Uusimmat

Logitech Cordless Click! Plus Optical Mouse

14.06.2004 00:00 Muropaketin toimitus

On jälleen aika tutustua uuteen hiireen, joka ei ole suunnattu pelaajille, mutta on silti varsin mielenkiintoinen tuttavuus. Laitteen valmistaja Logitech ei lupaa uutuutensa tuovan kuuta ja tähtiä taivaalta, mutta Cordless Click! Plus Optical Mouse tuo mukanaan erinomaisen tarkkuuden ja erittäin pienikokoisen vastaanotinyksikön. Hintaa hiirulaiselle on kertynyt ostopaikasta riippuen n. 40 euroa.

Cordless Click! Plus Optical Mouse on langaton ja optinen. Hännätön hiiri ei pöytäkoneissa ole mikään pakollinen juttu, mutta onhan johtojen puuttuminen aina plussaa. Kannettavissa tietokoneissa vapaus myös osoitinlaitteiden kohdalla on tärkeämpää. Tämän tuotteen kohdalla langattomuus korostuu, sillä myöskään vastaanotinyksiköstä ei lähde johtoja mihinkään suuntaan. Vastaanotin on pieni USB-porttiin kytkettävä palikka, joka poimii hiiren lähettämät radiosignaalit vaikka seinän läpi.

Koska suoraa näköyhteyttä ei tarvita, saattaa paketin mukana toimitettava jatkokappale jäädä turhaksi. Eräänlaisen jatkojohdon avulla vastaanotin voidaan tuoda vaikkapa pöydälle. Omissa testeissämme pelkkä USB-palikka koneen takana toimi mainiosti, mutta laite saattaa ottaa häiriösignaalia muista sähkölaitteista, jolloin vastaanotin on siirrettävä esimerkiksi pöydälle. Hiiren saa toimimaan myös PS2-portissa sen mukana toimitettavan USB-PS2-adapterin avulla.

Hiiri toimii normaalissa käytössä erinomaisesti, sillä se on tarkka ja sopii hyvin käteen. Plussaa tulee myös tyylikkäästä hopeaa ja sinertävää harmaata yhdistelevästä ulkoasusta. Vasureille laite ei kuitenkaan sovi vahvan muotoilunsa takia. Kuusi nappia ja rulla riittävät monipuolisimpaankin käyttöön, mutta peukalonapit ulkonevat liiaksi ja napeista takimmainen on liian takana, joten sitä on vaikea painaa. Laite toimii heti, kun se kytketään koneeseen, mutta mukana toimitettujen ohjelmistojen avulla nappien funktioita voi muutella oman maun mukaisiksi.

Cordless Click! Plus Optical Mouse ei kuitenkaan pysty kilpailemaan pelaajien euroista esimerkiksi Logitechin MX-jyrsijäperheen kanssa. Hiiri ei pysy mukana todella nopeissa liikkeissä. Eteenkin nopeatempoisissa räiskintäpeleissä optinen sensori sekoaa helposti. Strategiapelit ja muut hieman hidastempoisemmat väännöt onnistuvat tälläkin laitteella, mutta itse en hankkisi Cordless Click! Plus Optical Mousea pelikäyttöön. Siihen hommaan on parempiakin vaihtoehtoja. Lopuksi mainittakoon, että laite toimii myös Mac:llä, joissa on käyttöjärjestelmänä joko Mac OS 9 tai Mac OS X.

Mikko Matilainen