Uusimmat

Sankareiden taru jatkuu – Heroes of Might and Magic IV

16.05.2001 19:57 Muropaketin toimitus

3DO Europe kertoo julkaisevansa suositun kevytstrategiasarjan uusimman vesan fantasianmaailmaan pohjautuen. Heroes of Might and Magic IV on New World Computingin pajassa työn alla, jossa siihen taotaan kokonaan uusi engine ja Heroes-sarjasta tuttua maagista pelattavuutta uuden sankarin voimin.

Samaa tuttua

Aivan kuten edeltäjänsä, Heroes IV sisältää rikkaan ja detaljoidun fantasiamaailman, jossa kilpaillaan ja taistellaan alueista resurssien kera. Tällä kertaa mukana tulee korkeuseroihin pystyvä karttaeditori, jonka avulla pelaajat pystyvät luomaan omat mittelönsä. Editori tarjoaakin pelattavuutta ladattavien karttojen ja skenaarioiden muodossa, pelaaminen ei lopu kampanjan läpäisemiseen vaan jatkuu hyvissä voimin uusien seikkailujen muodossa.

Tuttuun tapaan hyvää on turha mennä muuttamaan, toimivampaa on hioa terävät kulmat pois ja kiilloittaa pinta kiiltäväksi. Pelaajat komentavat fantasia-armeijoitaan voimakkaiden sankarien johdolla, keräävät etua antavia maagisia esineitä ja aseita, valloittavat kaupunkeja oman lippunsa alle ja pitävät viholliset kurissa. Strateginen ajattelu ja nopea eteneminen varmistaa tien kohti makoisaa voittoa.

Uusi tarina kerrottavana

Neljännessä osassa palataan Erathian maailmaan, jota on kohdannut suuronnettomuus. Emilia Nighthaven on menettänyt kaiken ja ajautunut orvoksi outoon, uuteen maailmaan. Voimakkaana luonteena tämä kuitenkin nostaa itsensä tuhkan keskeltä kuin feenix-lintu konsanaan ja organisoi selviytyneitä niitä vastaan, ketkä hyödyntävät vallitsevaa tilannetta heikkojen kustannuksella. Juuri kun kaikki alkaa kääntyä parempaan päin, yöstä saapuu julma hallitsija Magnus, joka vaatii valtakunnan kruunua itselleen. Komentaen armottomia lohikäärmegolemeja ja halliten lähelle tulevien mieliä näyttää Magnus voittamattomalta.

Pystyykö Emilia Nighthaven puolustamaan juuri syntynyttä valtakuntaansa moista mahtia vastaan? Mitä tehdä, kun entiset liittolaiset kääntyvät vihollisiksi vastoin tahtoaan? Jälleen kerran hän jää yksin muita vastaan, turvanaan vain pelaajan neuvot. Joulun tienoilla julkaistava HOMM IV kasaa kovat ennakkopaineet itselleen voitokkaiden edeltäjiensä takia. Kuvien perusteella tulossa on kuitenkin esikuvilleen uskollista valloitusta.

Kalle Lahtinen