Uusimmat

Sega GT (PS2)

16.11.1999 16:10 Muropaketin toimitus

Mikäli ette ole sattuneet huomaamaan, autopelien suosio viime aikoina on ollut huimassa nousussa. Pelitalot hakevat ajosimulaattoreihinsa realismia aina vain enemmän, samoin kuin pelaajat. Moottoriurheilun edelläkävijänä tällä alalla on pitkälti toiminut Sega. Ensimmäinen 3D autoilupeli oli heiltä peräisin, he patentoivat mahdollisuuden katsoa autoa useista eri kulmista ja ovatpa kehittäneet suosituimmat viimeaikaiset hallipelitkin aiheesta. Vasta vuoden sisään on ollut tunkua muiltakin suunnilta rallimarkkinoille, lähinnä Sonyn kaikkien tuntema Gran Turismo. Ja kun tiedossa on Gran Turismo 2:n jättimäinen autolista, on siihen varsin vaikea vastata.

Sega GTei juhli 594:n auton voimin, mutta ajokkeja piisaa kuitenkin parisataa. Valmistajien listalta löytyvät muiden muassa McLaren, Ferrari, Honda ja Toyota. Realismia luvataan rutkasti lähinnä autojen käyttäytymisen mallinnukseen, sekä tien pinnan muutosten vaikutukseen. Sega uhoaa GT:n olevan ensimmäinen todellinen kilpa-ajosimulaattori sanan varsinaisessa merkityksessä. Rata-autoilusta on siis kysymys ja ketä tahansa ei päästetä rattiin. On pystyttävä todistamaan kykynsä ensin alemmissa sarjoissa. Homma lähtee käyntiin E-sarjan tuhannen kuution rajoituksella varustetuista vehkeistä, edeten tulosten parantuessa B-sarjaan, A-sarjaan ja viimein SA-sarjaan.

Hienosäädön harrastaminen on tietenkin mahdollistettu. Ruuvaamaan pääsee lähes mitä tahansa suorituskykyyn vaikuttavaa tekijää moottorista painon vähennykseen. Huhu kertoo, että myös maalipinnan kanssa voisi kikkailla, mutta pidettäköön tätä vahvistamattomana tietona. Pelimoodeihin kuuluvat mestaruussarja, aika-ajo, toisto (tietysti, että voi näyttää kavereille kuinka osui joka ikiseen seinään), sekä kaksinpeli jaetulla ruudulla. Sega suunnittelee myös jonkinlaista online -pelimahdollisuutta.

Siinähän sitä sitten onkin ainesta vaikka minkänäköiseksi hittipeliksi, varsinkin jos peli grafikallisesti pieksee Gran Turismo 2:n kuten kerrotaan. Julkaisu tapahtuu Japanissa keväällä 2000 ja Eurooppaan on lupa odottaa peliä pikaisesti sen jälkeen.