Uusimmat

PowerPlay, nettipelien pelastus?

08.01.2000 11:51 Muropaketin toimitus

Valve Software on esitellyt uuden, erittäin lupaavalta vaikuttavan moninpeliteknologian nimeltä PowerPlay. PowerPlay on kokoelma erilaisia verkkoprotokollia, joiden avulla modeemiyhteyksien lagi aiotaan pudottaa nettipeleissä lähiverkkojen tasolle. Kuulostaa uskomattomalta, mutta systeemi voi todellakin lunastaa lupauksensa, sillä PowerPlayta on on kehittämässä Valven lisäksi myös internet-tekniikan jättäiläinen, Cisco Systems, jonka järjestelmiin perustuu suurin osa maailman internet-runkoverkoista.

PowerPlay ei ole suinkaan mikään taikasana, joka yhdessä yössä muuttaa moninpelit lagittomiksi. Se vaatii teknologian hyödyntämistä niin itse peleissä kuin myös internet-palveluntarjoajien puolella. Toisaalta PowerPlay on tarkoitettu täysin avoimeksi standardiksi, jota kaikki halukkaat pelitalot pääsevät hyödyntämään. Valve aikoo hoitaa teknologian levittämisen ja soveltamisen pelipuolella ja vastaavasti Cisco ottaa tehtäväkseen ISP:iden taivuttelun mukaan PowerPlayn kelkkaan.

Esimakua tulevasta saadaan vielä tämän talven aikana, kun Valve julkaisee Team Fortress Classicista PowerPlayn koeversiota käyttävän erikoispainoksen. Valitettavasti PowerPlayn hyödyntäminen vaatii todellakin sitä tukevan ISP:n, ja sellaista ei tuon koeversion julkistamishetkellä ole tarjolla muualla kuin Yhdysvalloissa.

PowerPlay-standardi tulee kuitenkin epäilemättä leviämään kulovalkean tavoin, ja ei ole lainkaan mahdoton ajatus, että vielä tämän vuoden aikana siitä päästään nauttimaan myös Suomessa. Pelitalot ainakin ovat olleet erittäin kiinnostuneita standardista. Jo nyt mm. Epic Games on antanut täyden tukensa PowerPlaylle, ja aikoo lisätä sen ominaisuudet Unreal Tournamentiin heti kun se on mahdollista. Muita jo tässä vaiheessa mukaan lähteneitä pelitaloja ovat Bioware, Captivation, Click Entertainment, Ensemble, Gearbox, Outrage, Red Storm Entertainment, Relic, Ritual, Shiny ja Volition.

Peukut vain pystyyn PowerPlayn puolesta, nettipelaaminen on nyt siirtymässä uusiin ulottuvuuksiin.

Lisätietoja PowerPlaysta löytyy osoitteesta www.powerplayinfo.com.