Uusimmat

Half-Life 2 tulee marraskuussa

19.10.2004 10:41 Jukka O. Kauppinen

Vivendi Universal Gamesin ilmoituksen mukaan Half-Life 2, hyvinkin tämän vuoden odotetuin videopeli, ilmestyy marraskuussa. Pelin kustantajan tämänpäiväisen ilmoituksen mukaan peli on mennyt virallisesti kultaan ja julkaisupäivä on marraskuun 16. Ja vuosi on 2004 – ei 2005 tai mikään muukaan.

Lähtölaskenta julkaisupäivään on alkanut pitkin maailmaa, sillä Vivendi aikoo julkaista pelistä lokalisoidut versiot englanninkielisen pääversion ohella myös ranskaksi, espanjaksi, italiaksi, saksaksi, perinteiseksi ja yksinkertaistetuksi kiinaksi, venäjäksi, koreaksi, thaiksi ja japaniksi.

”Half-Life 2 on ylittänyt odotuksemme kaikilla tavoilla – sen laadukkaat grafiikat, maatamullistavat fysiikkamalli ja mukanaan vievä first-person shooter -pelattavuus asettaa pc-toimintapeleille uuden standardin,” sanoi Bruce Hack, Vivendin peliosaston toimitusjohtaja. CEO of VU Games. ”Half-Life 2 tulee olemaan tämän syksyn myydyimpiä pc-pelejä. Olemme innoissamme voidessamme toimittaa tämän maatamullistavan tittelin maailmanlaajuiselle peliyhteisölle tänä syksynä.”

Half-Life 2 tulee marraskuussa
Peliä kohtaan on ehditty osoittaa jo melkoista mielenkiintoa maailmalla. PC Gamer ehti roimaista sille jo 98 pistettä ja kehua sitä kaikkien aikojen parhaaksi peliksi. Tosin Britannian PC Gamerillä näitä maailman parhaita pelejä tuleekin melkein joka numerossa. Peli on myös saanut kunnianosoituksia teknisestä ylivoimaisuudestaan, kiehtovasta tarinastaan ja koukuttavasta pelattavuudestaan, mukaan lukien 10 palkintoa ja nimitystä 2004 Electronic Entertainment Expossa.

Half-Life 2 tuote pitää sisällään myös Counter-Strike: Sourcen, vanhan online-toimintapelin uuden pelimoottorin kuorissa. Lisäksi pelistä ilmestyy Half Life 2 Collector’s Edition, jossa on mukana Half-Life 2 dvd:llä, Counter-Strike: Source, Half-Life: Source, t-paita ja Half-Life 2 -vinkkikirjanen..

Alkuperäinen Half-Life peli julkaistiin vuonna 1998. Se sai yli 50 ”vuoden peli” -palkintoa. Sitä arvostetaan eräänä parhaista koskaan tehdyistä fps-toimintapeleistä ja syystäkin, sen erinomainen tarina, kerronta ja dramatiikka pistivät toimintapelien genren uusiksi. Half-Life toimi myös pohjana lukuisille suosituille online-pelimuunnoksille, kuten Counter-Strike ja Day of Defeat.

Eipä siis ihme, että jatko-osaa kohtaan on tunnettu sairaalloista mielenkiintoa. Sen ympärillä on käyty myös melkoista mediakohua milloin mistäkin syystä – tunnetuin episodi lienee tietenkin pelin lähdekoodien varkaus, mutta pelin kehittäjä Valve on osannut vetää julkisuuden naruja edukseen muutenkin. Mielenkiintoa peliä kohtaan onkin pysynyt jatkuvasti korkealla ja pelin julkaisuvuosi on ollut suosittu arvailujen kohde loppukesästä lähtien.