Uusimmat

Nyko AirFlo Xbox

23.05.2003 00:00 Muropaketin toimitus

Konsolien ohjainmarkkinoilla nähdään silloin tällöin innovatiivisia uutuuksia. Uusin villitys on Nykon kehittämä AirFlo-tekniikka, joka auttaa käsien hikoilemiseen pelatessa. Otimme testiin Nykon AirFlo-ohjaimen Xboxille.

Ohjain on kooltaan originaalin padin ja Controller-S:n välimaastosta. Käsien ote on kohtuullinen, eniten häiritsee oikean tatin sijoittaminen liian alas. Nyko AirFlo on rakennettu halvasti ja se tuntuu. Ainoastaan tatit ja niiden klikkailu on onnistunut hyvin. Kaikki muu on perustoteutusta, jossa ei ole paljon kehumista. D-pad on lähes yhtä hirveä kuin alkuperäisessä ohjaimessa. Jostain syystä testikappaleen d-pad ei reagoinut tarpeeksi herkästi alaspäin suuntautuviin komentoihin, mikä teki käytöstä tuskaa.

Perusnäppäimet on aseteltu originaalin ohjaimen malliin. Musta ja valkoinen nappula sijaitsevat Y:n yläpuolella eri tavalla kuin virallisessa ohjaimessa. Start- ja back-nappulat on pistetty päällekkäin keskelle ohjainta. Kaikki nappulat louskuvat ikävästi painettaessa. Ohjain painaa tuulettimesta huolimatta lähes saman verran kuin Controller-S. Muistikorttipaikkojakin löytyy ässän tavoin kaksi ja johto on myös normaalia pituutta.

Varsinaisen tehtävänsä AirFlo kuitenkin hoitaa hyvin. Päälle ja pois kytkettävässä tuulettimessa on kaksi nopeusasetusta, ja pahimmatkin hikikädet kuivuvat nopeasti. Koko ajan tuuletinta ei kannata pitää päällä, sillä kädet kylmenevät sen vaikutuksesta pikaisesti. Paristoja ei tarvitse ollenkaan, sillä virta otetaan Xboxin ohjainportista. AirFlo-ohjaimia on saatavilla myös PlayStation 2:lle ja GameCubelle, ja AirFlo-tekniikkaa aiotaan käyttää myös AirCon-valopyssyssä (PSX/PS2).

Nyko sanoutui irti työsopimuksestaan aina silloin tällöin, mikä ei kesken kiivaan pelailun ole kiva juttu. Joka kerta piti käydä repimässä ohjain Xboxista ja laittaa sitten takaisin – hermoromahdus oli kolmannella kerralla lähellä. Ohjain toimitettiin normaalissa myyntipakkauksessa, joten ongelma saattaa olla myös muissa ohjaimissa, vaikka suurin osa ilmeisesti toimii moitteettomasti. Myös louskuvia nappuloita sai välillä painaa tosissaan, jotta liike rekisteröityi.

Kokonaisuutena Nyko AirFlo on aika heikko tuttavuus. Se hoitaa kyllä hikoiluongelman, mutta muuten se on keskinkertainen. Jos käsien hikoilu pelatessa on ylitsepääsemätön ongelma, kannattaa Nykoon tutustua. Muuten Nykon voi jättää oman onnensa nojaan.

— Joel Kinnunen