Uusimmat

Haastattelussa Todd Howard – Pirates of Caribbean

23.06.2003 00:00 Muropaketin toimitus

Kuten niin monista elokuvasta, myös Disneyn Pirates of Caribbeanista työstetään kovaa vauhtia peliä. Näillä näkymin elokuussa kauppoihin saapuva peli pyrkii olemaan modernisoitu versio legendaarisesta Pirates-pelistä, mutta tähän uutukaiseen on lisätty useita elementtejä sen esikuvana toimivasta elokuvasta. Näistä ilmeisin ovat epäkuolleet merirosvot, jotka toimivat pelin pääpahiksina. E3-messuilla saimme haastatella pelin jenkeissä julkaisevan Bethesda Softworksin Todd Howardia, joka kertoi hieman mitä tuleman pitää.

eDome: Onko vuonna 1987 ilmestynyt Pirates-peli vaikuttanut jotenkin tekemäänne peliin? Entä tuoko Firaxisisin työstämä Piratesin uutuuspainos paineita teidän suuntaan?
Todd Howard: Olen pelannut Piratesiä paljon Applella ja Genesiksellä. Meidän peliämme kehittää Sea Dogsin tehnyt Akella, joka alkoi tekemään pelilleen jatko-osaa, josta sitten tuli Pirates of Caribbean. Peli siis perustuu piakkoin elokuvateattereihin saapuvaan Disneyn Pirates of Caribbean -elokuvaan, jonka lisenssi sopi meille erinomaisesti. Meidän peli julkaistaan parin kuukauden kuluttua ja Sidin Pirates tulee vasta ensi vuonna, joten meillä ei oikeastaan ole paineita, vaikka uskonkin Sidin työryhmineen tekevän erinomaista työtä. Jos Sidin peli julkaistaisiin myös parin kuukauden sisällä, olisi paineita varmasti enemmän. Voin kyllä myöntää, että tämän pelin ja alkuperäisen Sea Dogsin ideana oli tehdä paranneltu versio alkuperäisestä Pirates-pelistä, mutta tämä vain siksi, että sellaisia pelejä on hauska pelata.

eDome: Miksi maailmalla on nähty niin vähän merirosvopelejä?
Todd: En oikein tiedä. EA:n Black Kat ja muut vastaavat pelit tuntuvat olevan usein varsin perinteisiä toimintapelejä. Sid Mayerin Pirates ja Sea Dogs olivat puolestaan pelejä, jotka päästivät pelaajan toimimaan laajemmin merirosvona ja siten toivat esiin asioita, joita näissä toimintapeleissä ei olla nähty. Tällaisien pelien kehittäminen vie myös kauemmin aikaa. Mutta vaikea tähän kysymykseen on antaa oikeaa vastausta.

eDome: Mikä tekee Pirates of Caribbeanista erikoisen muiden pelien joukossa?
Todd: Peli on vapaa roolipeli, jossa voi tehdä asioita silloin kun haluaa. Grafiikat ja erikoisefektit ovat loistavia. Mukana on myös paljon tutkimista ja taistelua.

eDome: Onko Pirates of Caribbeanilla jotain yhteistä aiemmin kehittämänne Morrowindin kanssa?
Todd: Itse asiassa Morrowind oli meidän oma tekele ja tätä peliä kehittää ulkopuolinen pelitalo Akella, joten siinä on oma pelimoottori ja muut systeemit. Mutta me pidämme muutamista ideoista roolipeleissämme. Voit olla hyvä tai paha, voit pelata peliä käytännössä ikuisesti ja peli luo satunnaistehtäviä, joten se tuntuu hieman samalta kuin omat roolipelimme.

eDome: Onko pelin PC- ja Xbox-versioilla jotain eroja?
Todd: PC:llä voit pelata korkeilla resoluutioilla, joka tekee pelistä skarpimman näköisen, mutta sisältö on sama.

eDome: Merirosvojen aikakausi oli varsin väkivaltainen. Miten tämä näkyy pelissänne?
Todd: Pelissä on kyllä paljon tappamista ja kapakoissa on ryyppääviä ihmisiä, mutta väkivalta ei ole pelimme pääosa-alue. Pelille pyritään saamaan Teen rated -leima (Suomessa K11), joten väkivallalla ei tosiaan mässäillä.

eDome: Onko merirosvoteemassa jotain sellaista, joka on jäänyt käyttämättä, mutta jota te käytätte?
Todd: Meidän pelissämme on upeat sääefektit ja isoja myrskyjä, jotka vaikuttavat peliin. Isot aallot voivat hajottaa laivaa, miehet voivat lentää kannelta mereen ja näin pois päin.

eDome: Kuinka paljon vapauksia olette ottaneet historian suhteen?
Todd: Olemme ottaneet paljon vapauksia. Peli sijoittuu oikeaan aikakauteen ja oikeat kansakunnat ovat edustettuina, mutta saaret ovat keksittyjä ja tietenkään epäkuolleet merirosvot eivät ole olleet todellisuutta.

eDome: Voisitko kertoa lisää näistä epäkuolleista merirosvoista?
Todd: Elokuva kertoo kirotuista merirosvoista, jotka ovat epäkuolleita ja jotka seilaavat isolla laivalla, jonka nimi on Black Pearl. Pelissä Black Pearl on kaikkein pahin vastus ja luolastoissa saattaa tavata luurankomerirosvoja. Näistä epäkuolleista tulee siis pelaajan päävastustajia.

Haastattelun jälkeen suuntasimmekin ihmettelemään Call of Cthulhu -pelejä. Haastattelua on siis näidenkin pelien osalta tulossa lähempänä niiden julkaisuajankohtaa.

— Mikko Matilainen