Uusimmat

Marc Ecko ja Atari yhdistävät voimansa

11.11.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Atari pyöritti kevään E3-messuilla minuutin pituista videota nimihirviöstä Marc Ecko’s Getting Up: Contents Under Pressure. Video koostui pelkästä tietokonegrafiikasta, mutta nyt Atari on kertonut pelistä Pelaajalle sen kaipaamia yksityiskohtia. PlayStation 2:lle kehityksessä olevan Contents Under Pressuren tuotanto on The Collectiven (Buffy, The Wrath, Indiana Jones and the Emperor’s Tomb, tuleva Star Wars Episode 3 -peli) harteilla.

Pelin päähenkilö on graffitikulttuuriin päähahmo Trane, joka seikkailee fiktiivisessä New Radiuksen kaupungissa. Trane koristelee kaupunkia graffiteilla kunnioitusta kerätäkseen. Kyseessä on kolmannesta persoonasta kuvattu toimintaseikkailupeli.

– New Radius on yksi Contents Under Pressuren hahmoista – se asettaa pelin teeman ja tunnelman. Aluksi New Radius on Tranea ahdistava maailma, mutta pelin edetessä tapahtuu urbaani revoluutio ja kaupunki muuttuu Tranen tekojen mukaan,
The Collectiven luova johtaja Richard Hare kertoo.

New Radiuksessa voi liikkua vapaasti. Trane voi kömpiä rakennusten katoille, ikkunoista sisään ja oikeastaan minne tahansa. Collectiven pelimoottorin vahvuuksiin lukeutuvat lähitaistelut, joille Buffy- ja Indiana Jones -pelit pohjautuivat. Trane hallitsee lähitaistelutekniikoiden lisäksi hiiviskelyn. 3d-toimintapelia ei näemmä voi julkaista ilman kyseistä ominaisuutta.

Kaupunkikuvaa komistavat graffitit ovat maailman 50 tunnetuimman graffititaiteilijan käsialaa. He ovat myös avustaneet pelimaailman suunnittelussa. Eckon mukaan hän on kehitellyt pelin ideaa jo seitsemän vuoden ajan.

– Tarkoituksemme on tehdä ensimmäinen aito urbaani pelikokemus, jossa rikomme peligenren kliseet, Ecko kertoo.

Marc Ecko

Ecko Unlimited on suosittu urbaanivaatebrändi. Mallisto koostuu tyylikkäistä skeitti- ja hiphop-vaatteista. Marc Ecko perusti Ecko Unlimitedin vuonna 1993 vain 20 vuoden ikäisenä, mitä ennen hän teki nimeä graffitimaalarina ja paitasuunnittelijana.