Uusimmat

Pro Rally 2001 piristää loppuvuoden ajopelirintamaa

09.11.2001 21:59 Jukka O. Kauppinen

Ubi Soft julkaisee marraskuun loppuun mennessä uuden, vauhdikkaan rallipelin Pro Rally 2001 PC:lle. Tien päälle pääsee viidentoista virallisesti lisensoidun rallihirmun ratissa. Ajettavaa on kaikkiaan 24 erikoiskoetta 12 maassa.

”Kumouksellisen näyttäväksi” kehutun grafiikkamoottorin ohella pelissä on mielenkiintoinen lisäkikka: älykäs kakkoskuski joka tarkkailee kartanlukemisen ohella myös pelaajan ajamista ja huomauttaa jos jokin tuntuu menevän pieleen. Jos pelaaja ajaa esimerkiksi mutkaan liian kovaa voi apuri neuvoa hiljentämään. Teknisesti pelaajalle näkyvät maisemat ovat melkoisen täytettyjä sillä näkymät voivat rakentua jopa 100.000:sta polygonista. Tekijät ovat yrittäneet panostaa erityisesti ratojen valaistusolosuhteisiin ja sitä kautta pelin yleiseen visuaaliseen antiin. Ei ihmekään että he kehuvat tulosta markkinoiden todenmukaisimman näköiseksi autopeliksi.

Pelissä on neljä erilaista kilpa-ajomuotoa joista kolme on yksinpeliin ja viimeinen moninpeli. Mukana tulee myös opetusvideoita ja interaktiivinen ”autokoulu”. Realismitasoltaan peli vaikuttaa paperitietojen mukaan olevan välimuoto vauhtirallin ja realistisemman simulaation väliltä.

Rallin taustalla on espanjalainen Ubi Studios Barcelona joka on luonut peliä vuoden 1998 syksystä lähtien.

Pelin julkaisee Ubi Soft