Uusimmat

PlayStation 2 ilmestyy Japanissa

14.09.1999 15:02 Muropaketin toimitus

Sony on julkistanut tarkempaa tietoa PlayStation 2:n ominaisuuksista. Konsolin keskusyksikkönä toimii 128-bittinen ”Emotion Engine”, joka pyörii 295 megahertsin kellotaajuudella. Lisäksi laitteessa on erillinen 148 megahertsin kellotaajuudella pyörivä grafiikka-prosessori. Laitteen massamuistina toimii 4-nopeuksinen DVD-ROM-asema, joka lukee myös CD-levyjä – mukaanlukien vanhan PlayStationin pelit. Merkillepantavaa on, että PlayStation 2 osaa myös lukea ja näyttää tavallisia DVD-elokuvalevyjä sellaisenaan.

Segan uuden Dreamcast-konsolin tapaan PlayStation 2:lla pääsee myöskin käyttämään – vielä määrittelemättömiä – nettipalveluja. Ilmeisesti ainakin demoja olisi mahdollista imuroida internetistä konsolille.
Laite on tulossa myyntiin Japanissa maaliskuun 4. päivä, ja hintaa sille tulee noin parituhatta Suomen markkaa. Euroopassa ja Yhdysvalloissa PlayStation 2:a saadaan odottaa vuoden 2000 syksylle.

Useimmat suurimmat pelitalot – niin Japanissa, Euroopassa kuin Yhdysvalloissa – ovat jo suunnittelemassa pelejä konsolille. Yksi peli millä tätä uutta Pleikkaria ainakin saadaan Japanissa myydyksi on Namcon mäiskintäpeli, Tekken Tag Tournament, josta voit imuroida videonäytteitä ohesta.

(videot eivät enää saatavilla)

Niin mahtavalta kuin PlayStation 2 saattaa tässä vaiheessa vielä tuntuakin, niin ei ole kieltäminen etteikö PC-tekniikka ole hyvää vauhtia saamassa laitetta kiinni. Seuraavan sukupolven 3D-kiihdyttimet, kuten NVIDIAn GeForce 256 ja 3Dfx:n Voodoo 4, kun tuovat PC:t jo hyvin lähelle PlayStation 2:n suorituskykyä – elleivät peräti sen ohitse.