suurimmaksi osaksi. Ohjelmointiin saan paljon apua Valven väeltä ja A-Teamilta (Mr. Grimiltä). Cliffe hoitelee konsoligrafiikat ja suurimman osan spriteistä ja Viper-X väänsi modiin HUD-grafiikan. Counter-Striken animaatiot, modelit ja skinit ovat kaikki omaa käsialaani.

eDome:Onko sinulla mitään kuvaa siitä millainen Counter-Striken lopullinen versio tulee olemaan? Vai aiotko vain jatkaa uusien ominaisuuksien lisäämistä peliin ja katsoa kuinka ne toimivat, ja lopulta jonain päivänä vain julistaa modin valmiiksi?

Gooseman: Pidän jälkimmäisestä vaihtoehdosta. Aion vain jatkaa Counter-Striken kanssa puuhastelua, kunnes päätän että on aika lopettaa.

eDome:Mikä tulee olemaan seuraava iso juttu Counter-Strikessä? Uusia aseita? Uusia pelimuotoja? Mitä?

Gooseman: Luulenpa että vähän molempia. Olen hyvin innostunut lisäämään peliin uuden puoliautomaattisen haulikon ja uuden, vain terroristikäyttöön tarkoitetun konepistoolin (todennäköisesti MAC-10). Mitä uusiin pelimuotoihin tulee, niin niiden ideointi on vielä kesken. Toivon mukaan keksimme jotain uutta ja ennennäkemätöntä.

eDome:Beta 4:n rahasysteemi tuntuu hiukan liian anteliaalta. Onko suunnitelmissa tasapainottaa sitä hieman?

Gooseman: Beta 4.1:ssä rahasysteemiä saatetaan todellakin muuttaa hiukan. Ehkä pudottamalla sekä voittajien että häviäjien rahasaalis 1500 dollariin. Minusta on tärkeää että häviäjille jää tarpeeksi rahaa että he pystyvät edes joten kuten pistämään kampoihin voittajille. Siinä ei ole mitään hauskaa, jos joukkue joutuu taistelemaan paremmin varustautunutta toista joukkuetta vastaan pelkkien pistoolien kanssa.

eDome:Rahasta puheenollen, ette ole tainnut tienata Counter-Strikellä vielä penniäkään?

Gooseman: Ei vielä ainakaan.

eDome:Counter-Strike ei taida olla ensimmäinen modisi? Missä modeissa olet aikaisemmin ollut mukana?

Gooseman: Aikaisemmin olen ollut tekemässä Action Quake 2:a sekä Navy SEALsia Quake 1:lle (joka oli ensimmäinen modini).

eDome:Onko sinulla mitään suunnitelmia siitä mitä aiot tehdä Counter-Striken jälkeen?

Gooseman: Liian aikaista sanoa vielä.

eDome:Team Fortressin (sen suositun Quake-modin) tekijät päätyivät lopulta Valven palkkalistoille. Ovatko pelitalot osoittaneet mitään kiinnostusta Counter-Strikeä tai työtänne kohtaan?

Gooseman: Kyllä, olen keskustellut eri pelitalojen kanssa työstämme, mutta Counter-Strike pysynee silti ilmaisena loppuun asti.

eDome:Oletko ehtinyt vielä kokeilemaan muita Counter-Striken kaltaisia pelejä, kuten Delta Forcea tai Rainbow Six: Rogue Spearia? Jos olet, niin mitä pidit niistä?

Gooseman: Delta Force 2 on ihan hauska, mutta ihan liian hidas Celeron 450:lläni. Rogue Spear on myös ihan okei, mutta sen grafiikka ei oikein vakuuttanut minua. En pitänyt siitä etten voinut nähdä asettani. Olen niin kiintynyt siihen :)

eDome:Ja lopuksi, onko sinulla mitään sanottavaa kaikille Counter-Strike faneille Suomessa?

Gooseman: Makeeta, rakastan Eurooppaa!