Uusimmat

Satunnainen pelaaja Dubaissa

18.03.2016 18:00 Heikki Mustonen

Reissuillaan pelaaja löytää itsensä usein pelikulttuurien törmäyspisteestä. Kotimaan rajojen ulkopuolella pelikuluttajien mieltymykset saattavat poiketa omista. Tällä kertaa sukellamme pelaamiseen yhdessä maailman vilkkaimmista matkailukaupungeista. Dubai on Arabiemiraatteihin kuuluva miljoonakaupunki. Siellä pöhisevät niin islam kuin monikulttuurisuus, silti se on samalla “länkkärille” hyvin tutun oloinen paikka, jossa eksotiikka tulee sopivina suupaloina, eikä kulttuurishokkiin pääse kuin ankarasti yrittämällä.

Pelaamista halajavan kannattaa suunnata sinne, missä tuloerot erottaa paljaalla silmällä. Ostoskeskukseen. Suurin, kaunein ja brändikkäin pelihalli, SEGA Republic, sijaitsee Dubai Mall -ostoskeskuksessa. Jos SEGAn tarjoamat huvitukset eivät kiinnosta, voi matkakumppanit usuttaa vaikkapa ostarin sisäluistinradalle, katselemaan valtavaa haiakvaariota tai jonottamaan näköalapaikkaa Burj Khalifasta, maailman korkeimmasta pilvenpiirtäjästä.

SEGA Republic

Tuttu hahmo tervehtii pelihallin ovella.

SEGA Republic ei ole pelkkä pelihalli, vaan kyseessä on täysimittainen sisähuvipuisto. Tarjolla on monta tuttua ihmiskieputinta, mutta muutama eksoottisempi kyyti löytyy myös. Neljännestä kerroksesta lähtevä putkiliukumäki, jossa voi laskea kaverin kanssa kahdella radalla kilpaa, on varmasti hauska. Kaikille niille, jotka siihen uskaltavat. Samoin usean kerroksen korkuinen kiipeilyrata, jossa voi vapaasti kapuilla turvavaljaiden seuratessa, vaikutti houkuttelevalta. Niille, jotka luottavat turvavaljaisiin.

Kaikki huvitukset aukeavat vierailijalle kortilla, johon ladataan paikallista valuuttaa, dirhameita, kuin bussikorttiin ikäänsä. Pelikoneet ja kieputtimet on hinnoiteltu jokainen erikseen ja hinta vaihtelee hiukan huvituksen suosion mukaan. Ketään ei yllätä, että kaikista mielenkiintoisimmat maksavat myös eniten. Hinnat eivät varsinaisesti ole isoja, mutta pelit saattavat olla ohi muutamassa kymmenessä sekunnissa, joten on syytä varautua pyörteeseen lompakossa.

SEGA Republic

 

Hyvälle totutettu asiakas odottaa pelihallilta paljon joystick-vetoista tarjontaa. SEGA:n pelihallissa tämä ei ihan toteudu. Pelaaminen on muutakin kuin ranneliikettä ja ruudun tuijottelua. Tarjolla on paljon pelejä, joissa pelaaminen tapahtuu fysiikan lakien valvonnassa, kuten vaikkapa palloa heittämällä, vasaralla lyömällä tai vettä ruiskuttamalla. Yksi mielenkiintoinen hybridipeli, jossa fyysinen tekeminen yhdistyy tuttuun elektroniseen peliin, löytyi erään puiston kahviosta. Ruudussa näkyi Street Fighter, jota pelaajat ohjasivat hakkaamalla “myyriä” -takaisin koloihin. Kahden klassikon yhteenjuotos oli kuin pelien friikkisirkuksesta karannut.

SEGA Republic

SEGA Republic

Ei kovin mobiilit pelit

Erilaiset simulaatiot ovat pelihalleissa kovassa huudossa. Autenttisin ohjaimin ne voivat antaa pelikokemukseen jostain sellaista, mikä kotona jää usein puuttumaan. SEGA Republic on vienyt autopelit todella tappiin, sillä autopelejä pääsee pelaamaan oikean, täysikokoisen, hydrauliikan päällä tärisevän auton ratista. Tärinät ja jyrinät tuntuvat mukavasti kannikoissa, kun meno on kovimmillaan.

Autojen lisäksi tarjolla on runsaslukuisesti moottoripyörä-, lentokone- ja ainakin yksi vuoristoratasimulaattori. Vaikka 80-klassikkopelit loistavat poissaolollaan, on paikassa paljon kokeiltavaa kaikille. Jos isot pelikoneet eivät kiinnosta, voi vetäytyä sohvanurkkaukseen pelaamaan nykykonsoleita ja ottaa muutaman erän biljardia paikallisten kanssa.

Kun haluaa etsiä pelikokemuksia Dubaissa, SEGA Republic on helppo valinta aloitusruuduksi, mutta pelaamista on paljon muuallakin. Strategiapelien kuningas, shakki, on kovassa huudossa ja turnauksiin voi törmätä pienemmissä ostoskeskuksissa.

SEGA Republic

Alaspäin on helppo matkustaa – varsinkin kun on kunnon putki.

Pelihalleja on monissa ostoskeskuksissa ja vapaa-ajan paikoissa. Monissa pelihalleissa myös itse pelaaminen on pelillistetty. Peleistä saa kortilleen krediittejä, joita voi sitten vaihtaa erilaiseen krääsään. Tavaralle vain kertyy hintaa melkoisesti, ellei hanskaa jotain heittopeliä mestaruustasolla.

Myös matkamuistoja kannattaa metsästää. Yhtään käytettyjen pelien liikettä ei osunut näille rataosuuksille, mutta pelikaupat olivat pullollaan tavaraa. Mielenkiintoisia, ei niin virallisia, pelikoneita on myynnissä pienemmissä puodeissa, eikä niitä ole hinnalla pilattu, joten ne sopivat jokaisen lompakolle.

 

SEGA Republic

Pestään jalat, eli pelatessa roiskuu.

 

Pelipaikkoja Dubaissa:

SEGA Republic

Al Mamzar Beach Park

Fun City