Uusimmat

Pac-Man täyttää 20 vuotta

27.10.1999 18:13 Jukka O. Kauppinen

Pac-Man World 20th Anniversary palauttaa ruutuihin vanhan kunnon keltaisen kaverimme. Namcon Playstationille koodaama paketti on varsin tyylikkään näköinen kokonaisuudessaan. Pelimoodeja on kolme, joista kaksi palauttaa elävästi mieleen vuosien takaiset hallipeliversiot. Muinainen ns. ”3D” -versio sisältyy peliin, joskin täysin uusien sokkeloiden voimalla. Vielä muinaisempi eli alkuperäinen Pac-Man on myös mukana. Suurin ja laajin osio kuitenkin on ehtaa 3D-tasohyppelyä.

Sankarimme on uuden peliympäristön ohella kerännyt matkalta mukaan kasan uusia liikkeitä ja vääntelee naamaansakin varsin kiitettävästi. Vanhat haamujen nielemiset voimapillereiden syönnin jälkeen ovat toki olemassa, mutta kun vastassa on uusia vihollisiakin, täytyy hihasta löytyä muutama ässä. Uutena liikkeenä on muiden muassa power punch, jolla voi mätkäistä pahiksilta leegot tantereelle.

Pelimekaniikka on siis kunnossa ja ohjaaminenkin toimii tarkasti. Pac-Man ei ole myöskään vanhetessaan rupsahtanut, kuten meille muille käy, vaan grafiikan suhteen on tehty kaunista jälkeä. Kasvojen lukuisat ilmeet ja värikäs ympäristö saavat ystävämme näyttämään paremmalta kuin koskaan.